La 4 puncte de locul 1!

UTA Arad-FC Argeş 1-2(0-1)
Au marcat: David Popa(min.70) / Buhăescu(min.23), Stan(min.72)

FC Argeş a câştigat duminică după amiază derby-ul formaţiilor de mare tradiţie al fotbalului românesc după ce s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la UTA Arad, campioana provinciei.
Alb-violeţii au făcut un meci destul de bun, iar dacă erau mai atenţi se puteau impune la o diferenţă mult mai mare pe tabela de marcaj. După un început extrem de echilibrat, cu ocazii de ambele părţi, băieţii noştri au deschis scorul la jumătatea primului mitan. Vasile Gheorghe l-a servit perfect pe Buhăescu iar acesta a trimis din interiorul careului, în plasă, pe lângă Bodea. Cu aproape zece minute înainte de finalul primei părţi, FC Argeş a irosit o mare ocazie de a-şi dubla avantajul pe tabelă. Buhăescu l-a pus la grea încercare pe gooal-keperul ardelenilor, însă acesta a reuşit să scoată din vinclu şutul atacantului piteştean. După revenirea de la cabine, UTA a ieşit pe teren mult mai motivată, în încercarea de a restabili egalitatea. Ardelenii au reuşit să marcheze cu 20 de minute înainte de final, în urma unui penalty ratat iniţial de David Popa, însă nici un fundaş argeşean nu a urmărit balonul respins de Popescu, iar arădeanul, venit nemarcat, a trimis în plasă. Bucuria gazdelor nu a durat decât două minute pentru că nou-intratul Cătălin Stan i-a readus în avantaj pe piteşteni. După primirea celui de-al doilea gol, arădenii nu au capitulat şi au încercat să restabilească din nou egalitatea. Cel mai aproape de a reuşi acest lucru a fost Stahl, însă Octavian Popescu a fost salvat de transversală!. În urma acestui succes, FC Argeş a urcat pe locul 5 al ierarhiei, cu cele 35 de puncte, acumulate în 17 etape. Echipa noastră s-a apropiat la 4 puncte de liderul Chindia Târgovişte şi la 2 lungimi de Sportul Snagov, ocupanta ultimei trepte a podiumului. Băieţii noştri se pregătesc acum de derby-ul cu Academica Clinceni, programat vineri, de la ora 17.30, pe stadionul Nicolae Dobrin.

Caseta tehnică:
UTA Arad: Bodea – Cr. Costin, R. Iuga, El Hasni (cpt.), Copaci – Andr. Enescu (min.75 Petra), Coulibaly – Norbert Janos (min.62 A. Iuga), Miculescu, Stahl – David Popa. Antrenor: Ionuţ Popa
FC Argeş: Oct. Popescu – Tofan, Gugu, Hreniuc, Şerbănică – R. Costin (cpt.), Vasile Gheorghe – Turda, Enceanu (min.65 Ct. Stan), Ct. Barbu (min.85 I. Mihăescu) – Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.
Arbitru: Andrei Moroiţă (Ploieşti); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa).
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare), Romeo Malac (Timişoara).
Cartonaşe galbene:  El Hasni, Miculescu, Stahl / Enceanu, Hreniuc.
Cum s-au marcat golurile:
min.23: 0-1! Gol FC Argeş! Vasile Gheorghe îi pasează în careu lui Buhăescu care îl învinge pe Bodea cu un şut la colţul scurt!.
min.70: 1-1! Gol UTA! Popescu apără şutul lui David Popa, însă nimeni nu respinge balonul, iar David Popa, venit nemarcat, înscrie şi restabileşte egalitatea.
min.72: 1-2! Gol FC Argeş! Barbu centrează în careu iar Stan readuce pe FC Argeş în avantaj după ce îl învinge pe Bodea cu un şut la colţul lung.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook