Connect with us

Box

Începe Cupa României la box!

Timp de patru zile, Piteştiul va fi capitala boxului românesc. De miercuri şi până duminică, la Sala Sporturilor Trivale va avea loc Cupa României la box rezervată juniorilor, competiţie la care vor participa cei mai valoroşi pugilişti din ţară. Miza este una enormă având în vedere că întrecerea este un criteriu de calificare pentru Campionatul European din luna mai de la Galaţi. Întrecerile se vor desfăşura în fiecare zi între orele 15-20, iar numărul participanţilor se va şti cu exactitate miercuri seară când se termină perioada de înscrieri.

Cu două zile înainte de startul concursului, FC Argeş şi CSM Piteşti, cluburile organizatoare ale acestei gale, au organizat o conferinţă de presă la care au participat preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea şi Dorel Simion, secretarul general al acestui for. Piteştiul nu a mai organizat un asemenea eveniment sportiv de 40 de ani, iar intrarea spectatorilor la sală va fi liberă.

# „Antrenorii de aici îşi fac bine treaba”

Vasile Câtea, preşedintele Federaţiei Române de Box este convins că întrecerea de la Piteşti va ieşi foarte bine: „Este un eveniment de anvergură care se organizează la Piteşti. Acest judeţ a dat de-a lungul timpului nume mari ale boxului românesc. Mă refer aici la Mircea Fulger, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atlanta şi la Crinu Olteanu, campion mondial. Există o continuitate în performanţă şi un bazin al valorilor. Antrenorii de aici îşi fac foarte bine treaba. Adrian Preda a devenit anul trecut vicecampion european şi sunt convins că şi anul acesta va confirma aşteptările. Vreau să mulţumesc Primăriei Piteşti şi cluburilor FC Argeş şi CSM Piteşti, pentru faptul că au pus umărul la organizarea acestui eveniment. Sunt sigur că va fi o competiţie reuşită de care ne vom aminti cu drag peste ani. La Cupa României şi-a anunţat prezenţa şi Francisc Vaştag, fostul mare pugilist al României”.

#”Sportivii să-şi arate valoarea”

Dorel Simion, medaliat cu bronz la JO de la Sidney din 2000, actualul secretar general al FRB, a vorbit despre importanţa competiţiei de la Piteşti: „Cupa României este un prilej important pentru copiii de la lotul naţional să-şi arate valoarea. Competiţia este un criteriu de selecţie pentru titularii categoriilor care vor reprezenta România la Campionatul European, din luna mai, de la Galaţi. Este o miză mare şi toţi sportivii trebuie să boxeze la potenţial maxim. Nu vrem să existe nici un fel de suspiciune asupra celor care ne vor reprezenta la Europene”.

#”Pariul meu este Ungureanu”

Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş are aşteptări mari de la boxerii piteşteni: „Sunt încântat să-l cunosc pe preşedintele Federaţiei Române de Box, domnul Vasile Câtea. Chiar am avut o discuţie înainte de această conferinţă de presă cu Dorel Simion şi se bucura că lumea nu l-a uitat. Noi suntem încântaţi că putem organiza un eveniment de o asemenea anvergură. Autorităţile locale au pus la dispoziţie toate fondurile necesare pentru organizare. Am mari aşteptări de la Adrian Preda, care anul trecut a ieşit vicecampion european. Pariul meu va fi Alexandru Ungureanu. Merg pe mâna lui la Cupa României şi la Campionatul European”.

#”Vrem să avem performanţe”

Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti îşi doreşte foarte mult ca pugiliştii argeşeni să confirme aşteptările: „Îl felicit pe domnul preşedinte Vasile Câtea care a reuşit să scoată Federaţia Română de Box dintr-o situaţie grea. Îi mulţumesc domnului Gentea că a luat decizia de a sprijini judoul, atletismul şi boxul, iar răsplata eforturilor făcute de Municipalitate au fost rezultatele internaţionale. Sperăm ca şi de acum încolo să avem performanţele pe care ni le dorim cu toţii”.

Următorul meci BASCHET

Următorul meci VOLEI

Advertisement
Advertisement

Stiri

Mai multe despre Box

Follow by Email
Twitter
Instagram
WhatsApp