Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Preda şi Ungureanu boxează la Campionatul European!

Municipiul Galaţi este pentru aproape două săptămâni capitala boxului european, pentru a doua oară în ultimul an. După ce în 2018 a găzduit legendarul turneu internaţional Centura de Aur, de această dată în judeţul lui Bute, Ciocan, Dafinoiu şi mulţi mulţi alţi „artişti” ai nobilei arte au venit cei mai talentaţi pugilişti juniori ai Bătrânului Continent.

Campionatul European de box rezervat juniorilor se va desfăşura la Patinoarul Galaţi până pe 2 iunie şi a adunat la startul întrecerilor peste 500 de sportivi, din aproximativ 45 de ţări. România va fi reprezentată la această competiţie de 13 pugilişti care s-au pregătit timp de 4 luni la Centrul Olimpic de la Brăila sub comanda staff-ului tehnic format din George Perţea şi secunzii Traian Georgia şi Bogdan Dobrescu. Oraşul nostru va avea la Europeanul de box de la Galaţi doi reprezentanţi care sunt legitimaţi la clubul FC Argeş-CSM Piteşti. Este vorba de Adrian Preda care va boxa la categoria 54 kg şi Alexandru Ungureanu care va urca în ring la 60 kg. Cei doi sunt componenţi de bază ai lotului naţional iar în urmă cu o lună şi jumătate au câştigat Cupa României. Pentru Ungureanu este prima participare la o competiţie de o asemenea anvergură după ce anul trecut a ratat participarea la Europene din cauza unei accidentări la mână.

#”Sunt pregătit pentru a lua medalie”

Preda este unul dintre cei mai valoroşi boxeri ai ţării noastre fiind cotat de specialişti cu şanse reale la medalii având în vedere faptul că la ediţia de anul trecut a Campionatului European a luat argintul fiind învins în finală de un pugilist din Rusia. Adrian este convins că va urca pe podium la întrecerea de la Galaţi: “Sunt emoţii ca înaintea oricărei competiţii de anvergură. Suntem pregătiţi, ne pregătim de la începutul lunii ianuarie, am fost în stagiu de pregătire la Horezu, iar acum a mai rămas puţin timp până la startul Campionatului European. Am de gând să obţin şi anul acesta o medalie pentru România, nu ar conta culoarea acesteia. Cred că toţi adversarii vor fi puternici, însă cei mai puternici vor fi ruşii, englezii, ucrainienii. Îi cunosc de la turneele la care am participat. Este nevoie de muncă şi ambiţie pentru a câştiga o medalie. Idolul meu e Floyd Mayweather, îl urmăresc de când am început să practic boxul”.

Advertisement

De citit

Advertisement
Advertisement

Mai multe știri despre Box