Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Adi Preda în finala Campionatului European de box!

Sportul argeșean este foarte aproape de o mare performanță. Pugilistul Adrian Preda s-a calificat vineri seară în finala Campionatului European de Box rezervat juniorilor care se desfășoară la Galați.

Sportivul legitimat la clubul FC Argeș – CSM Pitești a trecut în semifinale de Alexander Fredriksson din Suedia. Vicecampionul european de anul trecut s-a impus la puncte la capătul unui meci pe care l-a controlat în marea majoritate a timpului. Arbitrii au dat victorie cu 5-0 pentru Adrian Preda, care sâmbătă, după ora 17, va lupta în finala categoriei 54 de kg cu un pugilist din Rusia. Acesta a trecut vineri seară, în cea doua semifinală, de un boxer din Anglia care în 2018 câștigase titlul continental la cadeți. Pentru Preda este cea de-a doua finală consecutivă pentru aurul european după cea de anul trecut, din Rusia, de la Anapa, în care a trebuit să se mulţumească cu argintul după ce fost învins de un pugilist din țara gazdă.

#”Tehnica a făcut diferenţa!”

Ioniță Mărășescu, antrenorul lui Adrian Preda şi Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti, au asistat la meciul cu boxerul suedez şi au trăit pe viu emoţiile acestui duel. Tehnicianul speră ca elevul său să devină sâmbătă cel mai bun din Europa: “Semifinala a fost destul de disputată, însă s-a văzut clar că Preda a fost mai bun decât adversarul. Tehnica a făcut diferenţa. Adi l-a surprins pe suedez cu directa de dreapta, cu apărarea exactă şi cu riposta bună. Sper ca şi sâmbătă să găsească cele mai bune soluţii în faţa boxerului din Rusia care în semifinala cu englezul s-a impus la puncte după un meci destul de strâns” a spus Mărăşescu.

Advertisement

De citit

Advertisement
Advertisement

Mai multe știri despre Box