Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Adrian Preda, din nou vicecampion european de box!

Piteșteanul Adrian Preda a pierdut în această seară finala Campionatului European de box de la Galați. Sportivul de la clubul FC Argeș-CSM Pitești a fost învins cu 3-2 la puncte, în ultimul act al categoriei 54 kg, de rusul Mikhail Grigorian la capătul unui meci pe care pugilistul român l-a dominat în cea mai mare parte a timpului.

Boxerul argeșean a avut o evoluție foarte bună reușind să-și trimită adversarul la podea în prima repriză. Rusul a fost numărat de către arbitri, dar a continuat meciul. Repriza a doua i-a aparținut lui Preda care a punctat mai clar decât adversarul său. Ultima rundă a fost echilibrată, cu un plus pentru boxerul român, însă arbitrii i-au dat câștig de cauză lui Grigorian. Decizia i-a revoltat pe oficialii Federației Române de Box, dar și pe spectatorii prezenți în sală. Pentru Adrian Preda este cel de-al doilea titlu de vicecampion european după cel de anul trecut obținut în Rusia unde a pierdut finala tot la puncte în fața unui boxer rus.

#”Așa hoție nu am mai văzut demult!”

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, a urmărit pe viu evoluția boxerului argeșean și este revoltat de decizia dată de arbitri: ”Este cea mai mare nedreptate care i s-a făcut lui Adrian!. Așa hoție nu am mai văzut niciodată în sport!. Preda era singurul român care putea deveni campion european, însă, cu așa arbitri, nu a avut nici o șansă. Dacă și la tine în România te fură, înseamnă că avem o Federație de râs!. Nici nu contăm la Federația Internațională. Preda a câștigat toate reprizele!. Nu o spun numai eu, ci și foștii mari boxeri precum frații Simion care au fost prezenți la sală. Legea o fac rușii și bulgarii!. Adi este un erou după ce anul trecut a luat argintul european chiar în Rusia!” a spus foarte supărat oficialul clubului alb-violet.

#”L-au furat pe față!”

Ioniță Mărășescu, antrenorul lui Adrian Preda era foarte mâhnit după decizia arbitrilor: ”Nici acum nu îmi vine să cred cum l-au putut da câștigător pe rus!. Adrian l-a bătut clar!. În prima repriză l-a trimis la podea. Boxerul din Rusia a fost numărat, însă arbitrii nu au ținut cont!. Toată sala este revoltată. Nici nu știu ce să mai spun pentru că l-au furat pe față!”.

Advertisement

De citit

Advertisement
Advertisement

Mai multe știri despre Box