Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Adrian Preda, aur, Alexandru Ungureanu, argint, în Ucraina!


Boxerii juniori români au demonstrat că au valoare și că vor lupta pentru medalii la Campionatele Europene care vor avea loc în luna mai la Galați.

Patru pugiliști români au urcat în ring, duminică după-amiază, în finalele puternicului turneu de juniori de la Harkov. Printre cei care au luptat pentru medaliile de aur s-au regăsit Adrian Preda și Alexandru Ungureanu, sportivi legitimați la clubul FC Argeș – CSM Pitești.
# Preda și-a distrus adversarul!
Cei doi elevi ai antrenorului Ioniță Mărășescu și-au arătat valoarea și la această competiție internațională după ce în urmă cu două săptămâni câștigaseră Cupa României. Adrian Preda, vicecampionul european en-titre al categoriei 54 kg, l-a întâlnit în finală pe ucrainianul Vitalii Shturypita. Adrian a condus ostilitățile din primul si până în ultimul minut demonstrând că a crescut mult după Europenele de anul trecut care l-au călit. Ucraineanul nu a reușit să se apropie de pugilistul legitimat la Pitești care s-a impus la puncte, cu 5-0. Rezultatul său a consființit a doua medalie de aur a delegației României, care i-a avut la Harkov ca antrenori pe George Pertea, Traian Georgia și Bogdan Dobrescu, iar ca arbitru pe ieșeanul Cristi Ciornia (2 stele AIBA).
# Locul 2 pe națiuni
Ultimul român care a urcat în ring a fost Alexandru Ungureanu. Pugilistul piteștean a pierdut la puncte finala categoriei 60 de kg în fața georgianului Giorgi Jorjoliani. Cu două medalii de aur, două de argint și două de bronz, România a ocupat locul 2, după Ucraina, în clasamentul pe națiuni, depășind echipe foarte puternice și titrate ca Georgia, Azerbaidjan, Bulgaria sau Belarus.


Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Box