Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Adrian Preda în semifinalele Campionatului European!

Campionatele Europene de box rezervate juniorilor se apropie de sfârşit. Pugiliştii tricolori şi-au asigurat opt medalii la competiţia continentală de la Galaţi, ceea ce reprezintă un progres uriaş faţă de 2018, când în Rusia a fost obţinută o singură medalie prin piteşteanul Adrian Preda la categoria 54 kg. Sportivul legitimat la clubul FC Argeş – CSM Piteşti are mari şanse de a repeta rezultatul de anul trecut fiind unul dintre cei opt boxeri români care au rămas în lupta pentru titlul continental.
Marţi s-au încheiat sferturile de finală ale Europeanului de la Galaţi şi odată cu această fază fiecare delegaţie a tras linie şi a adunat. Nu mai puţin de 28 de ţări dintre cele 35 participante şi-au asigurat cel puţin un loc la festivitatea de premiere, ceea ce relevă cât de mult s-a uniformizat performanţa pe continent. Cei mai mulţi boxeri calificaţi în semifinale (şi tot atâtea medalii) îi are Rusia, cu 23 de sportivi – 13 la masculin (practic toţi sportivii înscrişi în competiţie) şi 10 la feminin. Urmează Ucraina cu 13 medalii (9 la masculin şi 4 la feminin), Irlanda 9 medalii (3 la masculin şi 6 la feminin) şi România cu 8 medalii (4 la masculin şi 4 la feminin).

Meci greu cu un leton

După calificările în semifinale obţinute luni de Mihaela Cristina Ciobanu (57 kg), Beatrice Melania Moldovan (70 kg) şi Cosmin Daniel Hermeziu (70 kg), marţi, încă trei români au coborât din ring învingători: Cristinel Costel Măzăreanu (46 kg), piteşteanul Adrian Florin Preda (54 kg) şi Eusebiu Iulian Tîrzoman (50 kg). Acestora li se adaugă Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg), medaliate încă de la tragerea la sorţi (prezente direct în semifinale, datorită înscrierilor mai puţin numeroase de la categoriile lor). La 46 kg, Cristinel Costel Măzăreanu a avut un meci dificil cu englezul Frank Warey. Talentatul pugilist român a fost nevoit să-şi pună în valoare întreg arsenalul pentru o victorie partajată (3-2). Legitimat la CSM Suceava, Măzăreanu este unul dintre cei mai tehnici boxeri din generaţia sa. La 54 kg, vicecampionul european din 2018, Adrian Florin Preda, a avut un meci mai greu decât s-ar fi aşteptat cu letonul Matvejs Prokudins. Piteşteanul a avut un final mai bun şi a obţinut pe merit victoria la puncte, asigurându-şi astfel pentru al doilea an consecutiv o medalie europeană. În lupta pentru calificarea în finală, Preda va încrucişa mănuşile cu un sportiv din Suedia. Cea de a treia victorie a zilei de marţi a venit de la ieşeanul Eusebiu Tîrzoman. Pugilistul român de la categoria 50 kg s-a impus cu o decizie unanimă în faţa spaniolului Juan Moreno Pantoja. Miercuri este zi de pauză la Europene. Competiţia continuă joi cu semifinalele fetelor. Vineri sunt programate semifinalele băieţilor, iar sâmbătă, finalele de la ora 15:00 (fetele) şi de la 18:00 (băieţii).

Programul românilor din semifinale:

Joi
Cat. 57 kg: Mihaela Cristina Ciobanu – Sacha Hickey (Ang)
Cat. 70 kg: Beatrice Melania Moldovan – Zofia Stachowiak (Pol)
Cat. 80 kg: Elena Alexandru – Asude Ece Ediz (Tur)
Cat. +80 kg: Mariana Cristina Mărăcine – Penka Kostova (Bul)

Vineri
Cat. 46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu – Malik Shadalov (Ger)
Cat. 50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman – Radoslav Simeonov Rosenov (Bul)
Cat. 54 kg: Adrian Florin Preda – Alexander Fredriksson (Swe)
Cat. 70 kg: Cosmin Daniel Hermeziu – William Rosenov Cholov (Bul)

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Box