Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Baschet

BCM U Pitești deschide finala mică cu o victorie în deplasare

BCM U Pitești a câștigat primul meci din finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Elevii lui Tudor Costescu au învins astăzi, 9 iunie, cu scorul de 78-74 pe terenul lui CSO Voluntari.
Cele două echipe au mers umăr la umăr în startul partidei. Gazdele s-au desprins prima dată la două posesii, după un run de 6-0 la intrarea în ultimele două minute din actul inaugural. Răspunsul a venit de la Uță și Gajovic care au marcat 4 puncte la rând. Devoe Joseph a închis primele 10 minute de joc cu o liberă și o triplă, pentru scorul de 26-20 în favoarea lui CSO Voluntari.
Echilibrul s-a păstrat și în actul secund doar că ilfovenii au fost în permanență la conducere. Băieții lui Ocokoljic au închis din nou mai bine sfertul iar parțialul de 7-0 din ultimele 3 minute de joc le oferea un avantaj important la pauză, 43-35.
La reluare jocului, ilfovenii au intrat mai bine pe parchet și diferența creștea pentru prima dată la una formată din două cifre, 52-41. Piteștenii au avut apoi perioadă mai bună și ștergeau 6 puncte din deficit, cu 3 minute rămase din sfertul 3. Devoe Joseph s-a dezlănțuit și a refăcut defierență din două cifre a echipei sale cu 7 marcate iar CSO Voluntari conducea cu scorul de 63-53 înaintea secvenței decisive.
Startul ultimului act a fost unul încâlcit, cu destule greșeli de fiecare parte. Mladen Jeremic cu o triplă își aducea echipa în meci, 66-62. Scorul devenea egal când mai erau 5 minute de joc. S-a mers umăr la umăr apoi până la final. Tony Bishop și-a dus echipa în față, 72-70, când mai erau doar 85 de secunde pe tabelă. Badiu cu o triplă a incendiat finalul. Bishop și-a mai trimis o dată echipa la conducere în urma unei vizite la linia de libere. S-a marcat doar de la libere și oaspeții aveau avantaj minim cu 21 de secunde rămase din joc. Piteștenii au avut mai mult sânge rece și s-au impus la final cu scorul de 78-74.

Nikola Jevtovic a fost omul meciului cu 21 la eficiență, după 12 puncte și 9 recuperări. Tony Bishop a totalizat 19 puncte și 5 recuperări iar Mladen Jeremic 18 puncte și 3 pase decisive.

Devoe Joseph a fost principalul remarcat al gazdelor cu 25 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări.

foto: sportpictures.eu

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Baschet