Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Volei

FC Argeş Volei începe pregătirea pe 1 august

Pentru oficialii echipei de volei feminin a Piteştiului această perioadă a anului nu este una de vacanţă. Cristina Zanfir, antrenoarea FC Argeş Volei, nou promovată în prima ligă, pune la punct în aceste zile ultimele detalii privind programul de pregătire al echipei şi campania de transferuri.
Ediţia 2019-2020 a Diviziei A1 de volei feminin , va începe în lu­na octombrie şi va avea la start 12 echi­pe. Titlul de campioană îi aparţine formaţiei Volei Alba Blaj. Locul 2 a fost ocupat de CSM Bucureşti, iar poziţia a treia de CSM Târgovişte. În acest an la startul noului sezon vom avea patru nou-promovate: CS Medgidia, Rapid, CSM Târgu Mureş şi FC Argeş. Cristina Zanfir a stabilit în linii mari programul de pregătire al echipei după ce Primăria Piteşti a dat asigurări ferme că va susţine financiar voleiul piteştean. Reunirea lotului este programată pe data de 1 august, iar după efectuarea vizitei medicale, echipa piteşteană va începe pregătirea pe plan local. În luna septembrie, FC Argeş Volei va începe şi meciurile de pregătire, staff-ul tehnic fiind în discuţii avansate cu mai multe formaţii pentru perfectarea unor amicale. Până la reunirea echipei, antrenoarea Cristina Zanfir şi colaboratorii săi vor încerca să completeze lotul. În acest moment, FC Argeş se bazează pe şase jucătoare cu care Piteştiul a reuşit promovarea în prima ligă. Este vorba de junioarele Alexandra Stroe, Elena Moale, Alexandra Scarlat şi Briana Constantin, precum şi senioarele Roxana Pintea şi Mihaela Ilie.

„Să facem un lot competitiv”

Cristina Zanfir îşi doreşte ca echipa pe care o pregăteşte să aibă evoluţii cât mai bune în noul sezon pentru a rămâne pe prima scenă a ţării şi anul viitor: „Această ediţie de campionat se anunţă una foarte grea pentru că toate echipele s-au întărit. Ştim pe ce buget ne bazăm. Obiectivul nostru va fi menţinerea în primul eşalon, având în vedere că suntem o nou-promovată. Vom face tot ce ţine de noi pentru a porni la drum cu un lot competitiv. Am discuţii cu mai multe jucătoare pentru conturarea echipei. Ne dorim să facem o pregătire cât mai bună din punct de vedere fizic şi tactic. Vom fixa în următoarea perioadă şi meciurile de verificare pe care urmează să le disputăm până la începerea sezonului“ a declarat antrenoarea echipei noastre.

Programul echipei FC Argeş Volei:

Etapa I
FC Argeş – CSM Târgovişte


Etapa a II – a
U Cluj – FC Argeş

Etapa a III – a
FC Argeş – CSM Târgu Mureş

Etapa a IV – a
CS Medgidia – FC Argeş

Etapa a V – a

FC Argeş – CSM Bucureşti

Etapa a VI – a
Rapid – FC Argeş

Etapa a VII – a
FC Argeş – Dinamo

Etapa a VIII – a
FC Argeş – Volei Alba Blaj

Etapa a IX – a
CSM Lugoj – FC Argeş

Etapa a X – a
FC Argeş – Belor Galaţi

Etapa a XI – a
Ştiinţa Bacău – FC Argeş

Cu Lugojul, în Cupa României

Odată cu stabilirea programului pentru Divizia A1 la volei s-a efectuat şi împerecherea echipelor din primul eşalon pentru Cupa României. Federaţia Română de Volei a decis să păstreze, în mare, sistemul de desfăşurare din sezonul trecut. Ca şi până acum, primele patru clasate din campionatul precedent (reprezentantele României în Cupele Europene) vor fi exceptate de la primul tur (optimi de finală) şi vor debuta abia în sferturi. Deţinătoarele trofeului sunt CSM Volei Alba Blaj, la feminin, şi Dinamo Bucureşti, la masculin.

Programul Cupei României la volei feminin:

Optimi de finală:
CSM Lugoj – FC Argeş Piteşti
CSU Belor Galaţi – CSM Tîrgu Mureş
Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti
CS Medgidia – Universitatea NTT Data Cluj

Sferturi de finală:
CSM Volei Alba Blaj – CSU Belor Galaşi sau CSM Tîrgu Mureş
Ştiinţa Bacău – CS Medgidia sau Universitatea NTT Data Cluj
CSM Lugoj sau FC Argeş Piteşti – CSM Bucureşti
Rapid Bucureşti sau Dinamo Bucureşti – CSM Târgovişte

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Volei