Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Judo

Florentina Ivănescu, vicecampioană europeană la judo!

Performanţă de excepţie pentru sportul piteştean. La aproape o lună de la titlul de vicecampion european de juniori câştigat de boxerul Adrian Preda, clubul FC Argeş-CSM Piteşti a dat lovitura şi la Campionatul European de Judo revervat cadeților, din Polonia.
Sportiva Florentina Ivănescu a devenit vineri vicecampioană europeană după ce a pierdut finala categoriei 57 de kg în faţa turcoaicei Ozlem Yildiz. Ivănescu câştigase până în ultimul act meciurile cu Isobel Kitchen (Marea Britanie), în optimi, cu Fationa Kasapi (Kosovo), în sferturi, şi cu Alexe Wagemaker (Olanda), în semifinale. Judoka de la clubul alb-violet este componentă de bază a lotului naţional şi este pregătită la echipa de club de către antrenorii Valentin Ioniţă şi Corneliu Pălărie. Ivănescu a făcut pregătirea la Centrul Olimpic de Judo de la Piteşti sub coordonarea antrenorilor Valentin Ioniţă şi Dragoş Bolbose. În afară de Florentina, FC Argeş-CSM Piteşti a mai fost reprezentat la întrecerea de la Varşovia de Ionuţ Botofei, la 66 kg şi Florina Bădiceanu, la 52 kg. Botofei s-a oprit în turul 2, iar Bădiceanu nu a trecut de primul tur. În afară de argintul Florentinei Ivănescu, România şi-a mai trecut în palmares încă trei medalii de bronz prin Georgia Hagianu – categoria 40 kg (CSS Unirea Focșani), Iasmina Covaciu – categoria 48 kg (CSM Turnu Severin) și Matei Alexandru – categoria 50 kg (LPS Focșani). Astăzi vor mai intra în concurs Alexandru Creț, la 90 kg și Vlad Topală, la 81 kg, ambii cu șanse reale de a urca pe podium. Duminică va avea loc competiția pe echipe mixte, România urmând să întâlnească Ungaria în primul tur. Țara noastră a deplasat la Varşovia un lot de 20 de judoka(10 la feminin, 10 la masculin). La competiţie s-au aliniat 431 de sportivi din 39 de ţări, 234 la masculin şi 197 la feminin.

# ”Și-a dorit foarte mult medalia!”

Valentin Ioniță, antrenorul coordonator al Centrului Olimpic de Judo este foarte mulțumit de rezultatul Florentinei Ivănescu: ”Competiția este foarte puternică pentru că participă doar cei mai buni sportivi din Europa. Aceștia au ajuns aici în urma sistemului de calificare și a reyultatelor obținute la etapele de Cupă Europeană. În urma punctelor acumulate, Florentina era favorita numărul 3. În finala cu sportiva din Turcia a luptat foarte bine, dar nu a fost să fie. Și-a dorit foarte mult să urce pe podium după ce anul trecut a fost accidentată și nu a putut participa. Sunt convins că las următoarea ediție poate câștiga aurul”.

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Judo