Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Piteşteanul Alexandru Ungureanu, un boxer de mare viitor!

Municipiul Galaţi va fi pentru 12 zile capitala boxului european, pentru a doua oară în ultimul an. După ce în 2018 a găzduit legen­darul turneu internaţional Centura de Aur, de această dată în judeţul lui Bute, Ciocan, Dafinoiu şi mulţi mulţi alţi „artişti” ai nobilei arte vor veni cei mai talentaşi pugilişti juniori ai Bă­trânului Continent. Campionatul European de box juniori, masculin şi feminin, ediţia 2019, se va desfă­şu­ra la Patinoarul Galaţi, în perioada 22 mai – 2 iunie şi va aduna la star­tul întrecerilor peste 500 de sporti­vi, din aproxi­mativ 45 de ţări. Din de­legaţia României care va lupta pen­tru medalii fac parte şi doi pugilişti de la FC Argeş-CSM Piteşti. Este vorba de Adrian Preda (54 kg) şi Alexandru Ungureanu(60 kg).

Cei doi boxeri ai clubului nostru sunt pregătiţi de antrenorul Ioniţă Mărăşescu iar acum o lună şi jumătate au câştigat Cupa României rezervată juniorilor, competiţie care a avut loc la Piteşti. Preda şi Ungureanu sunt componenţi de bază ai lotului naţional şi fac parte din noua generaţie a boxului românesc. Alexandru Ungureanu doreşte să confirme aşteptările şi la Campionatul European după ce anul trecut a ratat această competiţie din cauza unei accidentări la mână. Sportivul în vârstă de 15 ani care este elev la Liceul cu Program Sportiv Viitorul Piteşti este unul dintre cei mai talentaţi pugilişti din ţara noastră iar antrenorii de la lotul naţional îl privesc ca pe o mare speranţă a sportului cu mănuşi.

„Mama nu a vrut să audă de box!“

Alex, la ce vârstă te-ai apucat de box?

-Eram la şcoală iar domna psiholog mi-a spus că am prea multă energie. Mi-a recomandat să mă apuc de un sport. M-am dus acasă şi le-am spus la părinţi. Tatălui meu îî place boxul şi mi-a recomandat să mă duc la box. Mama nici nu a vrut să audă de box la început, dar acum s-a obişnuit. Aşa am ajuns la domnul profesor Ioniţă Mărăşescu cu care fac box de 4 ani.
Antrenamentele cum ţi s-au părut la început?

-La început mi s-a părut foarte greu la antrenamente pentru că nu eram obişnuit. Nu puteam ţine ritmul cu cei mai mari decât mine, însă cu timpul am început să mă obişnuiesc. Acum am ajuns să fac performanţă şi mă bucur că am reuşit să ajung la acest nivel. Este loc şi de mai bine întotdeauna.
Ai avut momente în care ai fost tentat să renunţi?

-Da. Au fost şi asemenea momente din cauza antrenamentelor şi al programului de slăbire. Nu este uşor să intri în categorie înaintea competiţiilor. Înaintea Cupei României care a avut loc la Piteşti am fost nevoit să slăbesc 8 kg într-o săptămână. De la 68 kg am ajuns la 60 kg. A trebuit să trag foarte mult de mine.

Felicitat de profesori

Cum este pregătirea la lotul naţional?

-La lotul naţional pregătirea este mai diferită faţă de ce facem la club. Antrenamentele sunt mai grele ca intensitate. Acum am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Campionatul European şi tragem din greu. Sper ca munca noastră să fie încununată şi de rezultate.
Cu şcoala cum stai?

-Merg bine şi cu şcoala. Am perioade în care nu am cum să ajung pentru că sunt în cantonamente şi la turnee, dar trebuie să recuperez orele. Şi şcoala este foarte importantă pentru că nu ştii de ce te vei lovi în viaţă.
Cum te privesc colegii şi profesorii?

-Colegii mă privesc ca pe un băiat normal, iar profesorii m-au felicitat pentru rezultatele pe care le-am avut până acum. Au mare încredere în mine şi sper să nu-i dezamăgesc.

„Îmi doresc locul I“

Cât de mult contează sprijinul pe care îl primeşti de la clubul FC Argeş?

-Contează foarte mult şi mă ajută să progresez. Nu este uşor să stai departe de casă. Mulţumesc autorităţilor pentru sprijinul pe care mi-l acordă. Îmi doresc foarte mult să fac o carieră în box iar dacă nu ai sprijinul unui club puternic cum este FC Argeş, este foarte greu.
Ce obiectiv ai la Campionatul European?

-După aurul pe care l-am câştigat la Cupa României, îmi doresc să iau locul 1 şi la Campionatul European. Vreau să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Acesta este obiectivul principal în acest an şi pentru acesta am muncit până acum.

Emoţii mari pentru părinţi

Ce ar însemna pentru tine titlul continental?

-O bucurie imensă pentru mine şi o mulţumire foarte mare pentru maestrul Mărăşescu şi antrenorii de la lotul naţional George Pertea şi Traian Georgia. Munca mea şi a întregului colectiv tehnic ar fi recompensată cu un rezultat foarte bun.
Cum trăiesc părinţii tăi meciurile tale?

-Este foarte greu să vă descriu în cuvinte emoţiile pe care le trăiesc. Părinţii mei şi domnul Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş sunt cei mai mari susţinători ai mei. De fiecare dată vorbesc cu ei şi îmi spun că au stat cu sufletul la gură când am boxat. Îmi doresc să am evoluţii cât mai bune şi să nu-i dezamăgesc.

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Box