Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Preda şi Ungureanu boxează la Campionatul European!

Adrian Preda, boxerul de aur al Pitestiului

Aproximativ 500 de sportivi din aproximativ 40 de ţări vor participa în perioada 22 mai-2 iunie la Cam­pionatele Europene de box pentru juniori, mas­culin şi feminin, organizate la Patinoarul din Galaţi. Miercuri, la Primăria Galaţi s-a semnat protocolul de colaborare dintre Primăria Galaţi şi Federaţia Română de Box, privind organiza­rea acestui eveniment.
În prezidiu, alături de primarul Ionuţ Pucheanu şi preşedintele FRB, Vasile Cîtea, a stat şi fostul mare campion Dorel Simion, actual secretar federal al FRB. „Municipiul Galaţi va fi Capitala boxului european, pentru a doua oară în ultimul an. După ce în 2018 a găzduit legendarul turneu internaţional Centura de Aur, de această dată în judeţul lui Bute, Ciocan, Dafinoiu şi mulţi alţi „artişti“ ai nobilei arte, vor veni cei mai talentaţi pugilişti juniori ai Bătrânului Continent“, au precizat organizatorii acestui eveniment.

#Se pregătesc cu lotul naţional

Piteştiul va fi reprezentat la această întrecere de doi pugilişti legitimaţi la clubul FC Argeş şi o fată de la CSM Piteşti. Este vorba de Adrian Preda, la 54 kg, Alexandru Ungureanu, la 60 kg şi Alice Bărăilă care va urca în ring la categoria 46 kg. Ioniţă Mărăşescu, antrenorul celor trei sportivi are aşteptări mari de la ei: „Toţi trei au şanse mari să urce pe podium pentru că fac parte din lotul naţional al României. Adrian Preda a câştigat anul trecut argintul la Campionatul European din Rusia, iar anul acesta sper să ia aurul. Şanse foarte mari de a urca pe podium are şi Alexandru Ungureanu care anul trecut nu a putut participa la Europene din cauza unei accidentări. Băieţii se află în pregătire, la Brăila, cu lotul naţional, iar în aceste zile vor participa la un turneu care va avea loc în Republica Moldova. După aceea, vor reveni în ţară şi îşi vor continua pregătirea la Brăila alături de sportivi din mai multe ţări“. 


#„Ne dorim 6 medalii“

Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box a precizat că România va prezenta pugilişti la toate cele 13 categorii, atât la băieţi, cât şi la fete, la Campionatele Europene pentru juniori, care se vor desfăşura în perioada 22 mai-2 iunie la Patinoarul din Galaţi. Şeful FRB a mai spus că la competiţia rezervată juniorilor de 15-16 ani vor participa peste 450 de sportivi din aproximativ 40 de ţări, finanţarea în mare parte fiind asigurată de FRB, iar o altă parte din cheltuieli fiind suportate de Primă- ria Galaţi. Cîtea a mai spus că generaţia actuală de juniori români este foarte talentată şi speră să obţină cel puţin trei medalii la băieţi şi tot atâtea la fete. Preşedintele FRB a anunţat că la deschiderea Campionatelor Europene de Box pentru juniori va participa ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, iar la Gala Finală, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.  

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Box