Connect with us
https://fotbalclubarges.ro/wp-content/uploads/2018/09/material-fc-arges.jpg

Box

Trei piteșteni boxează în finala Cupei României!

Cei mai buni boxeri din țară participă în aceste zile la Cupa României la box rezervată juniorilor, întrecere care se desfășoară la Sala Sporturilor Trivale. Competiția este criteriu de calificare la Campionatul European din luna mai de la Galați iar toți sportivii dau tot ce au mai bun din ei pentru a obține biletele la această întrecere.

Sâmbătă au avut loc semifinalele la toate categoriile de greutate iar FC Argeș-CSM Pitești are trei sportivi care vor lupta duminică, de la ora 11, pentru titlul de campion național. La categoria 54 de kg, Adrian Preda și-a dominat adversarul și a făcut pasul în ultimul act al competiției. În finala categoriei 60 kg se vor întâlni doi sportivi de la clubul piteștean. Este vorba de Sebastian Constantin și Alexandru Ungureanu care a trecut de oponentul său după doar un minut!. Cei trei pugiliști argeșeni sunt pregătiți de antrenorul Ioniță Mărășescu.

#”Sportivii noștri confirmă așteptările”

La meciurile de sâmbătă de la Sala Sporturilor a fost prezent și consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș. La finalul zilei acesta s-a declarat foarte mulțumit de evoluția sportivilor piteșteni: ”Mă bucur foarte mult că boxerii noștri confirmă așteptările. S-au comportat foarte bine astăzi chiar dacă au avut adversari puternici. Adrian Preda este o certitudine și trebuie să confirme așteptările pentru că este vicecampion european. Pariul meu este Alexandru Ungureanu, așa cum am spus înainte de începerea competiției. S-a calificat în finală și va lupta tot cu sportiv argeșean care este legitimat la CSM Pitești. Va fi o luptă interesantă pe care o aștept cu mare nerăbdare. Secția de box a clubului FC Argeș a fost înființată acum un an și mă bucur că rezultatele obținute de acești sportivi confirmă așteptările noastre”.

#”Suntem în grafic”

Și Ioniță Mărășescu, antrenorul sportivilor de la FC Argeș-CSM Pitești, este încântat că elevii săi au demonstrat că au valoare: ”Competiția este puternică pentru că participă cei mai buni pugiliști din țară. Pot spune că suntem în grafic. Avem trei sportivi calificați în finală. Mă așteptam să avem rezultate foarte bune pentru că Adrian Preda și Alexandru Ungureanu au mai câștigat Cupa României”.

#”Obiectivul meu este aurul european”

Adrian Preda își dorește să confirme așteptările și anul acesta. Pugilistul alb-violet vrea să urce din nou pe podium la Campionatul European: ”Obiectivul meu este să câștig aurul la Campionatul European după ce anul trecut am luat argintul. La Cupa României nu am avut nici o problemă. Am boxat foarte bine și am câștigat fără probleme. Aștept finala de duminică cu mare încredere”.

#”Nu a fost ușor în ring”

Și Alexandru Ungureanu, cel de-al doilea pugilist legitimat la FC Argeș care duminică va lupta pentru cu titlul pe masă, este optimist înaintea partidei cu Sebastian Constantin: ”Mă bucur foarte mult că am ajuns în finală și sper să reușesc să o și câștig. Consider că până acum m-am descurcat destul de bine în ring. Nu a fost ușor pentru că și adversarii sunt bine pregătiți. Am terminat meciul înainte de limită și îmi doresc foarte mult să câștig medalia de aur duminică. Voi face tot posibilul să o obțin”.

Advertisement
Advertisement

Baschet

More in Box