Connect with us

Baschet

Înfrângere înaintea debutului european

 

FC Argeș Basketball a înregistrat al doilea eșec consecutiv în LigaNațională Getica 95. Alb-violeții au cedat meciul disputat sâmbătă(05.10), cu Steaua București, chiar înaintea debutului în FIBA Europe Cup. Jocul disputat la Pitești Arena s-a încheiat cu scorul de 83-77 înfavoarea roș-albaștrilor.

Pe sferturi: 16-18, 17-20, 23-25, 21-20.

Principalul marcator al alb-violeților, în fața a aproximativ 2.500 suporteri, a fost Austin Price. El a avut 20 puncte, cu 5/8 la aruncările de trei puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Corey Allen a totalizat 18 puncte, dar a încheiat cu 6/22 la aruncările din acțiune, Kyndahl Hill a bifat 11 puncte, iar Tudor Fometescu a adăugat 7 puncte.

De menționat că FC Argeș nu s-a putut baza pe Rashard Odomes, iar noul jucător, Radovan Markovic, nu a putut fi folosit.

Iată declarațiile lui Nebojsa Vidic la finalul meciului: Sunt multe lucruri, mai puțin plăcute, ce se petrec. În primul rând, o echipă de TOP 4 cum este cea a noastră nu trebuia să întâlneacă astfel de probleme în fața unui adversar ce s-a întors din liga secundă, cu tot respectul pentru ceea ce înseamnă Steaua. În al doilea rând, în săptămâna ce ne începem aventura europeană nu am putut crea o atmosferă bună. În al treilea rând, jucătorii mei cheie au evoluat mai mult de 30 minute, lucru pe care nu l-am avut în plan. Mai departe, cele două înfrângeri consecutive venite în fața unor echipe ce joacă un baschet diferit ne-au demonstrat că nu am putut face față unor astfel de concepte. Și da, avem o problemă cu accidentările. Odomes este foarte important pentru noi, însă dacă o absență poate afecta jocul atât de mult, asta poate spune multe despre echipă. Mai mult decât atât, când joci împotriva unui adversar ce nu are la dispoziție doi oameni din rotația de bază, joacă fără niciun fel de presiune și termină cu aproape 60% la trei puncte, ceva e în neregulă.

Dar, după ce am revăzut meciul mai pot spune că există o mare lipsă de respect pentru ceea ce înseamnă echipa din Pitești și ceea ce face clubul.

Suporterii noștri au creat o atmosferă foarte frumoasă, lucru cu care ne-am obișnuit. Sper ca ei să rămână fideli echipei. În aceste momente, mai mult ca niciodată, avem nevoie de susținerea lor. Ne vedem miercuri.    

În urma acestui rezutat, FC Argeș ajunge la 1/2 în clasament.

Miercuri (09.10), de la ora 19:00, Pitești Arena găzduiește partida dintre FC Argeș și Parnu Sadam (Estonia), contând pentru etapa 1 a Grupei E din FIBA Europe Cup.

Următorul meci BASCHET

Următorul meci VOLEI

Advertisement
Advertisement

Stiri

Mai multe despre Baschet

Follow by Email
Twitter
Instagram
WhatsApp