Connect with us

Baschet

La o victorie distanță de semifinale (foto)

 

Seria ce a precedat debutul în playoff, ce a cuprins patru înfrângericonsecutive, părea nu se încheie. În ciuda eșecului din fieful lui Rapid București, suferit în urmă cu aproximativ o săptămână, ce a consemnatconfigurarea finală a clasamentului, cu FC Argeș pe locul al cincelea, trupa condusă de Nebojsa Vidic a făcut minuni.

FC Argeș Basketball a disputat primele două meciuri ale seriei de playoff cu Rapid București, în deplasare, acolo unde pierduse categoric dueluldin sezonul regulat (58-72). În ciuda premiselor, echipa piteșteană a reușit două jocuri extreme de solide, dând calculele peste cap. Trupavulturilor s-a impus în ambele rânduri și este la o victorie distanță de calificarea în semifinalele campionatului.

MECI 1: Rapid București vs. FC Argeș Basketball 76-78 (25-20, 20-24, 12-14, 19-20)

Deși au fost conduși mai bine de 25 minute, alb-violeții au rămas de fiecare dată în joc, iar atitudinea și grupul au făcut diferența în final. Au fost cinci puncte avantaj, cu 30 secunde înainte de final, însă rapidiștii au revenit. Cu doar șase secunde rămase din timpul regulamentar, la scorul de 76-76, KeShawn Curry a plecat cu mingea de la propriul panou, strecurându-se printre adversari și punând mingea în coș pentru o victorie ce urma să încheie o serie neagră. Un succes ce anula Rapidului avantajul terenului propriu.

Corey Allen a reușit 21 puncte, Nikola Jetovic a totalizat 17 puncte cu 7 recuperări, iar KeShawn Curry a adăugat 13 puncte pentru învingători. Replica a venit de la Ben Altit, autor a 20 puncte și 10 recuperări.

MECI 2: Rapid București vs. FC Argeș Basketball 73-79 (18-19, 23-14, 18-24, 14-22)

A doua partidă din Giulești a fost la discreția piteștenilor, care, în ciuda evoluției șterse din actul al doilea, au reușit să își domine adversarii. În ciuda problemelor cu greșelile personale (câte două pentru jucătorii români de bază, în primele cinci minute de joc), FC Argeș a avut parte de un joc colectiv și un efort deosebit venit din partea tuturor celor prezenți pe parchet.

KeShawn Curry a avut 21 puncte și 7 pase decisive, cu 26 la eficiență, Corey Allen a terminat cu 18 puncte, Nikola Jevtovic a adăugat 13 puncte și 6 recuperări, iar Chris Jones a bifat 11 puncte, fiind lider la +/- (17). Surpriza plăcută a fost Radu Voinescu, care a beneficiat de 23 minute, având 6 puncte, 3 recuperări, 8 la eficiență și un joc deosebit în apărare.

Meciul 3 al seriei, ce o poate duce pe FC Argeș în top-ul celor mai bune echipe din România, are loc marți, 16 aprilie, la Sala Sporturilor Georgel Ziguli, intrarea fiind liberă. În cazul în care va fi nevoie, meciul 4 se va disputa joi, 18 aprilie, la 19:30, dar la Pitești Arena.

Următorul meci BASCHET

Următorul meci VOLEI

Advertisement
Advertisement

Stiri

Mai multe despre Baschet

Follow by Email
Twitter
Instagram
WhatsApp