Campioni la Izvorani!

Duminică, la Izvorani, au avut loc Campionatul Naţional de Karate Interstiluri şi Campionatul Universitar de Karate. La cele două competiţii s-au înscris peste 100 de sportivi de la 51 de cluburi din ţară, cei mai buni pe stilul de karate(shotokan, shitoryu, wado ryu şi goju ryu).

La cele două întreceri, Piteştiul a fost reprezentat de sportivii de la FC Argeş. Clubul nostru i-a aruncat în luptă pe Vlad Rizea, Alexandra Pană şi Andrei Ghiţă. La finalul competiţiilor, deşi a fost accidentat, Vlad Rizea a câştigat o medalie de argint la kumite wkf -84 de kg şi locul III la Campionatul Universitar. Prin această evoluţie, Vlad a demonstrat că este unul dintre cei mai buni karateka din ţară la proba de kumite atât la -84 de kg cât şi +84 de kg, categorie la care s-a impus în luna noiembrie anul trecut la Campionatul Naţional Under 21. Alexandra Pană a obţinut o medalie de argint la Campionatul Universitar, în proba de kumite, la categoria -61kg, iar Andrei Ghiţă o medalie de bronz la Campionatul Universitar, la proba kumite masculin -67kg. Sebastian Ene, antrenorul secţiei de karate al clubului FC Argeş este mulţumit de rezultatele elevilor săi: “Sportivii sunt într-o formă foarte bună, aşteptam cu nerăbdare campionatele naţionale de stil de la sfârşitul lunii. Sunt optimist şi cred că ne vom impune la probele la care vom participa. De asemenea sunt încrezător şi în ceea ce priveşte participarea la Karate1 Series A, de la Istanbul, din luna mai, a sportivilor Vlad Rizea şi Alexandra Pană, competiţie prin care se acumulează puncte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020”.

Boxerii Preda şi Ungureanu, campioni cu FC Argeş!


Duminică după amiază, la Sala Sporturilor Trivale, s-a încheiat Cupa României la box rezervată juniorilor. Timp de 5 zile, cei mai buni pugilişti din ţară s-au luptat în ring pentru medaliile puse în joc de Federaţia Română de Box. Miza acestui concurs a fost enormă, întrucât competiţia de la Piteşti este un criteriu de calificare la Campionatul European care va avea loc în luna mai, la Galaţi.

La finalul celor cinci zile de competiţie, clubul FC Argeş a reuşit să câştige două medalii de aur prin Adrian Preda, la categoria 54 kg şi Alexandru Ungureanu, la categoria 60 kg. În ultimul act al întrecerii, Preda l-a învins la puncte pe Cosmin Ilie de la SCM Craiova. Victoria lui Preda era scontată de specialişti, întrucât acesta a câştigat în 2018 argintul la Campionatul European din Rusia. În finala categoriei 60 kg s-au întâlnit Alexandru Ungureanu de la FC Argeş şi Sebastian Constantin de la CSM Piteşti. Meciul dintre cei doi pugilişti piteşteni a fost destul de echilibrat, iar Ungureanu cu o alonjă inferioară, a reuşit să se impună la puncte, datorită loviturilor mai clare expediate adversarului. Festivitatea de premiere la categoria 54 de kg a fost oficiată de primarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, iar cea de la categoria 60 kg, de consilierul Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş. La această competiţie şi CSM Piteşti, unul dintre cele două cluburi organizatoare, a câştigat două medalii de argint prin Sebastian Constantin, la categoria 60 kg şi Antonio Neblea, la 70 kg. Acesta a fost învins la puncte de Andrei Muşteţ de la Târgu Jiu. Sportivii de la cluburile FC Argeş şi CSM Piteşti sunt pregătiţi de Ioniţă Mărăşescu care se poate considera un antrenor fericit datorită rezultatelor obţinute de elevii săi.

Premiaţi de Federaţia Română de Box

În ultima zi a competiţiei au fost premiate şi fostele glorii ale boxului românesc, dar şi cei care şi-au adus contribuţia la organizarea acestui concurs de mare anvergură. Pe podiumul de premiere au urcat Dorel Simion, laureat cu bronz la Olimpiada de Sidney, în anul 2000, Claudiu Rîşco, medaliat la Campionatul European, Alec Năstac, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Montreal din 1976 şi Mircea Fulger, medaliat cu bronz la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles. Pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, Federaţia de Box a oferit plachete de excelenţă primarului Cornel Ionică, preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, Cristian Gentea, directorului executiv al clubului FC Argeş, Dragoş Şerban şi directorului CSM Piteşti, Gheorghe Dinu.

“Finala a fost foarte grea”

Boxerul Alexandru Ungureanu era foarte fericit după ce a câştigat aurul la categoria 60 kg: “Finala a fost foarte grea. Am avut un adversar destul de greu, care este legitimat la acelaşi club ca şi mine. Ne cunoşteam destul de bine unul pe altul pentru că ne-am pregătit în acelaşi loc, dar am reuşit să-l înving şi să ies campion. Lupta a fost destul de grea. Ne-am pregătit amândoi la lotul naţional al României. Pentru mine urmează Campionatul European. Mi-am propus să iau o medalie, iar dacă se va putea să fie cea mai strălucitoare”.

“Vreau aurul european”

Adrian Preda a confirmat aşteptările la Cupa României după argintul de anul trecut de la Europene: “Finala a fost destul de grea pentru că am avut un adversar puternic, dar mai scund decât mine. Am fost foarte bine antrenat şi am reuşit să-l înving. Următorul meu obiectiv este să obţin aurul la Campionatul European care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai la Galaţi. Acum vreau titlul după ce anul trecut am obţinut argintul. Ar fi un vis împlinit. Titlul de campion naţional l-am obţinut, iar acum urmează să îl mai obţin pe cel de campion european şi mondial”.

“Vom sprijini mereu performanţa”

Primarul Cornel Ionică a dat asigurări că autorităţile locale vor sprijini în continuare sportul de performanţă: “Clubul FC Argeş are doi campioni la Cupa României la box, iar acest motiv ne obligă să ne ocupăm foarte bine şi de acum încolo de aceşti sportivi. Ne-am asigurat rezultate foarte bune prin aceşti sportivi de excepţie care vor merge la competiţiile internaţionale. Celor doi le prevăd o carieră frumoasă în box. Am o mare satisfacţie că reprezenţii Federaţiei Române de Box au apreciat buna organizare a acestui concurs. Se vede că piteştenii sunt interesaţi de sportul de calitate. Au venit în număr destul de mare pentru a-i susţine pe sportivii argeşeni, care prin rezultatele lor, nu i-au dezamăgit. Felul în care au boxat Preda şi Ungureanu ne dă speranţe că vor obţine rezultate bune la Campionatele Europene. Vom sprijini mereu sportivii de performanţă şi performanţa. Preda şi Ungureanu sunt doi băieţi serioşi şi au perspective foarte bune”.

“Secţia de box ne oferă mari satisfacţii”

Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş este cel care a insistat pentru înfiinţarea secţiei de box la gruparea alb-violetă. Oficialul argeşean spune că eforturile făcute de Municipalitate sunt răsplătite de rezultatele acestor sportivi : “Sunt foarte bucuros de cele două medalii de aur câştigate de clubul FC Argeş. Sunt bucuros în primul rând pentru că o secţie nou înfiinţată ne oferă asemenea satisfacţii. Ungureanu şi Preda sunt doi sportivi foarte buni. Dacă Adi Preda era normal să confirme aşteptările şi rezultatul de anul trecut din Rusia, Alexandru Ungureanu a avut parte de un parcurs destul de greu, dar a câştigat finala. Sunt foarte bucuros pentru cei doi. Cele mai mari emoţii le-am avut la Ungureanu. Nu este în categoria lui şi a boxat într-o categorie superioară. Am fost mult mai sigur la Preda de medalie, decât la Ungureanu, dar a ieşit foarte bine la final”.

Egal după un meci modest!

FC ARGEŞ – ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA 0-0

FC Argeș a obținut doar un punct din confruntarea de sâmbătă după-amiază, de pe propriul teren, cu ASU Politehnica Teren. Disputa dintre cele două echipe care au aceleași culori a fost una destul de anostă, cu puține ocaziide gol.

După zece minute de tatonare, timișorenii puteau deschide scorul prin Ene, care din 3 metri, a trimis peste poartă spre disperarea staff-ului tehnic care și-au pus mâinile în cap la această ocazie!. Piteștenii au avut șansa să deschidă scorul cu un sfert de oră înaintea finalului primului mitan, însă Murariu a reușit să scoată de la rădăcina barei lovitura liberă executată în forță de Buhăescu. După revenirea de la cabine tot bănățenii au fost cei care au avut cele mai mari ocazii de gol. Mai întâi Scutaru a trimis peste transversală din fața porții în urma unei lovituri libere, iar apoi, pe finalul meciului, Nicușor Grecu a deviat în bară șutul lui Jurj. Replica echipei noastre a fost destul de palidă, cel mai aproape de gol fiind Vișa, care a reluat cu capul peste poartă din 6 m și Năstăsie, care l-a pus la grea încercare pe portarul oaspeșilor. Spectatorii prezenți la stadion s-au declarat nemulțumiți și dezamăgiți de jocul favoriților pe care i-au certat pentru prestația din teren. În urma acestui rezultat, FC Argeș se menține pe locul 6, cu cele 43 de puncte, acumulate în 25 de etape.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Nic. Grecu – Tofan, Turda, Vişa, Şerbănică – Andr. Panait (Nilă 85′), Ed. Florescu, Buleică, I. Năstăsie (cpt.) – Ct. Barbu (D. Oancea 68′), Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.

ASU Poli Timişoara: Murariu – Motreanu, Scutaru (cpt.), Bg. Vasile, Cherecheş – Dros, Vidrăsan – Bedea, A. Ignea (Mih. Ene 46′), Alin Manea (C. Jurj 79′) – Cr. Ene (I. Plămadă 55′). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Stadion: ”Nicolae Dobrin” – Trivale (Piteşti – Argeş); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenţi: Alexandra Theodora Petrea (Bacău) şi Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Săndoi: ”Ne lipsește inspirația în fața porții!”

La finalul partidei cu ASU Politehnica Timișoara, terminată la egalitate, 0-0, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre s-a declarat nemulțumit de scorul final.

Tehnicianul este îngrijorat de randamentul ofensiv al grupării din Trivale: ”Ne doream victoria în partida de astăzi, chiar dacă am avut vreo 6 jucători care ne-au lipsit, marea lor majoritate de profil ofensiv. Mă refer la Raul Costin, Vasile Gheorghe, Șerban, Enceanu, fotbaliști care pot decide soarta meciului în anumite momente. Acestora se adaugă și Stan care are probleme cu spatele. Un meci echilibrat, cu un plus pentru noi, cu toate că ocazii foarte clare de gol nu cred că au fost pe toată durata partidei. Din punct de vedere al implicării nu am ce să le reproșez jucătorilor. E adevărat că avem o lipsă de inspirație în jumătatea adversă. Din punct de vedere defensiv stăm destul de bine. Greșelile cele mai mari le facem în jumătatea de teren adversă. Și noi suntem dependenți de forma sportivă a unor jucători. Unii dintre ei nu sunt în forma sportivă din turul campionatului și din meciurile de pregătire. Din punct de vedere al rezultatului, e normal să fim nemulțumiți și noi. Probabil că și conducerea clubului e nemulțumită și suporterii pe care îi avem!. Nu trecem printr-o perioadă fastă. Am întâlnit un adversar dispus la sacrificii, având în vedere situația lor din clasament. Eu cred că putem redresa situația și ne putem lupta pentru primele patru-cinci locuri” a spus Săndoi la conferința de presă de după meci.

Petruescu: ”Dedicăm acest punct suporterilor!”

La finalul meciului de sâmbătă cu FC Argeş, terminat la egalitate, 0-0, Cosmin Petruescu, tehnicianul bănățenilor, s-a declarat mulțumit de punctul luat de la Pitești.

Antrenorul lui ASU Poli Timișoara consideră că echipa sa ar fi putut obține mai mult din Trivale: ”Suntem conștienți că nu a fost un meci spectaculos, dar foarte important pentru noi era să nu pierdem jocul de astăzi. Asta nu înseamnă că am pregătit meciul la egal. Cred că cea mai mare ocazie a meciului ne-a aparținut nouă. În repriza a doua nu am mai avut aceeași forță și consistență în atac. Am început meciul cu foarte mulți jucători Under 21. În lotul de astăzi am avut doar 4-5 seniori. Cei care au intrat au făcut-o foarte bine. Și-au dorit să scoată un rezultat pozitiv și cred că din punct de vedere defensiv, am făcut un meci foarte bun. Știam că din deplasare de la FC Argeș se pleacă extrem de greu cu punct sau puncte. Să nu uităm că pe acest teren, Petrolul a pierdut cu 3-0, U Cluj și Clinceniul au pierdut și ele, Chindia a câștigat în minutul 92. Vreau să le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi. Au făcut un efort fantastic, au plecat în miez de noapte să vină să ne susțină, așa cum o fac în toate deplasările. Le mulțumim și dedicam acest punct suporterilor”.

Trei piteșteni boxează în finala Cupei României!

Cei mai buni boxeri din țară participă în aceste zile la Cupa României la box rezervată juniorilor, întrecere care se desfășoară la Sala Sporturilor Trivale. Competiția este criteriu de calificare la Campionatul European din luna mai de la Galați iar toți sportivii dau tot ce au mai bun din ei pentru a obține biletele la această întrecere.

Sâmbătă au avut loc semifinalele la toate categoriile de greutate iar FC Argeș-CSM Pitești are trei sportivi care vor lupta duminică, de la ora 11, pentru titlul de campion național. La categoria 54 de kg, Adrian Preda și-a dominat adversarul și a făcut pasul în ultimul act al competiției. În finala categoriei 60 kg se vor întâlni doi sportivi de la clubul piteștean. Este vorba de Sebastian Constantin și Alexandru Ungureanu care a trecut de oponentul său după doar un minut!. Cei trei pugiliști argeșeni sunt pregătiți de antrenorul Ioniță Mărășescu.

#”Sportivii noștri confirmă așteptările”

La meciurile de sâmbătă de la Sala Sporturilor a fost prezent și consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș. La finalul zilei acesta s-a declarat foarte mulțumit de evoluția sportivilor piteșteni: ”Mă bucur foarte mult că boxerii noștri confirmă așteptările. S-au comportat foarte bine astăzi chiar dacă au avut adversari puternici. Adrian Preda este o certitudine și trebuie să confirme așteptările pentru că este vicecampion european. Pariul meu este Alexandru Ungureanu, așa cum am spus înainte de începerea competiției. S-a calificat în finală și va lupta tot cu sportiv argeșean care este legitimat la CSM Pitești. Va fi o luptă interesantă pe care o aștept cu mare nerăbdare. Secția de box a clubului FC Argeș a fost înființată acum un an și mă bucur că rezultatele obținute de acești sportivi confirmă așteptările noastre”.

#”Suntem în grafic”

Și Ioniță Mărășescu, antrenorul sportivilor de la FC Argeș-CSM Pitești, este încântat că elevii săi au demonstrat că au valoare: ”Competiția este puternică pentru că participă cei mai buni pugiliști din țară. Pot spune că suntem în grafic. Avem trei sportivi calificați în finală. Mă așteptam să avem rezultate foarte bune pentru că Adrian Preda și Alexandru Ungureanu au mai câștigat Cupa României”.

#”Obiectivul meu este aurul european”

Adrian Preda își dorește să confirme așteptările și anul acesta. Pugilistul alb-violet vrea să urce din nou pe podium la Campionatul European: ”Obiectivul meu este să câștig aurul la Campionatul European după ce anul trecut am luat argintul. La Cupa României nu am avut nici o problemă. Am boxat foarte bine și am câștigat fără probleme. Aștept finala de duminică cu mare încredere”.

#”Nu a fost ușor în ring”

Și Alexandru Ungureanu, cel de-al doilea pugilist legitimat la FC Argeș care duminică va lupta pentru cu titlul pe masă, este optimist înaintea partidei cu Sebastian Constantin: ”Mă bucur foarte mult că am ajuns în finală și sper să reușesc să o și câștig. Consider că până acum m-am descurcat destul de bine în ring. Nu a fost ușor pentru că și adversarii sunt bine pregătiți. Am terminat meciul înainte de limită și îmi doresc foarte mult să câștig medalia de aur duminică. Voi face tot posibilul să o obțin”.

Piteştenii vor prima victorie din retur!

FC Argeş – ASU Politehnica, sâmbătă, ora 11

Fotbaliştii de la FC Argeş vor disputa în acest week-end un nou meci de campionat. Jucătorii echipei noastre vor întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe propriul teren, pe ASU Politehnica Timişoara, echipa suporterilor bănăţeni. Cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante pentru ambele echipe care evoluează în aceleaşi culori.

Piteştenii au început ezitant returul campionatului, obţinând un singur punct din trei confruntări disputate până acum. Cele două eşecuri suferite în disputele cu Metaloglobus Bucureşti şi Chindia Târgovişte, dar şi remiza din meciul cu Energeticianul, au tulburat serios apele în tabăra argeşeană. Antrenorul Emil Săndoi a primit deja ultimatum, iar de rezultatul meciului de sâmbătă poate depinde soarta sa pe banca tehnică a echipei din Trivale. Înaintea meciului cu bănăţenii, FC Argeş ocupă locul 6, cu 42 de puncte, în timp ce ASU Politehnica Timişoara se situează pe locul 15, cu 25 de puncte. Atât piteştenii, cât şi timişorenii sunt cu gândul la victorie, gazdele pentru a ieşi din pasa neagră prin care trec, iar oaspeţii pentru a se îndepărta de zona minată a ierarhiei.

#”Veţi vedea o altă faţă a echipei”
Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, este convins că partida cu ASU poate fi începutul unor rezultate bune pentru FC Argeş: “Ne aşteaptă o partidă importantă şi sperăm să obţinem un rezultat bun. Consider că este un joc dificil pentru ambele echipe. Noi venim după un rezultat pozitiv, după un meci în care am avut posesie pe întreaga durată a partidei. Şi în partida de la Metaloglobus ne-am creat ocazii de a marca, dar ne-a lipsit inspiraţia la finalizare. Dacă vom obţine sâmbătă un rezultat pozitiv, ar trebui să intrăm pe o pantă ascendentă. Deşi avem două eşecuri şi o remiză în acest început de retur, pot spune că jocurile pe care le-am prestat nu au fost chiar atât de rele. De exemplu, să nu uităm că în partida cu Târgovişte. Am ratat 11 m în minutul 45 şi am evoluat o repriză întreagă cu un om în minus. Am primit gol când nu se mai putea face nimic. Avem încredere deplină în jucătorii din lot, au valoare, sunt serioşi şi dau tot ce pot pentru a reuşi rezultate bune. Consider că remiza de la Energeticianul a deblocat situaţia critică prin care treceam şi veţi vedea o altă faţă a echipei de acum înainte”.

Săndoi: “Nu există echipă care să câştige toate meciurile!”

Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, spune că în viaţa oricărei echipe pot apărea şi perioade mai proaste precum cea prin care trece FC Argeş.

Tehnicianul grupării din Trivale nu şi-a pierdut încrederea în jucătorii săi şi speră ca aceştia să evolueze la adevărata lor valoare: “Greşeli pe parcursul jocului pot apărea, dar avem încredere deplină în jucătorii noştri. Am mai avut meciuri în care dacă reuşeam să luăm punct, eram mai sus. Meritam acele puncte.În viaţa tuturor echipelor sunt şi perioade grele. Trebuie să acceptăm realitatea!. Sunt atâtea surprize în fotbalul mondial, în fotbalul din România din Liga I şi Liga a II-a. De exemplu, Viitorul Constaţa a avut şapte meciuri fără victorie iar după aceea a avut rezultate bune. Când a avut nevoie mai mare de victorie, a câştigat cu Botoşaniul şi a intrat în play-off. Apoi a câştigat şi la Steaua acasă. Acesta este fotbalul şi trebuie să-l acceptăm. Când am venit aici, foarte multă lume spunea că trebuie să câştigăm neapărat meciurile de acasă, însă pentru mine, nu contează că jucăm acasă sau în deplasare, pentru că aceleaşi puncte sunt puse în joc. Nu învingi mai uşor acasă decât în deplasare. Sub nici o formă! Suntem pe 6, suntem în plutonul fruntaş, am avut până în momentul de faţă decât o singură înfrângere acasă, cu Târgovişte, şi două remize pe teren propriu, cu Daco Getica şi Energeticianul. În rest am avut numai victorii acasă. Nu există echipă în lume care să-şi câştige toate meciurile de acasă. Se întâmplă multe lucruri neprevăzute în fotbal, trebuie să fim realişti. Am avut multe situaţii neprevăzute acasă, în campionatul trecut, cu CS Mioveni. Am primit gol în ultimul minut când nu poţi să mai faci nimic… Aşa a fost şi acum două etape cu Târgovişte. Să nu vă gândiţi că fiecare meci pe care îl disputăm este dinainte câştigat. În niciun caz!. Cine crede acest lucru în sport, se înşeală amarnic” a spus Săndoi la conferinţa de presă premergătoare partidei cu ASU Politehnica Timişoara.

Buhăescu: “Să învingem cu orice preţ!”

Şi fotbaliştii echipei noastre sunt conştienţi de importanţa partidei de sâmbătă, de la ora 11, de pe propriul teren cu ASU Politehnica Timişoara.

După cele două eşecuri cu Metaloglobus şi Chindia şi remiza cu Energeticianul, alb-violeţii nu vor ca FC Argeş să mai facă încă un nou pas greşit. Atacantul Vasile Buhăescu speră ca echipa să se descătuşeze contra bănăţenilor: “Trebuie să câştigăm acest meci, indiferent cum. Este greu pentru că echipa din Timişoara este în partea de jos a clasamentului şi are mare nevoie de puncte pentru a ieşi din subsolul clasamentului. Noi trebuie să învingem cu orice preţ. Este singura variantă pe care o luăm în calcul. Trebuie neapărat să câştigăm pentru că nu mai merge altfel. Vom vom face tot posibilul pentru a ne impune. Nu avem altă variantă decât victoria”. Şi colegul său Andrei Panait nu ia în calcul decât victoria: “Jucăm acasă şi trebuie să intrăm foarte concentraţi ca să câştigăm meciul. Sper să facem un joc bun, iar la final să ne bucurăm de victorie”. 
.

Ungureanu şi Neblea, în turul 2 al Cupei României!

Cei mai buni pugililişti din ţară sunt prezenţi în aceste zile la Piteşti unde se desfăşoară Cupa României la box rezervată juniorilor. Competiţia de la Sala Sporturilor are o miză uriaşă întrucât în funcţie de rezultatele pe care sportivii le obţin, îşi pot asigura biletele de participare la Campionatul European de juniori de la Galaţi din luna mai.


Startul acestei întreceri s-a dat miercuri după amiază, iar în ring au urcat şi primii pugiliştii de la FC Argeş-CSM Piteşti. Din cei trei sportivi pregătiţi de antrenorul Ioniţă Mărăşescu, doar doi au reuşit să meargă mai departe şi să continue lupta pentru medalii. Este vorba de Alexandru Ungureanu(60 kg) care l-a învins la puncte pe un pugilist de la CS Pandurii Târgu Jiu. Cel de-al doilea boxer piteştean care a trecut de primul tur este Antonio Neblea(70 kg). Acesta a învins tot la puncte, un boxer de la CS Satu Mare. În prima zi a competiţiei, Marin Gheorghe(75 kg) nu a putut trece de un sportiv de la Brăila. În această seară, în ring va urca din nou Alexandru Ungureanu, dar şi Sebastian Constantin şi Adelin Albescu. Cei trei vor boxa la categoria 60 kg. Vineri va începe competiţia şi Adrian Preda, vicecampionul european de anul trecut al categoriei 54 kg.

“Suntem în grafic”

Antrenorul Ioniţă Mărăşescu este mulţumit de rezultatele sportivilor săi din prima zi a competiţiei: “Pot spune că suntem în grafic. Sportivii pe care noi i-am creditat cu şanse la medalii şi-au făcut treaba şi merg mai departe. Meciurile au fost foarte grele, iar categoria 60 kg la care a boxat Ungureanu este foarte grea. Emoţii am avut şi voi avea la toţi sportivii mei care urcă în ring. Am încredere în potenţialul lor şi sunt sigur că Alexandru Ungureanu, Constantin Sebastian şi Adrian Preda vor lua medalii la Cupa României”.

Susţinuţi de preşedintele clubului

În prima zi a competiţiei de la Sala Sporturilor a fost prezent directorul executiv al clubului FC Argeş, Dragoş Şerban, dar şi consilierul Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş. Şeful grupării din Trivale a urmărit pe viu meciul lui Alexandru Ungureanu cu pugilistul de la Pandurii Târgu Jiu. Gentea nu a putut urmări partida din tribună şi a cerut voie oficialilor să stea aproape de ring pentru a-l încuraja pe boxerul de la FC Argeş. Oficialul clubului argeşean s-a bucurat pentru victoria puştiului căruia îi prevede un viitor frumos în box. La conferinţa de presă de dinaintea începerii Cupei României, şeful clubului FC Argeş a spus că Alexandru Ungureanu este pariul său la acest concurs şi a promis că îl va susţine şi la Campionatul European de la Galaţi

Programul Cupei României:
Joi
orele 15-20
Vineri
orele 15-20
Sâmbătă
orele 15-20
Duminică
ora 11 – Finalele şi festivitatea de premiere
Intrarea spectatorilor este liberă.

Începe Cupa României la box!

Timp de patru zile, Piteştiul va fi capitala boxului românesc. De miercuri şi până duminică, la Sala Sporturilor Trivale va avea loc Cupa României la box rezervată juniorilor, competiţie la care vor participa cei mai valoroşi pugilişti din ţară. Miza este una enormă având în vedere că întrecerea este un criteriu de calificare pentru Campionatul European din luna mai de la Galaţi. Întrecerile se vor desfăşura în fiecare zi între orele 15-20, iar numărul participanţilor se va şti cu exactitate miercuri seară când se termină perioada de înscrieri.

Cu două zile înainte de startul concursului, FC Argeş şi CSM Piteşti, cluburile organizatoare ale acestei gale, au organizat o conferinţă de presă la care au participat preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea şi Dorel Simion, secretarul general al acestui for. Piteştiul nu a mai organizat un asemenea eveniment sportiv de 40 de ani, iar intrarea spectatorilor la sală va fi liberă.

# “Antrenorii de aici îşi fac bine treaba”

Vasile Câtea, preşedintele Federaţiei Române de Box este convins că întrecerea de la Piteşti va ieşi foarte bine: “Este un eveniment de anvergură care se organizează la Piteşti. Acest judeţ a dat de-a lungul timpului nume mari ale boxului românesc. Mă refer aici la Mircea Fulger, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atlanta şi la Crinu Olteanu, campion mondial. Există o continuitate în performanţă şi un bazin al valorilor. Antrenorii de aici îşi fac foarte bine treaba. Adrian Preda a devenit anul trecut vicecampion european şi sunt convins că şi anul acesta va confirma aşteptările. Vreau să mulţumesc Primăriei Piteşti şi cluburilor FC Argeş şi CSM Piteşti, pentru faptul că au pus umărul la organizarea acestui eveniment. Sunt sigur că va fi o competiţie reuşită de care ne vom aminti cu drag peste ani. La Cupa României şi-a anunţat prezenţa şi Francisc Vaştag, fostul mare pugilist al României”.

#”Sportivii să-şi arate valoarea”

Dorel Simion, medaliat cu bronz la JO de la Sidney din 2000, actualul secretar general al FRB, a vorbit despre importanţa competiţiei de la Piteşti: “Cupa României este un prilej important pentru copiii de la lotul naţional să-şi arate valoarea. Competiţia este un criteriu de selecţie pentru titularii categoriilor care vor reprezenta România la Campionatul European, din luna mai, de la Galaţi. Este o miză mare şi toţi sportivii trebuie să boxeze la potenţial maxim. Nu vrem să existe nici un fel de suspiciune asupra celor care ne vor reprezenta la Europene”.

#”Pariul meu este Ungureanu”

Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş are aşteptări mari de la boxerii piteşteni: “Sunt încântat să-l cunosc pe preşedintele Federaţiei Române de Box, domnul Vasile Câtea. Chiar am avut o discuţie înainte de această conferinţă de presă cu Dorel Simion şi se bucura că lumea nu l-a uitat. Noi suntem încântaţi că putem organiza un eveniment de o asemenea anvergură. Autorităţile locale au pus la dispoziţie toate fondurile necesare pentru organizare. Am mari aşteptări de la Adrian Preda, care anul trecut a ieşit vicecampion european. Pariul meu va fi Alexandru Ungureanu. Merg pe mâna lui la Cupa României şi la Campionatul European”.

#”Vrem să avem performanţe”

Gheorghe Dinu, directorul CSM Piteşti îşi doreşte foarte mult ca pugiliştii argeşeni să confirme aşteptările: “Îl felicit pe domnul preşedinte Vasile Câtea care a reuşit să scoată Federaţia Română de Box dintr-o situaţie grea. Îi mulţumesc domnului Gentea că a luat decizia de a sprijini judoul, atletismul şi boxul, iar răsplata eforturilor făcute de Municipalitate au fost rezultatele internaţionale. Sperăm ca şi de acum încolo să avem performanţele pe care ni le dorim cu toţii”.

Judoka Florentina Ivănescu, aur la Cupa Europei!

În perioada 8-10 martie, în Croaţia, s-a desfăşurat Cupa Europeană la judo, competiţie rezervată cadeţilor. La această întrecere la care au luat startul cei mai buni judoka de pe Bătrânul Continent, CSM Piteşti – FC Argeş a participat cu trei sportivi pregătiţi de antrenorii Valentin Ioniţă, coordonatorul lotului naţional de cadeţi şi juniori al României şi Corneliu Pălărie, antrenor voluntar la CSM Piteşti.


La concursul de la Zagreb, Florentina Ivănescu a câştigat medalia de aur la categoria 57 kg. Sportiva de la clubul piteştean a învins în toate meciurile prin Ippon înainte de timpul regulamentar. În primul tur, argeşeanca a trecut de portugheza Fatima Costa, iar în cel de-al doilea, de franţuzoaica Lemire. În turul trei, piteşteanca a învins-o pe israelianca Yemima Zohar, iar în semifinale a trecut de austriaca Rosalie Woess. În finala mare a competiţiei, românca a întrecut-o pe Fationa Kasapi din Kosovo. La categoria la care a concurat Florentina Ivănescu au fost înscrise în concurs 47 de judoka.

Evoluţii bune pentru Botofei şi Bădiceanu

O comportare foarte bună la competiţia din Croaţia a avut şi Ionuţ Botofei. Sportivul argeşean care este şi component al lotului naţional de cadeţi, s-a clasat pe locul 5, la categoria 66 kg. Judoka piteştean a câştigat primele patru meciuri, însă a pierdut semifinala în faţa unui sportiv din Italia, ratând astfel medalia de bronz. O evoluţie peste aşteptări la întrecerea de la Zagreb a avut şi Florina Bădiceanu. Sportiva legitimată la clubul din Ştrand a ocupat locul 5, la 52 kg, categorie la care au fost înscrise în concurs 42 de sportive. Competiţia din Croaţia este foarte importantă pentru că punctează pentru calificarea la Campionatul European din acest an de la Varşovia.

Remiză după un meci modest!

ACS Energeticianul – FC Argeş 0-0(0-0)

FC Argeş a obţinut doar un punct din confruntarea de sâmbătă, din deplasare, cu ACS Energeticianul. Partida care s-a disputat pe stadionul de la Petroşani s-a terminat cu un scor alb.

Jocul din prima repriză a fost unul de slabă factură tehnică, ambele echipe fiind preocupate mai mult să nu primească gol, decât să înscrie. Ocaziile au putut fi numărate pe degetele de la o mână, prestaţia jucătorilor ambelor echipe lăsând mult de dorit. Cei aproape 80 de spectatori care au asistat la acest duel s-au plictisit teribil în primul mitan. Echipa noastră ar fi putut beneficia de o lovitură de pedeapsă, însă centralul Ionela Peşu a lăsat jocul să continue la un fault în careu asupra lui Năstăsie. Pe finalul primei reprize, Energeticianul a fost aproape de un autogol, însă Ioniţă a reuşit să respingă o minge trimisă către propria poartă de un coechipier. Nici după revenirea de la cabine cele două echipe nu s-au omorât foarte mult cu firea să joace fotbal, cele câteva ocazii apărând în ultimul sfert de oră al partidei. Prima șansă de a perfora plasa porții lui Axinte a avut-o Cătălin Barbu, însă șutul său, din interiorul careului, nu și-a atins ținta. O mare oportunitate de gol a avut și Năstăsie, care din apropierea punctului cu var, a trimis peste poartă, ratând șansa de a aduce cele 3 puncte puse în joc în contul alb-violeţilor. Florescu putea tranșa meciul în minutele de prelungire ale partidei, însă șutul său a fost respins cu mare greutate de portarul gazdelor. Piteștenii au dominat finalul disputei, însă lipsa de inspirație în fața porții și-a spus cuvântul. În urma acestui rezultat, FC Argeş se menţine pe locul 6, cu cele 42 de puncte, acumulate în 24 de etape.

Caseta tehnică:

ACS Energeticianul: Axinte – Robert Petre(min.63 Tudorache), Ioniţă, Misăraş, Dragu(cpt) – Cenaj, Petruş, Gunie(min.39 Neacşa), Maxim – Alexandru Popescu (min.74 Ionică), Vlad Rusu. Antrenor: George Zima.

FC Argeş: Grecu – Tofan, Turda, Gugu, Hreniuc – Oancea, Raul Costin(cpt)(min.55 Vasile Gheorghe – min.70 Cătălin Barbu), Şerban (min.75 Florescu)- Buleică, Năstăsie, Buhăescu. Antrenor : Emil Săndoi.

Stadion: Jiul (Petroşani – Hunedoara); Spectatori 70
Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Petruţa Iugulescu (Târgovişte) şi Daniela Constantinescu (Craiova).

Demonstraţi că aveţi valoare!

ACS Energeticianul – FC Argeş, sâmbătă, ora 11

FC Argeş va întâlni sâmbătă, de la ora 11, în deplasare pe Energeticianul, într-un joc ce contează pentru etapa a 24-a din Liga 2. Elevii lui Emil Săndoi nu travesează o perioadă prea bună după cele două eşecuri consecutive suferite cu Metaloglobus şi Chindia Târgovişte, iar atmosfera în cadrul lotului este destul de tensionată. După 23 de etape, FC Argeş ocupă locul 6, cu 41 de puncte, în timp ce Energeticianul se situează pe locul 9, cu 30 de puncte. Tehnicianul grupării din Trivale nu se teme de Energeticianul. Principalul echipei noastre spune că FC Argeş va juca numai la victorie, neavând altă variantă decât cele 3 puncte puse în joc.

#”Trebuie să fim pregătiţi”

Emil Săndoi le cere jucătorilor să dea totul pe teren pentru a se impune şi nu ia în calcul decât victoria: “Vom trata confruntarea cu toată seriozitatea. Am urmărit ultimul meci pe care Energeticianul l-a disputat adversarul pe propriul teren, cu Universitatea Cluj, în prima etapă din acest an. Chiar dacă a pierdut, au făcut un joc bun, au dominat şi au avut o posesie foarte bună. Toate jocurile următoare vor fi complicate. Campionatul este echilibrat şi de suprize neplăcute au parte cam toate formaţiile. Meciurile durează 90 de minute şi este posibil orice. Noi trebuie să fim pregătiţi la ora partidei, să punem în aplicare ceea ce repetăm de o bună perioadă de timp, traseele, automatismele etc. Bineînţeles că ne propunem să obţinem un rezultat pozitiv. Din păcate, avem un jucător suspendat, Andrei Panait, care a încasat un cartonaş roşu cu Chindia. Este o pierdere mare pentru echipă, dar avem un lot echilibrat. Este posibil să apară şi schimbări în echipă. Niciun jucător nu trebuie să se considere titular dinainte. Eu stabilesc echipa care intră în teren în funcţie de randamentul pe care îl dă la antrenamente fiecare jucător”.

# “Vom încerca să îndeplinim obiectivul trasat”

Emil Săndoi a vorbit la conferinţa de presă de astăzi şi despre şedinţa pe care a avut-o cu oficialii clubului, precizând că nu comentează deciziile luate de către Consiliul de Administraţie: “La şedinţă am fost doar eu, jucătorii nu au participat. S-a decis blocarea salariilor, iar principala condiţie care ni s-a pus a fost să obţinem şase puncte din următoarele două confruntări. A fost o decizie pe care a luat-o conducerea, nu sunt în măsură s-o comentez. Eu îmi fac datoria acolo unde sunt, încerc să scot rezultate cât mai bune. Vom încerca să ne îndeplinim obiectivul trasat, dacă se poate!. Nu va fi uşor. A fost greu şi atunci când am obţinut rezultate foarte bune. Sperăm să obţinem maximum de puncte”.

Liga 2 / Etapa 24

Sâmbătă, 9 Martie
Energeticianul – FC Argeş 11:00
Metaloglobus Bucureşti – CS Mioveni 11:00
Pandurii Târgu Jiu – Daco-Getica Bucureşti 11:00
CS Baloteşti – SSC Farul Constanţa 11:00
Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila 11:00
UTA Arad – ACS Poli Timişoara 11:00
ASU Politehnica Timişoara – Aerostar Bacău 15:00
Duminică, 10 Martie
Academica Clinceni – Ripensia Timişoara 11:00
Luceafărul Oradea – Universitatea Cluj 13:00
Chindia Târgovişte – Petrolul Ploieşti 15:00

Săndoi: “Presiunea este pe umerii mei!”

Echipa noastră nu travesează o perioadă prea bună, cele două eşecuri consecutive cu Metaloglobus şi Chindia, suferite în acest început de retur, lăsând urme adânci. Acum câteva zile, conducerea clubului a avut o discuţie cu antrenorul Emil Săndoi care a primit un ultimatum după cele două rezultate negative.

# “Suntem o familie”

Consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, i-a transmis antrenorului echipei noastre că va fi demis în cazul în care echipa nu câştigă următoarele două jocuri, cu Energeticianul şi ASU Poli Timişoara. Primul examen pentru Emil Săndoi este programat sâmbătă, în deplasare, la Petroşani. La conferinţa de presă de astăzi, premergătoare partidei cu Energeticianul, tehnicianul grupării din Trivale a precizat că jucătorii sunt decişi să dea totul pe teren pentru a depăşi acest moment greu. Săndoi a spus că pe umerii săi apasă o presiunea mare şi din acest motiv a preferat să vină singur la conferinţa de presă. “Dacă până acum aduceam câte doi jucători la conferinţa de presă, de data aceasta va fi altfel şi vă rog să mă înţelegeţi. Nu aş dori să mai punem presiune suplimentară pe jucători, care sunt şi aşa foarte afectaţi de situaţie!. Consider că suntem o familie şi mereu i-am protejat. Când scorul nu este cel dorit, recunosc că îi mai cert. Le cer să fie mai concentraţi în teren”.

# “În fotbal trebuie să fii pregătit pentru orice”

Principalul alb-violeţilor este convins că poate redresa situaţia: “Venim după un rezultat nefast, 0-1 cu Chindia Târgovişte, o înfrângere care nu reflectă nici pe departe ceea ce s-a întâmplat în teren. Am ratat penalty, am rămas în inferioritatea numerică şi am luat gol în ultimul minut, când nu mai poti face nimic. În fotbal trebuie să fii pregătit pentru orice, poate de asta e atât de frumos, că e imprevizibil şi te aduce în situaţii neaşteptate. Vedeţi că se întâmplă surprize neplăcute şi la echipe puternice din Europa. Nu trebuie să uităm momentele foarte bune pe care le-am avut. În clipe grele trebuie să-ţi aminteşti de rezultatele bune şi să rămâi optimist. Momente dificile am avut puţine la număr de-a lungul sezonului şi consider că această echipă poate să-şi revină. Cine se pricepe la fotbal poate înţelege astfel de momente. Băieţii sunt conştienţi de situaţie, nu le-am reproşat de-a lungul timpului prea multe lucruri, dar discutăm foarte mult în grupul nostru”.

Ultimatum pentru antrenorul Emil Săndoi!

Cele două înfrângeri înregistrate de FC Argeş în partidele cu Metaloglobus Bucureşti şi Chindia Târgovişte au nemulţumit foarte mult suporterii echipei, dar şi conducerea clubului nostru. Şefii lui FC Argeş au analizat rezultatele din acest debut de retur şi au tras concluziile care se impun. Răbdarea conducătorilor a ajuns la limită, iar aceştia au decis sancţionarea jucătorilor şi staff-ului tehnic.

Consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş spune că antrenorul echipei, Emil Săndoi, a primit un ultimatum: “Marţi seară a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie a clubului FC Argeş în care tema principală a fost rezultatele secţiei de fotbal. La această şedinţă a fost prezent domnul primar Cornel Ionică, dar şi antrenorul echipei, Emil Săndoi şi managerul secţiei de fotbal, Vasile Popa. Am avut multe lucruri să le reproşăm şi s-a ajuns la concluzia că jocul echipei noastre, care este unul sub aşteptări, dar şi rezultatele negative, sunt cauzele pentru care oamenii nu mai vin la stadion. Situaţia nu mai poate continua aşa şi am luat măsurile care se impun. Am decis blocarea salariilor pentru luna februarie până când rezultatele nu vor fi cele aşteptate de noi şi de suporteri. De prime, nici nu mai poate fi vorba, pentru că echipa nu este în primele trei locuri, aşa cum am stabilit înainte de începerea sezonului. Le-am cerut antrenorilor şi jucătorilor să câştige meciurile cu Energeticianul şi ASU Politehnica Timişoara dacă vor să-şi primească salariile. Prin acest obiectiv se subînţelege că este şi un ultimatum pentru antrenorul Emil Săndoi. Dacă nu se va reuşi maximum de puncte în următoarele două etape, nu va mai continua la Piteşti!. Oamenii din acest oraş trebuie să ştie că am asigurat echipei toate condiţiile pentru a face performanţă. Jucătorilor şi antrenorilor nu le-a lipsit nimic, au fost cu salariile la zi, şi ce au cerut, li s-a dat!. Noi ne-am achitat de obligaţiile pe care ni le-am asumat, însă, jucătorii şi antrenorii trebuie şi ei să se achite de obligaţiile pe care le au în contracte”.

# Discuţii cu un posibil investitor

Cristian Gentea are şi o veste bună pentru suporterii alb-violeţi care îşi doresc ca FC Argeş să revină într-un timp cât mai scurt în Liga I: “Astăzi ne vom întâlni cu un posibil investitor pentru FC Argeş. Este un om de afaceri din Bucureşti care s-a arătat interesat de echipă. Vom vedea cum vor decurge discuţiile şi vom anunţa concluziile acestei întâlniri. Îmi doresc foarte mult să rezolvăm în cât mai scurt timp şi această problemă, iar în sezonul viitor să ne luptăm pentru promovarea în Liga I”.

Victorie în derbyul judeţean!

CS Dacia Mioveni 2012-FC Argeş 21-24(12-17)

Echipa de handbal feminin a Piteştiului păstrează şanse reale de a ajunge la barajul pentru promovarea în prima ligă. FC Argeş a luat o importantă gură de oxigen după victoria de duminică, din derbyul local, cu CS Dacia Mioveni 2012. Handbalistele pregătire de Titel Răduţă, Paul Mihăilă şi Victor Neagu s-au impus cu 24-21 în disputa cu liderul seriei C al Diviziei A de handbal feminin.


Deşi Mioveniul era favorită certă în această confruntare, calculele hârtiei nu au fost confirmate şi pe teren. Piteştencele au făcut un meci foarte bun şi au condus ostilităţile din primul şi până în ultimul minut. Sportivele alb-violete au început partida ca din tun şi au luat un avans de două lungimi. Oaspetele au egalat la 7, după care Piteştiul a preluat conducerea pe tabela de marcaj. FC Argeş a intrat la pauză cu un avantaj de 5 goluri, avans pe care şi l-a conservat până la final. Pentru FC Argeş au evoluat Ioana Paraschiv, Livia Roşu, Florina Popescu, Oana Bidaşcu, Adriana Conea, Otilia Manea şi Ana Maria Preda. Pe parcurs au mai intrat Bianca Stanca, Claudia Lăcătuş şi Patricia Zaina. Golurile echipei din Trivale au fost marcate de Oana Bidaşcu (6), Cătălina Popescu şi Adriana Conea, fiecare câte 5, Bianca Stanca(4), Livia Roşu(3) şi Claudia Lăcătuş(1). În urma acestui succes, FC Argeş ocupă locul 3 în clasament, cu 39 de puncte, adunate în 19 runde, cu două mai puţin decât ocupanta locului secund, HC Activ Plopeni. Cele două echipe se vor întâlni în meci direct, duminică, de la ora 11, la sala de sport a Universităţii din Piteşti, de pe strada Gheorghe Doja. Cu o eventuală victorie, alb-violetele au şansa de a face schimb de locuri în clasament cu prahovencele şi ar avea astfel o mare şansă de a merge la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională.

#”Ne-am apărat bine, iar atacul a funcţionat perfect!”

Titel Răduţă, antrenorul handbalistelor de la FC Argeş, este foarte mulţumit de rezultatul din derby-ul cu CS Dacia Mioveni 2012: “Ne-a ieşit jocul foarte bine şi ceea ce am gândit, am şi pus în practică. Am analizat foarte bine adversarul şi am reuşit să o blocăm pe Văcariu, principala lor forţă de atac. Am schimbat şi sistemul de joc. Ne-am apărat foarte bine, iar atacul a funcţionat aproape perfect. Am marcat cu extremele şi interii, dar mai puţin cu pivoţii. Mioveniul ne-a egalat la 2 şi la 7, după care am preluat controlul. Am condus şi la 6 goluri diferenţă. Cred că Dacia Mioveni ne-a luat cam de sus. Au crezut că vor avea un meci uşor cu noi, dar nu a fost aşa. Acum aşteptăm cu mare nerăbdare partida de duminică cu Plopeniul, meci care va avea loc de la ora 11, la sala de sport a Universităţii Piteşti de pe strada Gheorghe Doja. Dacă vom reuşi să învingem, avem o mare şansă de a merge la turneul de baraj” a declarat tehnicianul piteştean.

Învinşi dintr-o fază fixă!

FC Argeș – Chindia Târgoviște 0-1(0-0) A marcat: Leca(min.89)

FC Argeș a pierdut nemeritat confruntarea de vineri seară, de pe propriul teren, cu Chindia Târgoviște. Echipa noastră a fost învinsă cu 1-0, în ultime minute ale partidei, la capătul unui joc destul de modest, fără mari ocazii de gol de ambele părți.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 87 de Mihai Leca dintr-o fază fixă. Acesta a trimis cu capul în plasă o lovitură liberă bătută perfect de către Mihaiu. Prima repriză a fost una destul de anostă, cu puține oportunități de a marca. FC Argeș putea deschide scorul dintr-un penalty acordat în ultimul minut al primei reprize. Daniel Panait l-a faultat în careu pe Ionuț Năstăsie, centralul a indicat punctul cu var, însă atacantul Vasile Buhăescu a trimis direct peste poartă!. Imediat după pauză, echipa noastră a rămas în zece oameni după ce mijlocașul Andrei Panait a văzut al doilea galben pentru un fault la jumătatea terenului și a fost eliminat. Singurele ocazii de gol ale Chindiei au venit în minutul 64 când Raul Hreniuc a fost foarte aproape de a marca în propria poartă și în minutul 77 când Daniel Panait a trimis un șut-centrare în careul mic, balonul fiind deviat de către portarul Tavi Popescu în transversală. Când nimeni nu se mai aștepta, Chindia a dat lovitura cu trei minute înainte de final. În urma unui corner mai scurt de pe partea stângă, executat de Mihaiu, Mihai Leca s-a înălțat peste defensiva piteșteană și a trimis cu capul în plasa porții apărată de Popescu care nu a mai ajuns la această minge. În urma acestui eșec, FC Argeș se menține pe locul 6, cu cele 41 de puncte, acumulate în 23 de runde. Până la meciurile de sâmbătă, Chindia este noul lider al ligii secunde cu cele 50 de puncte, strânse în cele 23 de etape.

Caseta tehnică:
FC Argeş: Popescu – Oancea (min.89 Barbu), Turda, Gugu, Hreniuc – Şerbănică, Andrei Panait, I. Şerban – I. Năstăsie (cpt.)(min.80 Costin), Buleică (min.58 Tofan), Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.
Chindia: Aioani – Martac, Şandru, Leca, Dumitraşcu (min.63 Raţă) – Andrei Şerban (min.58 Mihaiu), Liviu Mihai, Dan Panait, Neguţ – Florea, Cherchez (cpt.)(min.77 Neicuţescu). Antrenor: Viorel Moldovan.
Arbitri: Andrei Antonie(Bucureşti), Andrei Constantinescu(Bucureşti), Marius Badea (Vâlcea).
Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti), Dumitru Crăciun (Berceni).
Stadion: Nicolae Dobrin, spectatori 1.500
Cartonaşe galbene: Andrei Panait, Buhăescu / Andrei Şerban, Dan Panait, Martac
Cartonaşe roşii: Andrei Panait(min.46)

Cum s-a marcat golul:

min.89: 0-1! Mihaiu execută o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Leca se înalţă peste defensiva argeşeană şi trimite cu capul în plasă!.

Săndoi: “Un egal ar fi fost echitabil”

La finalul partidei de vineri seară, cu Chindia Târgovişte, pierdută de FC Argeş, cu 1-0, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, a declarat că o remiză ar fi fost mai echitabilă.

Săndoi care a împlinit chiar în ziua meciului 54 de ani, consideră că cele două momente cheie ale partidei au făcut diferenţa. Tehnicianul grupării din Trivale spune că dacă Buhăescu ar fi marcat din lovitura de 11 m, altul ar fi fost scorul final: “Este o stare de nemulţumire pentru că nu am fi meritat să pierdem astăzi în nici un caz. Au fost câteva momente cheie ale jocului. Unul dintre ele a fost lovitura de pedeapsă pe care am ratat-o în ultimele secunde ale primei reprize. Dacă am fi reuşit să înscriem acolo, intram cu 1-0 la pauză. Probabil că tot jocul din repriza a doua s-ar fi schimbat. Apoi am luat două cartonaşe galbene în zona mijlocului terenului. Nu ştiu dacă au fost acordate foarte uşor. Am rămas în zece oameni de la începutul reprizei a doua. Planul tactic a trebuit să fie schimbat. Nu e uşor să joci cu un om mai puţin cu Târgovişte, care la ora actuală, are cel mai bun lot din liga a doua, din punctul meu de vedere. Şi în aceste condiţii nu au avut nici o ocazie de gol. Era să ne dăm noi un autogol!. Cred că echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate. Îmi pare rău de efortul pe care l-au făcut jucătorii pe durata celor 90 de minute, de suporterii adevăraţi ai echipei. Este prima înfrângere acasă. Reuşisem numai victorii şi două rezultate de egalitate!. O înfrângere care nu reflectă ce s-a întâmplat în teren”, a spus Emil Săndoi la conferinţa de presă de după meci.

#”Conducerea are toate motivele să fie nemulţumită!”

Tehnicianul echipei noastre spune că şefii clubului au toate motivele să fie nemulţumiţi: “E normal ca cei din conducerea clubului să fie nemulţumiţi de rezultatele echipei. Nici noi nu suntem mulţumiţi de perioada asta prin care trecem. Ca joc şi ca evoluţie, cred că rezultatele din aceste două meciuri sunt mincinoase!. Şi în returul campionatului trecut am avut câteva înfrângeri, dar ne-am revenit şi am terminat sezonul pe locul 4. Nu trebuie să uităm rezultatele bune pe care le-am avut cu echipele de top. Poate că Dumnezeu îşi va îndrepta privirea şi către noi. Mai sunt etape destule până la final şi putem reveni. Vom face tot posibilul să obţinem rezultate cât mai bune”.

#”O experienţă urâtă”

Antrenorul echipei noastre a comentat şi scandările cu demisia care i-au fost adresate după ce echipa a primit gol: “Am mai văzut şi câţiva suporteri care au fost nemulţumiţi şi care au scandat demisia. Vă spun că asta chiar mi-a lăsat un gust amar. Când am venit eu aici, la FC Argeş, la primul joc pe care l-am disputat pe teren propriu, şi a coincis cu o victorie, mi-au fost aduse nişte cuvinte injurioase. Avusesem şi un deces în familie. A fost aşa o experienţă urâtă, poate cea mai urâtă din cariera mea de fotbalist şi de antrenor. Ăştia sunt unii oameni!. Se mai întâmplă să ai şi perioade în care rezultatele nu sunt cele aşteptate”, a mai spus Săndoi.

Moldovan: “Sunt 3 puncte enorme!”

La finalul partidei cu FC Argeş, de vineri seară, câştigată de Chindia Târgovişte, cu 1-0, Viorel Moldovan, tehnicianul oaspeţilor s-a declarat mulţumit de cele 3 puncte obţinute de echipa sa.

Moldovan a spus că momentul psihologic a fost ratarea acelui penalty de către Buhăescu: “O victorie imensă pentru noi, obţinută aici, la Piteşti, împotriva unui adversar greu. Ştiam că ne aşteaptă un meci dificil. Am întâlnit o echipă ermetică, cum de altfel a fost şi în turul campionatului. Nu au riscat prea mult pe ofensivă. Au rămas acolo, iar noi am încercat să găsim breşele necesare pentru a destabiliza această echipă. Nu ne-a fost uşor!. Ştiam că acest joc va fi decis în urma unor faze fixe. Ei au avut această oportunitate să înscrie în urma unui penalty obţinut în ultimele secunde din prima repriză. Nu au reuşit acest lucru. A fost bine pentru noi şi rău pentru ei!. Noi am reuşit să înscriem pe final de meci, în urma unei faze fixe bine executate, cu o lovitură de cap a lui Mihai Leca, foarte bine plasată. Sunt 3 puncte enorme pentru noi în perspectiva promovării. Mă bucur că am reuşit să oprim acest blestem de a nu câştiga aici la Piteşti. Din câte ştiu eu, Chindia nu a reuşit să câştige aici niciodată. Am reuşit în această seară şi vreau să-mi felicit băieţii. Din punct de vedere tactic am fost exemplari, am fost exacţi şi am jucat exact ce am pregătit. Am avut răbdare. A doua repriză, după eliminarea jucătorului de la Piteşti, am avut controlul partidei” a declarat tehnicianul Chindiei la conferinţa de presă de după meci.

Derby pentru supremaţie!

FC Argeş – Chindia Târgovişte, vineri, ora 17.30

FC Argeş se pregăteşte pentru cel mai important meci din acest început de retur de campionat. Echipa noastră va întâlni vineri, de la ora 17.30, pe stadionul Nicolae Dobrin pe Chindia Târgovişte, una dintre formaţiile din eşalonul secund care aspiră la promovarea în Liga I. Punctele puse în joc sunt foarte importante pentru cele două combatante care vor să rămână aproape de locurile promovabile.

Alb-violeţii nu au moralul foarte bun după eşecul din runda precedentă, din deplasarea de la Metaloglobus Bucureşti, în timp ce dâmboviţenii sunt pe cai mari după succesul de pe propriul teren cu Aerostar Bacău. Disputa dintre cele argeşeni şi târgovişteni contează pentru runda cu numărul 23 din Liga 2 Casa Pariurilor. Piteştenii ocupă locul 6, cu 41 de puncte, iar dâmboviţenii se situează pe locul 5, cu 47 de puncte.

# “Nu putem anticipa vreun rezultat”

Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeş este convins că jucătorii săi au capacitatea de a trece de acest adversar incomod: “Mi-aş dori să nu mai avem atât de mult ghinion ca în unele meciuri. Bineînţeles că va fi un meci greu, mi-aş dori să câştige echipa mai bună. Este un derby, se întâlnesc două echipe fruntaşe şi este greu să anticipăm un rezultat. Târgovişte este o formaţie foarte bună, a demonstrat acest lucru şi în turul campionatului, are omogenitate, iar în această pauză precompetiţională a făcut transferuri importante. Dacă în tur nu aveau prea multe soluţii, acum au o echipă valoric şi numeric mai mare, ceea ce este esenţial pentru o echipă pe parcursul unui campionat. Eu am încredere deplină în elevii mei. Trebuie să fim mai atenţi în unele momente ale jocului şi mai inspiraţi al finalizare. În ceea ce priveşte partida de vineri, nu există o favorită clară. Am zice că ar fi Chindia Târgovişte, dacă ar fi să ţinem cont de faptul că a jucat barajul de promovare la finalul sezonului trecut. Dar noi nu vom pleca de pe poziţia a doua. Să nu uităm că am obţinut victorii importante de-a lungul acestui sezon, dar şi în precedentul: cu Clinceni, Universitatea Cluj, Petrolul. Am întrerupt seria de invincibilitate a echipei Dunărea Călăraşi”.

#”Fotbalul este imprevizibil”

Tehnicianul grupării din Trivale are încredere în potenţialul echipei sale: “Vom da totul în meciul de vineri şi sperăm ca la final să fim învingători. Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Sper la un joc spectaculos, plăcut ochiului. Există calitate în ambele formaţii, se vor întâlni două dintre cele mai disciplinate grupări din Liga 2. Este foarte important să rămânem concentraţi pe tot parcursul jocului. Avem doi jucători incerţi, Stan şi Enceanu, dar ceilalţi sunt apţi. Întreg lotul s-a pregătit foarte bine în perioada de pregătire, dovadă sunt şi rezultatele pe care le-am înregistrat. După eşecul din meciul cu Metaglobus Bucureşti, există o doză de supărare în rândul nostru, dar accidente de acest gen vor mai apărea. Ar fi îngrijorător dacă nu am fi afectaţi după un insucces. Acesta e fotbalul, imprevizibil, nu trebuie să facem înmormântare după un eşec, şi nici nuntă după ce câştigăm. Am avut posesie foarte mare în jocul de la Metaloglobus, dar tabela a fost la final în defavoarea noastră. Să analizăm jocul echipei, pentru că atunci când ai un joc consistent, ai speranţe pentru viitor. Când jocul nu merge, este normal să-ţi faci probleme. Avem o frustrare că nu ne-am întors victorioşi de la Metaloglobus” a spus Săndoi la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Chindia.

Săndoi: “Chindia este mai puternică decât în tur!”


Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeş urmăreşte cu mare atenţie şi celelalte echipe din liga secundă. Tehnicianul echipei noastre consideră că partea secundă a sezonului va fi mult mai grea decât turul campionatului.

Principalul alb-violeţilor spune că multe echipe s-au întărit în pauza de iarnă. Emil Săndoi i-a lăudat atât pe oficialii echipei Chindia Târgovişte, cât şi pe cei de la CS Mioveni, formaţii care au făcut transferuri destul de bune: „Târgoviştenii vor să promoveze şi s-au întărit. Sunt mai puternici decât în turul campionatului pentru că au adus jucători care au activat şi în Liga I. Să nu uităm ca şi alte echipe au realizat transferuri foarte bune în pauza precompetiţională. CS Mioveni a adus câţiva jucători foarte interesanţi şi foarte buni, nu numai pentru liga a doua, ci şi pentru primul eşalon.  Mă refer la Măzărache şi Hergheligiu, cu care eu am şi lucrat. Cei de la Mioveni s-au mişcat foarte bine pe piaţa transferurilor. Şi la noi, dacă alta era situaţia, reuşeam să ne mişcăm mai bine la acest capitol.  Am adus un singur jucător, pe Florescu, un fotbalist cu potenţial, care sunt sigur că ne va ajuta mult“ a spus Săndoi înaintea duelului cu dâmboviţenii.

Buhăescu: “O victorie ne-ar da un moral bun”

Şi jucătorii alb-violeţi aşteaptă cu încredere jocul de vineri, de la ora 17.30, de pe propriul teren, cu Chindia Târgovişte. Atacantul Vasile Buhăescu şi mijlocaşul Andrei Panait nu iau în calcul decât varianta victoriei. Cei doi alb-violeţi îşi doresc enorm ca FC Argeş să câştige cele trei puncte la capătul unui joc destul de bun.
Buhăescu spune că echipa are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a şterge impresia lăsată la partida cu Metasloglobus: “Meciul va fi foarte greu, dar sperăm să ne impunem. Bilanţul în meciurile directe ne este favorabil, nu-mi amintesc să fi pierdut în faţa Chindiei de când sunt eu la această echipă. O victorie ne aduce un moral mai bun şi ne dă încredere pentru viitor. Am câştigat până acum cam toate jocurile importante. Îmi doresc enorm să îl câştigăm şi pe acesta”, a spus atacantul piteştean. 
# “Vom da totul pe teren”
Şi colegul său, Andrei Panait este optimist înaintea acestui duel cu implicaţii la vârful ierarhiei: “Jucăm acasă şi trebuie să intrăm concentraţi ca să câştigăm. Cu echipele bune ale campionatului am ieşit învingători. Venim după un eşec la Metaloglobus şi suntem decişi să dăm totul pe teren. Sper ca la final noi să fim cei care ne vom impune”.

FC Argeş-Chindia se joacă vineri, de la ora 17.30!

Federaţia Română de Fotbal şi televiziunile care au drept de transmitere a meciurilor din Liga 2 Casa Pariurilor au stabilit programul etapei cu numărul 23 care va avea loc în acest week-end. FC Argeş va deschide această rundă cu un meci pe propriul teren contra Chindiei Târgovişte. Partida a fost programată vineri, 1 martie 2019, de la ora 17.30, pe stadionul Nicolae Dobrin. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport şi Telekom Sport. Cele zece partide au fost împărţite pe durata a patru zile. etapa va începe vineri seară şi se va încheia luni seară.

Programul etapei a 23-a:

Vineri, 1 martie, ora 17:30
FC Argeş – Chindia Târgovişte – DigiSport 1, TelekomSport 1, Look TV

Sâmbătă, 2 martie, ora 11:00
ACS Poli Timişoara – Luceafărul Oradea 
Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni 
SSC Farul Constanţa – Sportul Snagov – DigiSport 1, TelekomSport 1, Look TV 
Daco-Getica Bucureşti – CS Baloteşti 
CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu 
Aerostar Bacău – Energeticianul

Sâmbătă, 2 martie, ora 14:00
Ripensia Timişoara – UTA Arad

Duminică, 3 martie, ora 14:00
Petrolul Ploieşti – Metaloglobus Bucureşti – DigiSport 1, TelekomSport 1, Look TV

Luni, 4 martie, ora 17:30
Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timişoara – DigiSport 1, TelekomSport 1, Look TV

Săndoi: “Scorul este mincinos!”

La finalul meciului de sâmbătă după-amiază, cu Metaloglobus Bucureşti, pierdut de FC Argeş cu 1-0, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, s-a declarat extrem de nemulţumit de scorul final. Tehnicianul grupării din Trivale consideră că echipa piteşteană merita cel puţin un punct după felul în care s-au desfăşurat ostilităţile în teren.


Săndoi a pus acest eşec pe seama ratărilor jucătorilor săi: “Fotbalul este nedrept. Este incredibil să joci 90 de minute şi să ai 8 sau 10 ocazii de gol, să lovească mingea bara, să se plimbe prin faţa porţii de 5-6 ori, dar să nu reuşim să o băgăm în poartă nici de la 1 m, nici de la 5 metri!. Adversarul, în a doua repriză, a intrat în careul nostru de 16 m doar o singură dată. Poate în prima repriză a mai avut o situaţie periculoasă. Chiar e nedrept fotbalul în situaţii de genul ăsta. Să domini categoric din minutul 1 şi până în minutul 90, adversarul să nu îţi pună nici un fel de probleme şi să iei un gol aşa de uşor, pe o minge bâlbâită prin faţa porţii… Ne-am creat foarte multe ocazii şi este un lucru îmbucurător. Dacă nici din 16 m şi nici din 6 m nu putem să înscriem, este o problemă. O să lucrăm în continuare. Un rezultat total mincinos având în vedere ce s-a întâmplat pe teren. Cred că noi am demonstrat că am fost echipa mai bună. Am avut şi posesie, am avut şi şuturi la poartă. Haideţi să facem o socoteală!. Câte şuturi la poartă am avut noi şi câte a avut adversarul… Sau ce posesie am avut noi şi contra vântului şi ce posesie au avut ei…Am avut o posesie de 75-80%. Din păcate, trebuie să învăţăm din greşeli. Un rezultat mincinos. Va trebui să ne capacităm în jocurile următoare, să câştigăm şi să fim mai atenţi la finalizare. Este un aspect foarte important, pentru că până la urmă, fotbalul se joacă pe goluri”.

#”Sper să nu mai avem acest ghinion!”

Principalul echipei noastre speră ca elevii săi să fie mult mai eficienţi în ofensivă în meciul cu Chindia Târgovişte, de la sfârşitul săptămânii viitoare: “Tot ce-mi doresc eu este să nu mai avem acest ghinion pe care parcă ni-l atragem. Nu ştiu exact ce se întâmplă, pentru că dominăm jocul, ducem mingea în careu, căutăm culuare, ducem mingea în părţile laterale , venim cu centrări în faţa porţii, ajungem şi în zona centrală, dar din păcate, nu reuşim să înscriem. Referitor la jocul cu Chindia, întâlnim o echipă bună, care nu întâmplător este acolo în fruntea clasamentului, dar ştiţi că am făcut jocuri bune cu toate echipele, chiar şi atunci când am pierdut. Meciul de astăzi cu Metaloglobus este un exemplu. Cine a văzut meciul îşi dă seama că lucrurile nu au stat aşa cum stau pe tabela de marcaj” a spus Săndoi la finalul partidei cu Metaloglobus.

Balint: “O victorie extrem de importantă”

Metaloglobus s-a impus sâmbătă după – amiază, cu scorul de 1-0, în faţa echipei FC Argeş şi a părăsit pentru moment zona minată a clasamentului. Tehnicianul bucureştenilor îşi doreşte ca echipa pe care o pregăteşte să aibă o evoluţie bună şi în meciul din runda viitoare, cu Petrolul Ploieşti.


Laszlo Balint, antrenorul echipei Metaloglobus Bucureşti, a vorbit despre victoria înregistrată în primul său meci oficial pe banca tehnică a grupării din Capitală: “E o victorie extrem de importantă, atât prin prisma punctelor obţinute, cât şi având în vedere adversarul. Am avut foarte mult de suferit din cauza vântului, atât noi, cât şi cei de la FC Argeş. Acest aspect ne-a împiedicat să jucăm ceea ce ne-am fi dorit. Trebuie să îmi felicit jucătorii, pentru că au jucat cu o determinare fantastică. S-au luptat pentru fiecare minge. Noi ne dorim să creştem calitatea jocului de la meci la meci. Astăzi s-a văzut un pic şi tracul debutului. Niciun început nu e uşor. Pentru noi urmează meciul cu Petrolul. Mergem la Ploieşti cu încredere, să încercăm să scoatem maximum posibil din jocul respectiv. Ne aşteaptă un joc dificil”, a declarat Laszlo Balint, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM..

Debut cu stângul în retur!

Metaloglobus București – FC Argeș 1-0(0-0)
A marcat: Potecea(min.71)

FC Argeș a început cu stângul partea secundă a sezonului. Echipa noastră a pierdut sâmbătă după-amiază, cu 1-0, confruntarea din deplasare, cu Metaloglobus București. Unicul gol al meciului a fost marcat de Potecea, cu 20 de minute înainte de finalul partidei, în urma unei greșeli a defensivei alb-violete.

După felul în care au decurs ostilitățile în teren, FC Argeș ar fi meritat să plece cu cel puțin un punct din Capitală, însă, piteștenii au plătit tribut lipsei de eficacitate în fața porții. Metaloglobus București se poate considera o echipă norocoasă, întrucât a avut doar două situații de gol pe parcursul celor 90 de minute și a înscris. După o perioadă de tatonare de un sfert de oră, FC Argeș a pus presiune pe adversar. Rând pe rând, Buhăescu, Gugu și Raul Costin s-au întrecut în ratări monumentale, spre disperarea staff-ului tehnic și a celor 60 de suporteri piteșteni prezenți la meci. Alb-violeții au deschis scorul prin Vasile Gheorghe chiar înainte de pauză, însă tușierul a ridicat fanionul pe motiv de offside. După revenirea de la cabine, argeșenii au crescut presiunea la poarta oaspeților. Barbu și Buhăescu au fost foarte aproape de a deschide scorul, însă șuturile acestora nu și-au atins ținta. Atacantul Vasile Buhăescu și-a trecut în cont și o bară, iar cu 20 de minute înainte de final, a trimis direct în portar de la 10 m, ratând șansa egalării!. Contrar cursului jocului, Metaloglobus a deschis scorul prin Potecea care l-a învins pe Tavi Popescu, cu un șut din 6 m. După primirea golului, echipa noastră a forțat egalarea, însă jucătorii alb-violeți nu au mai reușit să creeze pericol la poarta lui Iacob. În urma acestui rezultat, FC Argeș se menține pe locul 6, cu cele 41 de puncte, acumulate în 22 de etape. În următoarea rundă de campionat, echipa noastră va primi pe propriul teren, vizita Chindiei Târgoviște.

Caseta tehnică:

Metaloglobus: Fl. Iacob – Caramalău, Fl. Plămadă, C-tin. Costache, Negotei, Ghenovici(min.90 Frâncu), Ov. Herea (cpt.), Robert Vîlceanu, Mino Sora(min.69 Lungu), Al. Neagu, Potecea(min.83 Tomozei).
Antrenor: Laszlo Balint .
FC Argeș: Popescu – Oancea, Turda, Gugu, Șerbanică – Năstăsie, Șerban, Costin(cpt)(min.84 Andrei Nilă), Vasile Gheorghe(min.61 Buleică) – Barbu(min.74 Florescu), Buhăescu. Antrenor: Emil Sandoi.
Stadion: Metaloglobus (Bucureşti); Spectatori 100
Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş).
Obervatori: Lucian Măiereanu(Brașov), Mihai Basarab(Slobozia).

Cartonaşe galbene: Ghenovici

Cum s-a marcat golul:

min.71: 1-0! Metaloglobus deschide scorul prin Potecea care îl învinge pe Tavi Popescu cu un șut pe jos din 6 m. 

Piteştiul va găzdui Cupa României la box!


Timp de aproape o săptămână, Piteştiul va fi capitala boxului naţional. Federaţia Română de Box a atribuit oraşului nostru organizarea Cupei României, rezervată juniorilor, competiţie la care vor lua parte cei mai buni pugilişti din ţară. Întrecerea se va desfăşura în perioada 12-17 martie la Sala Sporturilor Trivale.

O asemenea competiţie de nivel naţional nu s-a mai organizat în oraşul nostru de aproape 40 de ani. Organizatorii evenimentului sunt clubul FC Argeş, în colaborare cu Primăria Piteşti, Consiliul Local Piteşti şi Federaţia Română de Box. Cupa României este un criteriu de calificare pentru calificarea la Campionatul European de Juniori care va avea loc la Galaţi la sfârşitul lunii mai. Având în vedere miza enormă, sportivii care vor fi prezenţi la această întrecere vor da totul în ring pentru a obţine biletele mult dorite pentru Europene. Clubul FC Argeş-CSM Piteşti va fi reprezentat la această întrecere de 7 pugilişti pregătiţi de antrenorul Ioniţă Mărăşescu.

“Vrem 4 medalii”

Tehnicianul boxerilor alb-violeţi şi-a propus să câştige la Cupa României un număr de 4 medalii: “Vom merge cu 7 sportivi la Cupa României, însă, în opinia mea, doar patru au şanse foarte mari de a lua medalii. Este vorba de Adrian Preda, care anul trecut a câştigat argintul la Campionatul European, Alexandru Ungureanu, Sebastian Constantin şi Antonio Neblea. Primii trei sunt componenţi de bază ai lotului naţional şi se află în pregătire cu lotul la Brăila. De 40 de ani nu s-a mai organizat la Piteşti un concurs naţional de asemenea anvergură. Au mai fost diverse gale, dar nu de talia aceasta!. Vreau să mulţumesc pe această cale Primăriei Piteşti, Consiliului Local Piteşti şi domnului Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş care s-a zbătut foarte mult ca Piteştiul să obţină organizarea acestei competiţii. Noi trebuie să ne ocupăm de organizarea acestei întreceri. Sunt convins că o vom face foarte bine şi toată lumea va fi mulţumită” a spus antrenorul Ioniţă Mărăşescu.

Criteriu de calificare la Europene

Ioniţă Mărăşescu este convins că sportivii săi pot lua medalii şi la Campionatul European: “Sunt sigur că în urma rezultatelor de la Cupa României, vom reuşi să avem minim doi sportivi la Campionatul European de la Galaţi. Favoriţi la podium sunt Adrian Preda şi Alexandru Ungureanu. Eu îmi doresc foarte mult ca unul dintre ei să obţină şi medalia de aur. Adrian Preda a fost foarte aproape anul trecut când a devenit vicecampion european. În 2018, Alexandru Ungureanu nu a putut participa la Campionatul European din cauza unei accidentări, însă eu am încredere în potenţialul său. Sunt sportivi foarte bine pregătiţi care în scurt timp vor bate la porţile marii performanţe”.

Şi fetele vor urca în ring

În altă ordine de idei, FC Argeş-CSM Piteşti se pregăteşte în aceste zile pentru participarea la Cupa României la box feminin, competiţie care va avea loc în Capitală, în perioada 24 februarie – 2 martie. Clubul argeşean va fi reprezentat la această întrecere de trei sportive. Este vorba de Alice Bărăilă, Cosmina Popescu şi Andreea Panait. Ioniţă Mărăşescu, antrenorul sportivelor este sigur că nu se va întoarce la Piteşti fără medalii: “Sunt convins că vor obţine la acest concurs 2-3 medalii. Îmi doresc foarte mult ca Alice Bărăilă să câştige medalia de aur pentru că are mari şanse. Am mare încredere şi în Cosmina Popescu, dar şi în Andreea Panait, care sunt foarte bine pregătite”.

Piteştenii vor 3 puncte în Capitală!

# Metaloglobus Bucureşti – FC Argeş, sâmbătă, ora 11

Sâmbătă, de la ora 11, fotbaliştii echipei FC Argeş vor susţine primul meci oficial din 2019. Echipa noastră va întâlni, în deplasare, pe Metaloglobus Bucureşti, adversar aflat sub linia retrogradării. După 21 de etape, FC Argeş ocupă locul 6, cu 41 de puncte, cu cinci mai puţin decât liderul Sportul Snagov, iar Metaloglobus Bucureşti se situează pe locul 16, cu doar 21 de puncte.

Alb-violeţii vor să păşească cu dreptul în partea a doua a sezonului şi spun că victoria este cuvântul lor de ordine înaintea acestui duel. Emil Săndoi, tehnicianul grupării din Trivale, îşi doreşte un debut cu dreptul: “Este primul meci oficial din acest an şi evident că va fi greu. Băieţii s-au comportat foarte bine în perioada de pregătire, am fost feriţi de accidentări. Din păcate, tocmai acum au apărut jucători cu probleme. Florescu, Stan şi Enceanu au probleme şi nu cred că voi conta pe serviciile lor. De asemenea, Vasile Buhăescu nu s-a antrenat două zile, dar sunt şanse să joace sâmbătă. Întâlnim un adversar ce s-a mişcat bine pe piaţa transferurilor, cu jucători cu experienţă. Aici mă refer la portarul Iacob, la Plămadă, care în tur a fost la Petrolul. Mai este şi Herea. Şi banca tehnică cu Balint, care a demonstrat în ultima perioadă că este şi poate să să fie în continuare un antrenor cu rezultate. Un debut într-o competiţie nu este uşor pentru niciuna dintre echipe. Este o diferenţă clară între meciurile amicale şi cele oficiale”.

#”Am încredere deplină în jucători”

Principalul echipei noastre spune că jucătorii săi sunt capacitaţi la miza meciului: “Sâmbătă vom juca pe un teren sintetic, astfel că datele problemei se mai schimbă puţin. Când eram fotbalist nu mi-a plăcut niciodată să joc pe o asemenea suprafaţă. Mingea sare altfel decât pe iarbă. Poate că nici suprafeţele sintetice de la noi din ţară nu sunt precum cele din străinătate. Asta nu înseamnă că nu ne dorim un început bun de campionat. Toate meciurile vor fi grele pentru că toate echipele s-au întărit şi cu jucători de la prima ligă. Eu am spus de la bun început că am încredere deplină în toţi elevii mei şi din acest motiv nu am făcut transferuri. L-am adus doar pe Florescu. Am mai luat câţiva juniori din pepiniera proprie şi cred că unii dintre ei vor fi rezerve sâmbătă. Cred că avem un lot competitiv, avem şi omogenitate în cadrul grupului, vom avea şi o dorinta poate şi mai mare să obţinem rezultate bune”.

Săndoi: “Anul viitor vom avea drept de promovare”

Emil Săndoi, principalul echipei noastre, îşi doreşte ca FC Argeş să revină într-un timp cât mai scurt în Liga I, acolo unde îi este locul.

Tehnicianul grupării din Trivale este convins că forma de organizare a clubului va fi schimbată, iar în sezonul viitor, FC Argeş va avea drept de promovare: “Eu ştiu ce eforturi face conducerea, şi nu de ieri, de azi, să găsească un investitor şi să intre în legalitate alături de celelalte echipe ce pot promova. Acum e greu să dau un răspuns la această întrebare. De când am venit mi-am dorit să putem promova. Am fost la un pas în campionatul trecut. Mi s-a întâmplat şi când eram antrenor la Craiova. Echipa promovase şi la un moment dat, ne-am trezit că nu avem drept de joc în Cupele Europe, deşi din punct de vedere sportiv puteam evolua acolo. A fost ghinionul meu. Referindu-mă acum la FC Argeş, nu depinde nici de conducerea clubului venirea unui investitor. Trebuie să se găsească persoana care să-şi dorească. Suntem în aşteptate, conducerea tehnică, administrativă şi jucătorii. Şi în acest retur vom trata fiecare meci cu toată seriozitatea, la fel ca până acum, iar la final, sper să fim pe podium. Eu sunt convins că în sezonul viitor vom avea drept de promovare” a spus Emil Săndoi la conferinţa de presă premergătoare partidei de sâmbătă cu Metaloglobus Bucureşti.

Raul Costin: “Ne dorim o clasare în primele 3 locuri!”


Şi jucători echipei noastre sunt optimişti înaintea partidei de sâmbătă. Alb-violeţii vor să înceapă cu dreptul primul joc oficial din acest an. Ionuţ Năstăsie şi Raul Costin, doi dintre cei mai experimentaţi fotbalişti de la FC Argeş nu concep decât victoria în disputa cu Metaloglobus Bucureşti, formaţie aflată sub linia retrogradării.

#”Suntem cu gândul la victorie”
Mijlocaşul Ionuţ Năstăsie este optimist înaintea acestui duel: “Mergem încrezători pentru că am avut parte de o pregătire bună. Suntem cu gândul doar la victorie. Ne aşteaptă o partidă grea, dar noi suntem decişi s-o tratăm cu maximă seriozitate şi să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc”.

#”Să luptăm şi să fim uniţi”
Şi colegul său, Raul Costin, este optimist înaintea primului joc oficial din 2019 : “Toate meciurile vor fi grele, toate echipele au nevoie de puncte, trebuie să atingem obiectivul, acela de a ne clasa în primul trei echipe la finalul acestui sezon. Acolo merităm să fim, dar depinde doar de noi. Dacă vom aborda confruntările cu aceeaşi ardoare ca în amicale, vom avea câştig de cauză. Trebuie să luptăm şi să fim uniţi”.

Victorie la limită în ultimul amical!

CSM Slatina – FC Argeș 0-1(0-0) 
A marcat: Vasile Gheorghe (min.50)

FC Argeș a încheiat perioada precompetițională cu o victorie. Echipa noastră a câștigat în sâmbătă după-amiază, cu 1-0, în deplasarea de la CSM Slatina, liderul Ligii a IV-a Olt.

Singurul gol al acestui amical disputat pe un teren sintetic a fost marcat imediat după pauză, de Vasile Gheorghe, care l-a învins pe portarul oltenilor cu o torpilă de la 20 m care s-a dus direct în vinclu!. Slatina a avut prima ocazie de a deschide scorul prin Căpățână, însă atacantul oltenilor a fost blocat la timp de Tavi Popescu. FC Argeş a replicat prin Buhăescu și Buleică care și-au trecut în cont mari ocazii de gol, însă de fiecare dată, portarul Gavriș a scăpat cu fața curată.  La cinci minute după pauză, mijlocașul Vasile Gheorghe a deschis scorul cu un șut de senzație din afara careului la care gooal-keperul gazdelor a rămas stană de piatră. Câteva minute mai târziu, Buleică a avut ocazia să închidă meciul, însă rămas singur cu Gavriș, a tras în acesta. Tot singur cu portarul Slatinei a rămas și Cătălin Barbu, însă în locul unui șut plasat, atacantul echipei noastre a încercat să ridice mingea peste gooal-keperul oltean, care a reușit în final să-l blocheze. Până la finalul partidei, mijlocașul Raul Costin și fundașul Dănuț Șerbănică i-au testat reflexele lui Gavriș cu șuturi din preajma careului, însă de fiecare dată, acesta a fost la post. În acest joc, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, a folosit doar 15 jucători din lotul pe care l-a avut la dispoziție, preferând să-i odihnească pe fotbaliștii care la jumătatea acestei săptămâni au evoluat în amicalul cu CSO Filiași, FC Argeș a încheiat perioada de pregătire fără înfrângere, alb-violeții contabilizând patru victorii și o remiză. Argeșenii au intrat în linie dreaptă pentru primul meci oficial din acest an care este programat sâmbătă viitoare, în deplasare, cu Metaloglobus București, formație aflată sub linia retrogradării. Disputa cu bucureștenii va avea loc tot pe un teren sintetic, acesta fiind și motivul pentru care amicalul cu Slatina s-a jucat pe această suprafață.

Caseta tehnică:

SCM Slatina: Gavriș – Militaru, Bărbuți, Panait, Stancu – Ovidiu Popescu, Precup, Constantin Radu, David Oprescu – Ceapă, Căpățână. După pauză au mai intrat Priseceanu, Vali Preda, Scheau, Cristi Preda, Manea, Belu, Bîră, Tudor și Daniel Turlea. Antrenor: Bobi Verdeș.

FC Argeș: Popescu – Oancea, Turda, Gugu, Șerbănică – Raul Costin, Șerban, Cătălin Barbu, Vasile Gheorghe – Buleică, Buhăescu. După pauză au mai intrat Năstăsie, Panait, Nilă și Tofan. Antrenor: Emil Săndoi.

Săndoi: ”Concurența pe posturi este acerbă!”

Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, a considerat un test foarte util amicalul cu oltenii , de sâmbătă după-amiază, câștigat de FC Argeș cu 1-0. Chiar dacă CSM Slatina este un adversar de liga a patra, echipa gazdă are în componență fotbaliști care au jucat la Liga I și a II-a.

Tehnicianul lui FC Argeș își dorește să câștige fiecare meci din acest retur, iar la finalul sezonului să fie pe podium : ”Îmi doream foarte mult să nu avem parte de accidentări chiar înaintea începerii campionatului și pot spune că a fost ok. Vreau să-i felicit pe jucătorii și conducătorii echipei gazdă pentru jocul spectaculos, fără accidentări, fără intrări dure. Noi urmăream o serie de jucători pentru că am mai avut un amical miercuri, în care a jucat cealaltă parte a lotului. Astăzi i-am folosit doar pe cei care nu au evoluat și am vrut să-i țin cât mai mult pe teren. De asta am făcut puține schimbări. Avem un lot în care avem concurență acerbă pe posturi. Este benefică pentru ce va fi în continuare. Am vrut să-i protejez pe fotbaliștii care au evoluat pe acel noroi, în amicalul cu Filiași. Ni s-a accidentat și Florescu, un jucător important pentru noi. Suntem pregătiți pentru campionat. Vom lupta pentru victorie la fiecare meci, iar la final, când se va trage linie, sper să fim pe podium”.

#”Slatina va promova fără probleme!”

Săndoi a lăudat jocul adversarului și este convins că oltenii nu vor avea probleme la barajul pentru promovare în Liga a III-a: ”Slatina va promova fără probleme în liga a treia pentru că au echipă de liga a treia de primele locuri. Au și jucători cu experiență care au evoluat în prima ligă. Sunt o echipă disciplinată, care acoperă bine zonele terenului. S-a muncit frumos la Slatina și merită echipă într-un eșalon superior”.

Verdeș: ”Sunt foarte mulțumit de jocul echipei”

La finalul partidei de sâmbătă după – amiază, cu FC Argeș, pierdută de CSM Slatina cu 0-1, Bobi Verdeș, tehnicianul oltenilor, s-a declarat foarte mulțumit de jocul echipei sale.

Principalul gazdelor a spus că diferența de valoare și-a spus până la urmă cuvântul: ”Un meci bun de pregătire, cu o echipă bună. Prima ocazie de gol am avut-o noi prin Căpățână, care a rămas singur cu portarul. Probabil alta era soarta meciului dacă marca el acolo. Important este cum s-au angajat la efort, cum au stat din punct de vedere defensiv. Din punctul ăsta de vedere sunt mulțumit de jucătorii mei. Chiar au făcut efort și nu s-a văzut așa mare diferența dintre noi și FC Argeș. Îmi pare rău că am pierdut, dar asta este. Este meci amical, iar băieții trebuie să aibă încredere în ei. Trebuie să ne propunem să câștigăm și cu echipele bune. FC Argeș este la alt nivel de pregătire, au alt ritm de joc, pentru că încep campionatul săptămâna viitoare. Noi venim după o perioadă de cantonament și este al doilea amical. Sunt foarte mulțumit de ce am jucat astăzi. Am văzut tragerea meciurilor de baraj. Vom juca cu o echipă din Dâmbovița. Eu deja am început să mă interesez de Cornești, Gura Șuții și Răcariul, echipele care au șanse de a ajunge la acest baraj. Vom lua informații și vom fi pregătiți din toate punctele de vedere la acest baraj”.

Amical CSM Slatina-FC Argeş, sâmbătă, de la ora 11

FC Argeş va încheia în acest week-end meciurile de pregătire din perioada precompetiţională. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 11, în deplasare, pe CSM Slatina, liderul Ligii a IV-a Olt. 
Meciul se va disputa pe un teren sintetic aflat în imediata apropiere a stadionului 1 Mai. Partida cu oltenii este ultimul amical pentru alb-violeţi înaintea startului returului campionatului. FC Argeş va întâlni pe 23 februarie, în deplasare, pe Metaloglobus Bucureşti, echipă aflată sub linia retrogradării. Partida dintre bucureşteni şi piteşteni se va juca pe un gazon sintetic, acesta fiind şi motivul pentru care amicalul cu CSM Slatina se va disputa pe această suprafaţă. În perioada de pregătire, FC Argeş a disputat până acum patru meciuri de verificare. În primul, alb-violeţii au învins cu 2-0 pe Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeş, iar în cel de-al doilea, echipa noastră a trecut cu 3-1 pe Academica Clinceni, formaţie care a terminat prima parte a sezonului ligii secunde pe locul 2, cu 45 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Sportul Snagov. În cel de-al treilea test de verificare, echipa noastră a dispus cu 5-1, de Unirea Bascov, iar în cel de-al patrulea, alb-violeţii au remizat, 1-1, cu CSO Filiaşi, formaţie de liga a treia.

Săndoi: “Pregătim juniorii pentru sezonul viitor”

Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre îşi doreşte ca jucătorii pe care îi are în lot să fie apţi la primul meci oficial din 2019, cel cu Metaloglobus Bucureşti, partidă programată pe 23 februarie.

Tehnicianul lui FC Argeş nu a putut trage prea multe concluzii după remiza de miercuri cu Filiaşi din cauza suprafeţei de joc: “Terenul pe care am jucat acest meci a fost groaznic. Ne-am gândit într-o perioadă să mergem la Bradu, să jucăm pe sintetic, apoi ne-am răzgândit. Terenul a fost foarte, foarte mole, cu mult noroi. Astăzi am folosit doar o parte dintre jucători pentru că ceilalţi au făcut dimineaţă antrenament. Am folosit şi nişte copii născuţi 2002, 2003. E foarte mult de lucru cu ei, pentru că au multe lucruri de acumulat. Este foarte greu să acumuleze într-o perioadă foarte, foarte scurtă. Ei sunt de trei săptămâni cu noi şi sunt foarte cruzi. Noi i-am luat încă de pe acum la echipa mare pentru a-i pregăti pentru sezonul următor. De anul viitor, regulamentul ne obligă ca cei doi juniori din teren să fie născuţi după anul 2000. Au intrat şi astăzi, au mai intrat şi în celelalte meciuri. Teodorescu şi Oprescu sunt născuţi în 2002 şi 2003 şi încercăm să-i creştem pentru a ne putea baza pe ei din vară. Mai avem un singur amical de jucat. Pot spune că a fost ok până acum. Ne-a mai ajutat şi vremea pentru că nu au mai fost zăpezile din primăvara anului trecut. Sper să nu mai avem vreo surpriză pe parcurs, cum am avut în returul campionatului trecut, când am avut zăpadă de jumătate de metru, în martie. Nu mai ştiam nici pe unde să ne antrenăm!. Îmi doresc ca la meciul de campionat cu Metaloglobus să nu avem accidentaţi”.

Guşatu: “Suprafaţa de joc a dezavantajat ambele echipe”

La finalul partidei de miercuri după-amiază cu FC Argeş, terminată la egalitate, 1-1, antrenorul Filiaşiului s-a declarat mulţumit de efortul fizic depus de jucătorii săi. Mugur Guşatu consideră că spectacolul sportiv a fost afectat destul de mult de starea gazonului.
Tehnicianul oltenilor îşi propune ca CSO Filiaşi să joace un fotbal frumos în returul campionatului: “Din punct de vedere fizic, pot spune că sunt mulţumit de randamentul jucătorilor mei, însă din punct de vedere al spectaculozităţii jocului au fost multe greşeli din cauza terenului care a fost foarte greu. Suprafaţa de joc a dezavantajat ambele echipe, dar nu avem ce face dacă asta este vremea din România. A plouat foarte mult, iar în noaptea de dinaintea partidei a şi nins. A fost un joc de pregătire în care fiecare echipă a încercat să-şi atingă scopul. Adaptarea la un asemenea teren de joc este foarte dificilă. Nu poţi să construieşti şi să pui în practică planul tactic pe care l-ai stabilit înainte de meci. Obiectivul nostru principal este să formăm o echipă frumoasă care să joace un fotbal cât mai frumos. Pentru noi urmează încă două săptămâni de antrenamente şi meciuri amicale până la reluarea campionatului. Sper ca vremea să se mai îndrepte pentru a putea juca pe terenuri mai bune” a spus Guşatu la finalul disputei.

Egal în al patrulea amical!

FC Argeș – CSO Filiaşi 1-1(1-1)
Au marcat: Florescu (min.23) / Stoenac (min.41penalty)

FC Argeş a disputat miercuri după amiază cel de-al patrulea meci de verificare din această perioadă precompetiţională. Echipa noastră a remizat, 1-1, în confruntarea cu CSO Filiaşi, formaţie care activează în seria a treia a ligii a treia.

Disputa dintre argeşeni şi olteni s-a jucat pe terenul 3 al stadionului Nicolae Dobrin, în condiţii destul de grele, din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore. Pe mari porţiuni ale suprafeţei de joc apa băltea, iar după pauză, gazonul a cedat şi s-a transformat în mocirlă. În aceste condiţii, randamentul ambelor echipe a avut mult de suferit pentru că nu s-a mai pus problema unui joc bazat pe construcţie la care să contribuie toate compartimentele, ci pe mingi lungi aruncate pe mijlocaşi şi atacanţi, care de cele mai multe ori se opreau în bălţile din faţa porţilor.

# Lot împărţit în două echipe

Antrenorul Emil Săndoi a împărţit lotul de jucători pe care l-a avut la dispoziţie în două echipe, una dintre acestea efectuând un antrenament în dimineaţa partidei, iar cealaltă fiind oprită pentru joc. Primul sfert de oră al partidei a fost unul destul de echilibrat, cu ocazii mai mari de partea Filiaşiului. Piteştenii au deschis scorul în minutul 23 prin Eduard Florescu care a trimis cu capul sub transversală în urma unei centrări în careu de pe stânga. Cu cinci minute înainte de pauză, oltenii au restabilit egalitatea din penalty prin Stoenac, în urma unui fault în careu comis de Hreniuc. După pauză echipa noastră şi-a mai creat câteva situaţii de a înscrie prin juniorii Vochin şi Oprescu. Portarul Nicuşor Grecu i-a blocat în două rânduri pe Mărgărit şi Sabin Lupu. Această remiză a mulţumit la final antrenorii ambelor echipe, având în vedere terenul foarte greu pe care s-a disputat partida.

Nilă şi Florescu au ieşit accidentaţi
Partida dintre FC Argeş şi CSO Filiaşi nu a fost lipsită de evenimente nedorite. Atacantul Andrei Nilă a cerut schimbare după aproximativ 30 de minute după ce a simţit dureri la un picior, iar mijlocaşul Eduard Florescu a părăsit accidentat terenul de joc cu 20 de minute înainte de final. Florescu a fost scos pe braţe de colegi, întrucât nu mai putea călca pe piciorul în care fusese lovit de un adversar.

Caseta tehnică:
FC Argeş: Grecu – Tofan, Vişa, Hreniuc, Stan – Alin Popa, Panait, Năstăsie, Mihalache – Florescu, Nilă. Pe parcurs au mai intrat Vochin, Teodorescu şi Oprescu. Antrenor: Emil Săndoi.

CSO Filiaşi: Mănăileanu – Şchiopu, Vulpe, Lupu, Cruşoveanu – Robert Stancu, Daniel Stancu, Claudiu Ştefan, Stoenac – Mărgărit, Ghighilicea. După pauză antrenorul Mugur Guşatu a introdus în teren şi pe ceilalţi jucători pe care i-a mai avut în lot.

Amical FC Argeş – CSO Filiaşi, miercuri, de la ora 12

FC Argeş va disputa miercuri cel de-al patrulea joc de verificare din această perioadă precompetiţională. Echipa noastră va întâlni de la ora 12, pe CSO Filiaşi, formaţie care activează în seria a treia, a Ligii a III-a.

Locaţia de disputare a acestei partide va fi stabilită în dimineaţa meciului, în funcţie de condiţiile meteorologice. Dacă vremea va permite, meciul se va juca pe unul dintre terenurile stadionului Nicolae Dobrin, însă, dacă timpul va fi nefavorabil, disputa cu oltenii va avea loc pe sinteticul de la Bradu. Oficialii clubului nostru au luat în calcul ambele variante, detaliile exacte urmând a fi stabilite în dimineaţa partidei, în funcţie de condiţiile meteo. În urmă cu puţin timp Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo, Argeşul fiind unul dintre cele 32 de judeţe în care a fost anunţat cod galben de ploi, lapoviţă şi ninsoare până miercuri. Până acum, FC Argeş a disputat trei meciuri de verificare. În primul, alb-violeţii au învins cu 2-0 pe Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeş, în cel de-al doilea, au trecut cu 3-1 de Academica Clinceni, formaţie care a terminat prima parte a sezonului ligii secunde pe locul 2, cu 45 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Sportul Snagov, iar în cel de-al treilea au dispus cu 5-1 de Unirea Bascov, formaţie de liga a treia.

Juniorii de la FC Argeş, locul 2 la Stelele Viitorului!

Clubul FC Argeş începe să aibă rezultate dintre cele mai bune la nivel naţional prin puştii de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi care s-a reînfiinţat acum doi ani. Grupa 2009 a clubului nostru a participat acum câteva zile la turneul Stelele Viitorului, competiţie care a avut loc în Capitală. La această întrecere care s-a desfăşurat într-un balon cu teren sintetic din cadrul Complexului Agronomia au fost prezente 12 formaţii din ţară, împărţite în trei grupe de câte patru.

Fiecare echipă a putut trimite în teren 6 jucători de câmp + 1 portar, durata unei reprize fiind de 20 de minute. Juniorii de la FC Argeş care sunt antrenaţi de Adrian Măluşanui au fost repartizaţi într-o grupă din care au mai făcut parte Sportul Snagov, Dinamo Bucureşti şi Elite Academy Bucureşti. Micuţii fotbalişti alb-violeţi au terminat grupa fără înfrângere. Piteştenii au câştigat cu 13-0 meciul cu Snagovul, au învins cu 7-4 pe Elite Academy Bucureşti şi au dispus cu 5-3 de Dinamo Bucureşti. În semifinale, FC Argeş a învins cu 7-3 pe Rapid Bucureşti şi a obţinut biletele pentru ultimul act al competiţiei. În finala mare a turneului, FC Argeş a fost învinsă cu 5-4 de Oţelul Galaţi. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Claudiu Niculescu, fostul mare fotbalist a lui Dinamo. În afară de locul 2, echipa lui Măluşanu a obţinut şi premii individuale. Piteşteanul Eduard Dima a fost declarat cel mai tehnic jucător al turneului.

#”Diferenţa s-a făcut pe forţă”

Chiar dacă FC Argeş nu a reuşit să câştige turneul, Adrian Măluşanu, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei: “Am împărţit lotul pe care l-am avut la dispoziţie în două echipe pentru a da şanse egale la toţi copiii să joace. Băieţii au avut o evoluţie foarte bună şi nu am ce să le reproşez. În finala cu Oţelul Galaţi am pierdut foarte greu şi consider că diferenţa a fost făcută pe forţă. Acest turneu a fost un test util pentru copii înaintea competiţiilor oficiale pe care le avem în acest an. Trebuie să învăţăm câte ceva de la fiecare întrecere la care participăm pentru că numai aşa putem căpăta experienţă. Condiţiile la acest turneu au fost foarte bune. Îmi doresc să ne măsurăm forţele cu adversari puternici pentru că numai aşa putem progresa. Încă o dată, felicit copiii pentru comportarea de la acest turneu”.

Grupa 2009 a echipei FC Argeş:

Cristescu Gabriel, Petre Răzvan, Mituică Marco, Dina Eduard, Dragomir Ianis, Puică Denis, Florea Andrei, Zaccone Alessandro, Vatafu Daniel, Dinu Andrei, Lungan Sebastian, Voiculescu Alexandru, Năstase Patrick, Popescu Ionuţ, Barbu Ovidiu. Antrenor: Măluşanu Adrian.

Săndoi: “Amicalul cu Bascovul, un test util”

La finalul meciului de sâmbătă, cu Unirea Bascov, câştigat de FC Argeş cu 5-1, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi. Tehnicianul grupării din Trivale consideră amicalul cu Bascovul ca un test util.

Săndoi este convins că la startul părţii secunde a sezonului, FC Argeş va arăta foarte bine: “Era ultima zi de cantonament şi am vrut să încheiem această perioadă de pregătire cu un meci amical. Cred că băieţii erau puţin şi cu gândul acasă, la familii, după două săptămâni de cantonament. Pot spune că ne-am pregătit bine în această perioadă. Şi jocul acesta cu Bascovul a fost un antrenament util pentru noi. Am făcut o pregătire bună în această perioadă precompetiţională atât fizic, cât şi tactic. Am schimbat şi sistemul de joc. Au fost lucruri tactice pe care trebuie să le înveţe băieţii. Consider că s-au adaptat destul de bine cerinţelor mele. Şi ca efort a fost ok. În continuare ne vom pregăti pentru startul părţii secunde a campionatului. Sunt sigur că vom arăta aşa cum trebuie la primul meci oficial din 2019, cel cu Metaloglobus Bucureşti. Îmi doresc foarte mult să debutăm cu dreptul şi să avem un parcurs cât mai bun în acest retur de campionat”.

Dulcea: “Diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul”

Şi Adrian Dulcea, tehnicianul Unirii Bascov, s-a declarat parţial mulţumit de jocul echipei sale la finalul amicalului de sâmbătă, cu FC Argeş, pierdut de echipa sa cu 5-1. Oficialul argeşean îşi doreşte ca Bascovul să termine această ediţie de campionat pe o poziţie fruntaşă. După prima parta sezonului echipa argeşeană, nou promovată în eşalon 3 al fotbalului românesc, a terminat turul campionatului pe locul 9, cu 22 de puncte, cu 12 mai puţin decât liderul seriei, Turris Oltul Turnu Măgurele.

Dulcea spune că diferenţa de valoare s-a văzut în amicalul cu FC Argeş: “Chiar dacă am pierdut la scor, pot spune că am făcut un meci bun în prima repriză. După pauză, s-a văzut diferenţa de valoare dintre rezervele Unirii Bascov şi ale celor de la FC Argeş. Valoarea şi-a spus cuvântul!. Am avut şi câţiva jucători accidentaţi, iar lipsa acestora s-a văzut în angrenajul echipei. Noi suntem acum într-o perioadă de căutări, dar pot spune că suntem în grafic pentru perioada în care ne aflăm. Mai avem perfectate încă trei meciuri de verificare. Îmi pare rău că unii jucători au fost scoşi din circuit din cauza problemelor medicale. Este o perioadă de acumulări fizice şi este important ca toţi să se pregătească cât mai bine. Vor intra pe parcurs şi vom arăta mult mai bine. Eu, personal, îmi doresc o clasare în primele patru locuri şi cred că ne este la îndemână să îndeplinim acest obiectiv. Consider că avem un lot echilibrat din punct de vedere valoric şi ne putem gândi la o clasare cât mai bună. Obiectivul fixat de conducerea clubului este menţinerea în Liga a III-a. Suntem într-o serie foarte grea, cu echipe solide, atât valoric, cât şi ca bugete. Mă refer aici la Turnu Măgurele şi la Universitatea Craiova. Încercăm şi noi să fim cât mai aproape de ele şi să ţinem pasul” a spus tehnicianul Unirii Bascov.

Victorie la scor în cel de-al treilea amical!

FC Argeș – Unirea Bascov 5-1(1-1)
Au marcat: Buhăescu (min.28, min.65, min70), Nilă (min.84), Năstăsie (min.90 penalty) / David (min.25)

FC Argeş a obţinut o victorie la scor în cel de-al treilea amical din această perioadă competiţională. Echipa noastră a învins sâmbătă după amiază cu 5-1 pe Unirea Bascov, ocupanta locului 9 din seria a treia a Ligii a III-a.
Partida s-a disputat pe terenul 3 al stadionului Nicolae Dobrin şi a fost dominată de la un capăt la altul de către alb-violeţi. După 20 de minute în care piteştenii şi-au creat ocazii de gol, bascovenii au deschis scorul contrar cursului jocului prin David care a transformat o lovitură liberă de la 18 m. Bucuria oaspeţilor nu a durat decât câteva minute pentru că Buhăescu a restabilit egalitatea cu un şut din interiorul careului. După revenirea de la cabine, trupa lui Emil Săndoi a forţat desprinderea pe tabelă. În decurs de doar cinci minute, Buhăescu a realizat hat-trick-ul. Presiunea constantă pusă pe adversar a destabilizat şi mai mult defensiva Bascovului care a mai cedat în două rânduri. Tandemul Alin Popa-Nilă a făcut şah-mat apărarea oaspeţilor, iar apoi acelaşi Alin Popa a scos o lovitură de la 11 m care a fost transformată de Ionuţ Năstăsie. FC Argeş continuă să rămână neînvinsă în jocurile de verificare. Alb-violeţii s-au impus cu 2-0 în amicalul cu liderul Ligii a IV-a, Real Bradu, au câştigat cu 3-1 partida cu Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din Liga a II-a şi s-au impus cu 5-1 în disputa cu Unirea Bascov.

Caseta tehnică:

FC Argeș: Popescu – Oancea, Turda, Vişa, Stan -Florescu, Raul Costin, Şerban, Vasile Gheorghe – Buleică, Buhăescu. După pauză au mai intrat Popescu, Şerbănică, Hrenic, Barbu, Năstăsie, Panait, Nilă, Alin Popa. Antrenor: Emil Sandoi.

Unirea Bascov: Şerban – Oreviceanu, Stancu, Negoiţă, Marin – Piscanu, Iamandi, David, Dima – Comănescu, Dalu. Antrenor: Adrian Dulcea.

Cum s-au marcat golurile:
Min.25: 0-1! David deschide scorul din lovitură liberă de la 18 m.
Min.28: 1-1! Buhăescu restabilește egalitatea cu un şut din interiorul careului.
Min.65: 2-1! Buhăescu realizează dubla cu un şut din 6 m după ce profită de o greseală a defensivei Bascovului.
Min.70: 3-1! Buhăescu realizează tripla după ce în învinge pe gooal-keperul oaspeţilor cu un şut de la 10 m.
Min.84: 4-1! Nilă înscrie din interiorul careului în urma unei combinații de efect cu Alin Popa.
Min.90: 5-1! Năstăsie transformă penalty-ul scos de Alin Popa si stabilește scorul final.

FC Argeş – Unirea Bascov, sâmbătă, de la ora 11

Echipa de fotbal a Piteştiului va disputa mâine cel de-al treilea meci de verificare din această perioadă precompetiţională. FC Argeş va întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe terenul 3 al stadionului Nicolae Dobrin, pe Unirea Bascov, formaţie care activează în seria a treia a Ligii a 3-a. În primele două partide amicale disputate în această iarnă, echipa noastră a învins cu 2-0 pe Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeş şi cu 3-1 pe Academica Clinceni, formaţie de liga a doua care a terminat prima parte a sezonului pe locul 2, cu 45 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Sportul Snagov.

Poenaru: “Luăm goluri cu uşurinţă”

De partea cealaltă, Ilie Poenaru, tehnicianul Academicii Clinceni, s-a declarat nemulţumit de scorul final, dar şi de uşurinţa cu care echipa sa a încasat golurile. Tehnicianul spune că mai are multe lucruri de pus la punct până la startul campionatului.

Poenaru are aşteptări mari de la retur şi prevede o luptă foarte încinsă pentru promovare. Principalul ilfovenilor nu o exclude din această luptă pe FC Argeş: “În mare parte sunt mulţumit de evoluţia echipei, lăsând la o parte scorul care mă nemulţumeşte. Eu îmi doresc să câştig la fiecare amical. În primele 60 de minute am arătat destul de bine, chiar dacă am testat anumiţi jucători, pe unele posturi. Eu zic că suntem bine la momentul în care suntem. Mai avem de lucrat, dar sunt sigur că vom regla aceste lucruri. Luăm goluri cu uşurinţă şi asta mă nemulţumeşte cel mai mult, dar ne vom regla. În momentul de faţă, eu zic că suntem pe un drum bun. În returul campionatului îmi doresc să nu mai pierdem meciuri, de maniera în care am cedat atâtea jocuri în tur. Obiectivul este de a creşte de la joc la joc, din toate punctele de vedere. Vom încerca să câştigăm fiecare meci şi să fim acolo sus în clasament. Lupta pentru promovare este deschisă. De la locul 1 până la locul 6, chiar 7, oricare poate promova. E bine că este aşa şi că în liga secundă sunt echipe bune şi de tradiţie, echipe echilibrate, stabile din punct de vedere financiar. Asta nu face decât să crească nivelul fotbalului şi este foarte bine” a spus tehnicianul ilfovenilor după meci.

Săndoi: “Îmi pare rău că am luat gol din fază fixă!”

La finalul partidei de miercuri după – amiază cu Academica Clinceni, câştigată de FC Argeş cu 3-1, antrenorul echipei noastre s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi. Emil Săndoi este convins că la startul acestui retur de campionat, FC Argeş va arăta aşa cum trebuie şi se va lupta de la egal la egal cu primele clasate.

Săndoi spune că există o concurenţă mare pe toate posturile: “Scorul din acest meci este mai puţin important. Am fost OK ca echipă având în vedere că am intrat de două zile pe iarbă. Făcusem numai pe sintetic antrenamentele. Am disputat un singur meci amical până acum datorită condiţiilor meteo. A fost zăpadă, ploaie… În rest, este bine că au intrat toţi jucătorii. Asta ne şi propusesem. Nu am mai vrut să facem două echipe, 45 cu 45 de minute, pentru că automat, e mai dificil pentru cei care intră. Am făcut patru schimbări la pauză, am mai făcut altele imediat după ce a început repriza a doua. Îmi pare rău că am primit un gol la o fază fixă. Este o perioadă de pregătire şi sunt mulţumit de implicarea jucătorilor. Meciul de astăzi a fost ca un antrenament de pregătire cât se poate de reuşit. Şi în prima repriză am făcut câteva greşeli individuale. Adversarul a fost periculos la fazele fixe. Noi am avut câteva situaţii în care am scăpat singuri în careul de 16 m. Ne-am precipitat la ultimul pas, dar nici n-am avut posibilitatea să jucăm până acum pe iarbă. A doua repriză a fost foarte bună. Am marcat de trei ori şi am avut şi alte ocazii mari de gol. Trebuie să mai stabilim şi noi nişte trasee, să ne mai omogenizăm. Şi în jocurile şcoală pe care le-am făcut între noi, dar şi în celălalt amical pe care l-am disputat, nu am folosit niciodată acelaşi 11-ce. Am încercat să rotim toţi jucătorii pentru a avea nişte relaţii de joc în grup, dar uşor, uşor, se apropie începerea campionatului. O să mai avem jocuri amicale. Probabil că la cel de sâmbătă, cu Unirea Bascov, o să joace mai mult cei care au evoluat mai puţin astăzi. Încercăm să împărţim efortul. Sunt foarte bucuros că nu au mai apărut accidentări. Trebuie să recunosc că există o concurenţă mare pe toate posturile”.

Victorie cu o pretendentă la promovare!

FC Argeș – Academica Clinceni 3-1 (0-0) 
Au marcat: Enceanu (min.58), Buhăescu (min.71), Oancea (min.84) / Patriche (min.50).

FC Argeş a disputat în această după-amiază cel de-al doilea meci de verificare din această perioadă precompetiţională. Echipa noastră a învins cu 3-1 pe Academica Clinceni, formaţie care a terminat prima parte a campionatului pe locul secund al Ligii a II-a, la numai un punct în spatele liderului Sportul Snagov.

Disputa dintre argeşeni şi ilfoveni s-a disputat pe terenul 3 al stadionului Nicolae Dobrin, în condiţii foarte bune. Emil Săndoi şi Ilie Poenaru au încercat să dea şansă la toţi jucătorii pe care îi au la dispoziţie şi au împărţit loturile în două echipe. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu un plus pentru Clinceni care au avut câteva situaţii bune de a deschide scorul prin Răuţă, Bogdan Barbu şi Olariu. Alb-violeţii au replicat prin şuturi din preajma careului expediate de Şerban, Năstăsie şi Buleică, care nu şi-au atins însă ţinta. După pauză, Clinceniul a deschis scorul prin Patriche care a trimis cu capul în plasă, în urma unui corner de pe stânga. Echipa noastră a restabilit egalitatea prin Rareş Enceanu care scăpat din marcaj de adversarul direct, a reluat cu capul în plasă, o centrare de pe stânga. Alb-violeţii au trecut în avantaj cu 20 de minute înainte de final prin Buhăescu. Scorul final a fost stabilit de către Dorinel Oancea care l-a învins pe gooal-keperul ilfovenilor cu un şut din interiorul careului. În afară de cele trei goluri, piteştenii şi-au mai trecut în cont şi alte mari ocazii de gol prin Buhăescu, Vasile Gheorghe, Şerbănică şi Tofan. Concluziile care se pot trage după cel de-al doilea meci de pregătire este că FC Argeş are un lot destul de echilibrat iar concurenţa pe posturi este acerbă. Prin ce au arătat în teren în partida cu ilfovenii, FC Argeş se anunţă o nucă extrem de tare în acest retur de campionat pentru formaţiile aflate pe podiumul ligii secunde.

Caseta tehnică :

FC Argeş, I repriză: Grecu – Hreniuc, Gugu, Turda, Şerbănică – Raul Costin, Şerban, Năstăsie, Cătălin Barbu – Buleică, Nilă. După pauză au mai intrat Tavi Popescu, Florescu, Buhăescu, Panait, Vasile Gheorghe, Enceanu, Oancea, Tofan, Cătălin Stan, Vişa şi Alin Popa. Antrenor: Emil Săndoi.

Academica Clinceni: Ureche – Achim, Răuţă, Patriche, Dobrescu – Şut, Bogdan Barbu, Pârvulescu, Olariu – Robert Ion, Buziuc. După pauză au mai intrat Andrei Cristian, Găină, Nicola, Vlad Mihalcea, Gliga, Paţurcă şi Cristi Dumitru. Antrenor: Ilie Poenaru.

Miercuri, amical cu Academica Clinceni

FC Argeş va disputa la jumătatea acestei săptămâni cel de-al doilea meci amical din această perioadă precompetiţională.

Echipa noastră va întâlni miercuri, de la ora 12, la Piteşti, pe Academica Clinceni, formaţie care a terminat prima parte a sezonului ligii secunde pe locul 2, cu 45 de puncte, cu unul mai puţin decât liderul Sportul Snagov. În funcţie de condiţiile meteo, partida se va disputa pe terenul central al stadionului Nicolae Dobrin sau pe terenul 3 care poartă numele lui Constantin Cârstea, fostul mare jucător şi antrenor al echipei din Trivale. Pentru FC Argeş, partida cu Academica Clinceni este cel mai tare amical pe care argeşenii îl vor disputa în această iarnă. Băieţii lui Săndoi vor mai întâlni pe Unirea Bascov(9 februarie), CSO Filiaşi(13 februarie) şi CSM Slatina(16 februarie). Primul meci oficial pentru FC Argeş este programat pe 23 februarie, când alb-violeţii vor întâlni în deplasare, pe Metaloglobus Bucureşti, echipă aflată sub linia retrogradării.

Săndoi: “Există o concurenţă benefică la echipă”

Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeș, a considerat amicalul de sâmbătă cu Real Bradu, un test util de pregătire. Tehnicianul alb-violeților este convins că echipa noastră va crește în valoare de la meci la meci.

Principalul piteștenilor s-a declarat în mare parte mulțumit de evoluția jucătorilor: ”Scorul contează mai puțin în aceste meciuri de verificare. Era o stare de oboseală care este normală pentru că am făcut câte două antrenamente. Și ieri a fost o zi foarte grea și cred că s-a văzut asta în joc. E normal să fie așa pentru că suntem în perioada de pregătire. Am fost puțin nemulțumit prima repriză pentru că am pierdut foarte multe mingi cât se poate de ușor. Jucătorii au scuze pentru că este o stare de oboseală. A doua repriză ne-am adaptat mai bine. Am avut o posesie, am avut și o progresie. Un test bun având în vedere că e primul amical pe care îl disputăm. Suntem puțin dezavantajați de acest aspect. Sâmbăta trecută am încercat să jucăm dar vremea nu ne-a permis, iar miercuri au mai apărut niște situații neprevăzute. Sper ca și acelea să fie rezolvate de acum încolo și să nu se mai întâmple așa ceva. Așteptăm și celelalte jocuri amicale. Depinde de jucători cine se va impune pentru un post de titular. Este o concurență în momentul de față la echipă și sunt convins că va fi benefică. Sperăm să ne pregătim la fel de bine și în continuare” a spus Săndoi, după meciul de sâmbătă cu Real Bradu.

Debut cu dreptul în amicale!

Real Bradu – FC Argeș 0-2 (0-0).
Au marcat: Buleică (min.48), Șerban (min.57).

FC Argeș a disputat sâmbătă, pe sinteticul de la Bradu, primul joc de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa noastră a învins cu 2-0 pe Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeș, golurile alb-violeților fiind reușite după pauză, de Buleică și Șerban.

Buleică a deschis scorul în minutul 48 după ce a trimis în plasă o centrare de pe stânga, iar Șerban a majorat diferența, după ce a trimis în vinclu o torpilă de la 30 m!. Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre a împărțit lotul în două formații în încercarea de a da minute în mod egal fiecărui jucător pe care îl are la dispoziție. Confruntarea cu Bradu a fost dominată de la un capăt la altul de către piteșteni, care în afară de cele două goluri marcate, au mai avut și alte mari ocazii de gol prin Florescu, Năstăsie, Șerban, Enceanu și Barbu. De fiecare dată portarul gazdelor a fost la post, limitând proporțiile scorului. Și Real Bradu și-a trecut în cont două mari ocazii de gol, prin Păun care din interiorul careului nu l-a putut învinge pe Tavi Popescu și Păvăluță care a trimis în bară. Pentru alb-violeți, amicalul cu Bradu a fost un test util de pregătire având în vedere că FC Argeș venea după trei săptămâni de pregătire cu câte două antrenamente pe zi.

Caseta tehnică:

FC Argeș, I repriză: Popescu – Oancea, Gugu, Turda, Stan – Vasile Gheorghe, Panait, Alin Popa, Năstăsie – Florescu, Buhăescu.
FC Argeș, a II-a repriză: Grecu – Tofan, Vișa, Hreniuc, Șerbănică – Raul Costin, Șerban, Cătălin Barbu, Enceanu – Buleică, Nilă. Pe parcurs au mai intrat juniorii Oprescu, Vochin și Teodorescu. Antrenor: Emil Săndoi.

Real Bradu: Zaharia – Voicu, Mihăilă, Nae, Ștefănescu – Barbu, Irimia, Neagu, Mormolea – Păun Păvăluță. După pauză au mai intrat Predică, Sinculescu, Alexa, Bobaru, Mierlea, S. Ciucă, Andreescu, B, Ciucă, Anghel. Antrenor: George Stan.

Săndoi: “Băieţii sunt foarte receptivi!”


Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeş îşi doreşte foarte mult să înceapă returul cu dreptul. Tehnicianul echipei noastre este mulţumit de felul în care se pregătesc jucătorii săi. Principalul grupării din Trivale nu se aşteaptă la un meci uşor cu Metaloglobus Bucureşti, adversarul din primul meci oficial din 2019.


Care sunt primele concluzii din acest prim cantonament?
-Băieţii sunt ok şi se pregătesc foarte, foarte bine!. Au mai existat şi mici probleme din cauza răcelilor, dar au reuşit să treacă peste ele. Nu am ce să le reproşez în privinţa şedinţelor de pregătire pentru că fac faţă cu brio cerinţelor mele.
Condiţiile de pregătire sunt ok?
-Condiţiile sunt foarte bune şi nu avem nimic de reproşat. Ne pregătim pe un teren sintetic care este de cea mai bună calitate. S-a degajat zăpada de pe el. Nu putem să facem pe cele de iarbă pentru că încă este zăpadă. Condiţiile de refacere şi de cazare sunt foarte bune şi suntem mulţumiţi de ce avem aici.
Ce aţi urmărit în meciul-şcoală de miercuri?
-Am urmărit şi o altă aşezare. Au fost unele probleme pur tactice pe care le stabilisem înainte de a veni la stadion şi pe care trebuiau să le respecte jucătorii. Băieţii sunt foarte receptivi şi respectă exact ce le spun. Nici nu am mai oprit jocul la pauză. Au arătat poftă de joc după două zile cu câte două antrenamente foarte, foarte grele. Chiar sunt bucuros că îi văd aşa dornici să se pregătească cât mai bine.
Peste trei săptămâni începe returul. Debutăm cu dreptul?
-Asta sperăm cu toţii. Ne dorim foarte mult acest lucru şi sperăm să o şi facem!. Avem un joc la Metaloglobus care a transferat mulţi jucători în ultima perioadă. Toate echipele au transferat. Vă spuneam că jucătorii care o să pice de la prima ligă se vor împărţi la echipele de liga a doua. Va fi un meci greu cu Metaloglobus, iar apoi vom juca acasă, cu Târgovişte. Vor fi meciuri grele, pe muchie de cuţit. Sperăm să facem faţă şi să avem un parcurs cât mai bun în retur. Asta ne dorim cu toţii!.

Florescu: “M-am integrat foarte bine în colectiv”

Mijlocaşul Eduard Florescu se află la a treia săptămână de pregătire cu FC Argeş. Jucătorul echipei noastre spune că s-a integrat destul de bine în lotul alb-violeţilor. Fotbalistul venit în această iarnă de la FC Botoşani vrea să confirme aşteptările staff-ului tehnic şi ale suporterilor prin evoluţii cât mai bune în tricoul lui FC Argeş.
Ce poţi spune despre acest stagiu de pregătire centralizată?
-Este o perioadă grea, dar care ne va ajuta foarte mult în campionat. Este o perioadă de acumulări, dar sunt sigur că vom trece cu bine de ea, iar la startul returului vom arăta foarte bine.
Sunteţi mulţumiţi de condiţiile de pregătire?
-Da. Sînt foarte bune, dar întotdeauna este loc şi de mai bine.
Cum te-ai integrat în echipă?
-Pot spune că m-am integrat foarte bine în colectiv. Pe o parte din colegi îi cunoşteam pentru că am mai jucat cu ei la CS Mioveni. Băieţii m-au primit bine şi le mulţumesc pe această cale.
Returul cum crezi că va fi?
-Eu îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament. Pe plan personal îmi doresc să am evoluţii cât mai bune şi să confirm aşteptările staff-ului şi ale suporterilor.

Cătălin Barbu: “Suntem una dintre cele mai bune echipe”


Atacantul Cătălin Barbu este mulţumit de felul în care decurge pregătirea de iarnă de la Curtea de Argeş. Vârful piteştean are aşteptări mari de la partea secundă a sezonului. Tânărul fotbalist al echipei noastre este convins că FC Argeş va fi una dintre echipele cele mai bune ale ligii secunde.

Cum decurge pregătirea de la Curtea de Argeş?
-Condiţiile sunt foarte bune. Hotelul este ok iar terenul sintetic de la Valea Iaşiului este foarte bun. Avem ghinion cu această vreme pentru că terenurile de iarbă sunt înzăpezite, îngheţate. Şi ele sunt foarte bune, dar aici a nins destul de mult. Ne pregătim pe acest sintetic care este biliard.
Meciul-şcoală cum a fost?
-Pot spune că a fost de bun augur. Ne pare rău că nu am putut disputa amicalul cu cei de la Curtea de Argeş. Noi ne-am făcut antrenamentul cu acest test şcoală şi ne vom pregăti foarte bine în continuare. Vom începe şi meciurile de pregătire şi sper ca echipa să se exprime aşa cum trebuie.
Ce aşteptări ai de la retur?
-Avem aşteptări destul de mari. Suntem foarte încrezători în potenţialul nostru. Eu cred că suntem una dintre cele mai bune echipe din campionat. Sper că vom termina în primele trei echipe.

Pregătire spartană la Valea Iaşiului!

De câteva zile FC Argeş a început primul stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetiţională. Echipa noastră se pregăteşte de luni în cantonamentul de la Curtea de Argeş. Alb-violeţii sunt cazaţi la hotelul Posada din Curtea de Argeş care oferă condiţii foarte bune de cazare şi masă, iar antrenamentele le efectuează la baza sportivă de la Valea Iaşiului deţinută de omul de afaceri Benone Lazăr.

Piteştenii au programate zilnic câte două antrenamente, unul dimineaţa în care se pune accent pe forţă, iar celălalt, după-amiază, în care se lucrează tehnico-tactic. Prima şedinţă de pregătire se efectuează la sala de forţă, iar cea de-a doua pe un teren sintetic din cadrul bazei de la Valea Iaşiului, teren care se prezintă în condiţii foarte bune. Baza de la Valea Iaşiului are trei terenuri de iarbă şi un sintetic. Cele patru suprafeţe de joc sunt biliard, fiind chiar mai bune decât majoritatea terenurilor de joc ale echipelor de Liga I. Lângă aceste terenuri se află în construcţie şi o clădire care va avea patru etaje, fiind prevăzută cu locuri de cazare, piscină, sală de forţă, saună, cabinet medical. Piteştenii vor încheia cantonamentul sâmbătă dimineaţă, urmând ca de luni să înceapă cel de-al doilea stagiu de pregătire care se va efectua pe plan local. Startul returului este programat pe 23 februarie când FC Argeş va întîlni în deplasare pe Metaloglobus Bucureşti. Meciul dintre bucureşteni şi argeşeni va conta pentru etapaa a 22-a a Ligii 2 Casa Pariurilor şi se va disputa pe un teren sintetic. După 21 de etape disputate din această ediţie de campionat, alb-violeţii ocupă locul 6, cu 41 de puncte, cu cinci mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la patru în urma Petrolului Ploieşti, ocupanta locului 3.

Sanda, al treilea portar
În cantonamentul de la Curtea de Argeş, antrenorul Emil Săndoi a deplasat un lot de 28 de jucători. Printre aceştia sunt şi trei portari. Este vorba de Octavian Popescu, Nicuşor Grecu, dar şi de juniorul Eduard Sanda. Acesta are 18 ani, provine de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi şi a fost adus în locul lui Andrei Ureche care s-a reîntors la Academica Clinceni. Sanda este un portar de mare perpectivă, cu reale calităţi, iar în returul campionatului va fi cel de-al treilea gooal-keper al echipei noastre.

Meci-şcoală la Valea Iaşiului
În stagiul de pregătire de la Curtea de Argeş, fotbaliştii de la FC Argeş au disputat şi un meci şcoală. Antrenorul Emil Săndoi a împărţit lotul de jucători în două echipe şi a programat un test de verificare pentru a vedea capacitatea de efort a fiecăruia şi de a pune la punct mai multe aspecte tehnico-tactrice. Tehnicianul echipei noastre s-a declarat mulţumit de randamentul elevilor săi, având în vedere că este o perioadă de acumulări iar antrenamentele fizice se efectuează la o intensitate foarte ridicată.


Sâmbătă, amical cu Real Bradu
Fotbaliştii de la FC Argeş vor încheia sâmbătă dimineaţă cantonamentul de la Curtea de Argeş. Alb-violeţii vor încheia primul stagiu de pregătire centralizată cu un amical împotriva celor de la Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeş. Confruntarea dintre piteşteni şi echipa de judeţ va avea loc de la ora 11, pe terenul sintetic de la Bradu. Acest joc ar fi trebuit să se dispute sâmbăta trecută, însă a fost amânat pentru că terenul de la Bradu a fost inundat de apă.

Săndoi: “Putem fi una dintre cele mai bune echipe”

Înainte de plecarea în cantonamentul de la Curtea de Argeş, antrenorul Emil Săndoi a tras concluziile după perioada de pregătire efectuată de FC Argeş pe plan local. Principalul grupării din Trivale îşi doreşte ca echipa să se pregătească cât mai bine şi să confirme aşteptările în partea secundă a sezonului.
Cum a decurs pregătirea de la Piteşti?
-A fost cât se poate de OK. Sunt mulţumit. E adevărat că a mai fost această epidemie de gripă . Au mai fost câţiva dintre băieţi cu probleme medicale, dar în rest ne-am pregătit bine. Îmi pare rău că sâmbătă nu am reuşit să jucăm cu Real Bradu pentru că era primul amical al nostru, dar nu putem să-i expunem pe jucători la accidentări. Eforturi s-au făcut din partea celor de la Bradu ca să ne asigure condiţii, dar aţi văzut şi dumneavoastră că sunt echipe care nu pot să joace prin Antalya, dar aici în România cu acest cod galben de ploi, de ninsori!. Ne propusesem un antrenament prin joc. Aşteptăm a doua perioadă de pregătire. Luni vom merge la Curtea de Argeş pentru un cantonament centralizat. Vom sta până sâmbătă acolo. În funcţie de condiţiile atmosferice vom vedea ce jocuri putem să disputăm. Sper ca de acum încolo să putem să le disputăm pe toate, pentru că este important pentru noi ca şi pregătire şi nu neapărat ca omogenitate. În cadrul grupului avem omogenitate, dar ca pregătire ar fi fost important ca şi astăzi să jucăm. Asta este situaţia şi nu ne putem pune cu natura.
Ce aşteptări aveţi de la cantonamentul de la Curtea de Argeş? Pe ce veţi pune accent?
-Vom încerca mai multe sisteme de joc, lucru pe care l-am făcut şi în returul campionatului trecut, mai puţin în turul acestui campionat. Vom încerca şi alte sisteme de joc. Sunt sigur că putem să ne acomodăm şi la alt sistem. Va trebui ca la fiecare joc pe care îl disputăm în campionat să avem şi un plan B şi un plan C. În primul rând asta ne va interesa. Băieţii deja s-au obişnuit cu cerinţele noastre şi în continuare depinde numai de ei.
Aţi avut şi cinci juniori în pregătire. Cum s-au comportat? Sunteţi mulţumit de randamentul pe care l-au dat?
-Câţiva dintre ei vor merge cu noi la Curtea de Argeş. Din campionatul următor se schimbă regula jucătorului sub 21 de ani. O să trebuiască să fie folosiţi jucătorii născuţi în 2000 sau 2001, 2002. Încercăm să-i integrăm încă de pe acum. De asta am luat şi câţiva juniori după noi de la Centrul de Copii şi Juniori. Vrem să se obişnuiască cu pregătirea cu o echipă de senuiori. Sper să se adapteze cât mai repede. Sunt conştient că nu va fi uşor pentru ei, dar trebuie să facă eforturi şi să ţină ritmul cu ceilalţi. Echipa va avea nevoie de ei în continuare. Acum rămâne de văzut cum se vor integra pentru că tot de ei depinde acest lucru.
Mai aşteptaţi vreun jucător în următoarea perioadă?
-Noi am transferat un singur jucător, pe Florescu. Am spus de la bun început că pentru jucători de valoare, porţile echipei sunt deschise permanent. Dacă cumva pe parcurs avem posibilitatea să transferăm un jucător care ne este util şi în condiţiile pe care putem să le oferim, o vom face. Dacă nu, cred că avem un lot echilibrat şi din punct de vedere numeric, dar şi din punct de vedere al valorii individuale. Putem în continuare să fim una dintre cele mai bune echipe din liga a doua, cum am demonstrat-o în returul campionatului trecut şi în turul acestui campionat.

Începe cantonamentul de la Curtea de Argeş !


Fotbaliştii de la FC Argeş au terminat sâmbătă prima parte a perioadei de pregătire. Echipa pregătită de Emil Săndoi s-a antrenat timp de două săptămâni pe plan local, la Piteşti, urmând ca de luni să plece pentru o săptămână într-un stagiu de pregătire centralizată la Curtea de Argeş.
Piteştenii vor fi cazaţi la hotelul Posada iar antrenamentele le vor efectua la stadionul Municipal din oraşul Basarabilor.

Tehnicianul grupării din Trivale va pune mare accent pe partea fizică având în vedere că este o perioadă de acumulări, dar nu va neglija nici partea tehnico-tactică. La finalul cantonamentului din oraşul Basarabilor, piteştenii vor disputa şi un joc de verificare, adversar urmând a fi Real Bradu, formaţie de Liga a III-a. După terminarea stagiului de pregătire de la Curtea de Argeş, FC Argeş va reveni în localitate şi îşi va continua pregătirea la Piteşti. Argeşenii mai au de jucat până la reluarea campionatului cu Academica Clinceni, Unirea Bascov, CSO Filiaşi şi CSM Slatina. Primul meci oficial din 2019 este programat pe 23 februarie, în deplasare, adversar urmând a fi Metaloglobus Bucureşti, formaţie aflată în zona minată a clasamentului, dar care s-a întărit considerabil după ce a fost preluată de Gyuszi Balint, tehnicianul liderului Sportul Snagov. Echipa noastră va începe sezonul de pe locul 6 al clasamentului, cu cele 41 de puncte, obţinute în 21 de etape. FC Argeş este la doar 5 puncte de liderul Sportul Snagov şi la 4 puncte în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimului loc al podiumului. Returul se anunţă unul foarte încins având în vedere că majoritatea echipelor s-au întărit considerabil. Piteştenii au ambiţii mari în cele 17 etape care au mai rămas de disputat din această ediţie de campionat, oficialii grupării din Trivale fiind convinşi că echipa poate termina pe podium acest sezon.

Au luat în cantonament şi patru juniori
În cantonamentuil de la Curtea de Argeş, antrenorul Emil Săndoi va deplasa un lot de 28 de jucători. Din lotul alb-violeţilor fac parte şi patru juniori de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi. Este vorba de Adrian Udrea(mijlocaş, născut în 2000), Ionuţ Teodorescu (fundaş central, născut în 2001), David Vochin (fundaş stînga, născut în 2002) şi Ionuţ Oprescu (fundaş dreapta, mijlocaş dreapta, născut în 2003). Cei patru tineri care au făcut pregătirea de la Piteşti cu echipa de seniori sunt vârfurile generaţiilor Under 17 şi Under 19 ale clubului nostru. Emil Săndoi s-a declarat mulţumit de felul în care aceştia au răspuns cerinţelor sale şi speră să fie cât mai repede integraţi în sistemul de joc al echipei de seniori.

Lotul care va face deplasarea la Curtea de Argeş:
Portari: Octavian Popescu, Nicuşor Grecu.
Fundaşi: Ionuţ Mihăescu, Grigore Turda, Bogdan Vişa, Raul Hreniuc, Cătălin Stan, Dănuţ Şerbănică, Costinel Gugu
Mijlocaşi: Andrei Panait, Ionuţ Şerban, Rareş Enceanu, Vasile Gheorghe, Dorinel Oancea, Andrei Tofan, Alin Popa, Raul Costin, Ionuţ Năstăsie, Eduard Florescu
Atacanţi: Cătălin Barbu, Alin Buleică, Andrei Nilă, Cezar Mihalache, Vasile Buhăescu
Juniori: Adrian Udrea(mijlocaş, născut în 2000), Ionuţ Teodorescu(fundaş central, născut în 2001), David Vochin (fundaş stânga, născut în 2002), Ionuţ Oprescu(fundaş dreapta, mijlocaş dreapta, născut în 2003)

Programul echipei FC Argeş:
28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş
4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:
2 februarie Real Bradu – FC Argeş
6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni
9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov
13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi
16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)

Ureche şi-a reziliat contractul!

După mijlocaşul Sorin Tăbăcariu care şi-a reziliat contractul cu câteva zile înainte de reunirea lotului, FC Argeş s-a mai despărţit de încă un jucător. Portarul Andrei Ureche nu va mai evolua la echipa noastră şi în partea secundă a sezonului. Despărţirea dintre cele două părţi s-a făcut pe cale amiabilă. Transferat la începutul sezonului de la Academica Clinceni, gooal-keperul în vârstă de 20 de ani, a apărat poarta alb-violeţilor în 15 partide, bifând 1350 de minute în acest sezon competiţional. În returul campionatului, antrenorul Emil Săndoi va miza pe portarii Octavian Popescu şi Nicuşor Grecu, în locul lui Andrei Ureche urmând să fie adus un tânăr portar de la grupele de juniori ale clubului nostru. Din câte se pare, Ureche se va întoarce la Acamica Clinceni, formaţie care activează tot în eşalonul secund. FC Argeş îi mulţumeşte lui Andrei Ureche pentru munca depusă şi îi urează mult succes!.

FC Argeş joacă sâmbătă primul amical

Fotbaliştii de la FC Argeş vor disputa sâmbătă primul joc de verificare din această perioadă de pregătire de iarnă. Echipa noastră va întâlni de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Bradu, pe Real Bradu, liderul Diviziei D.
Confruntarea dintre alb-violeţi şi formaţia pregătită de Cristi Negru ar putea fi devansată cu o oră dacă vremea şi condiţiile meteo nu vor permite ca meciul să înceapă la ora stabilită de staff-urile celor două echipe. Partida cu Real Bradu este primul meci de pregătire din cele şase pe care FC Argeş le are programate în această iarnă. Formaţia pregătită de Emil Săndoi va mai juca pe 2 februarie cu Atletic Bradu, pe 6 februarie cu Academica Clinceni, pe 9 februarie cu Unirea Bascov, pe 13 februarie cu CSO Filiaşi şi pe 16 februarie, în deplasare, cu CSM Slatina. Primul meci oficial din 2019 al echipei noastre este programat pe 23 februarie, FC Argeş urmând să întâlnească în deplasare, pe Metaloglobus Bucureşti. Partida care se va disputa pe un teren sintetic va conta pentru etapa cu numărul 22 a Ligii 2 Casa Pariurilor.

Dan Vasilică, noul preparator fizic al echipei!

# Emil Săndoi are mare încredere în colaboratorul său: “Are experienţă destul de mare!”

În acest retur de campionat, FC Argeş va avea un nou preparator fizic după ce Dan Didiţă a ales să plece la Universitatea Cluj. De pregătirea fizică a echipei noastre se va ocupa Dan Vasilică care în 2017 a lucrat şi cu Flavius Stoican, în Liga I, la Pandurii Târgu Jiu.

Emil Săndoi este sigur că acesta va face o treabă foarte bună la Piteşti: „Este un preparator care are o experienţă destul de mare, chiar dacă este destul de tânăr. Este preocupat total de meseria pe care o face. A fost preparator fizic şi în Liga I, dar şi în Liga a II-a. Colaborează foarte bine cu jucătorii. Sunt convins că împreună vom reuşi să pregătim şi să capacităm echipa pentru a obţine rezultate cât mai bune“ a spus tehnicianul echipei noastre despre cel mai nou membru al staff-ului său.

#”Sunt onorat că am venit la un club de mare tradiţie!”

Dan Vasilică, noul preparator fizic al echipei noastre, este convins că va face o treabă foarte bună la FC Argeş: “Vreau să-i mulţumesc lui Emil Săndoi pentru că a dorit să fac parte din staff-ul său. Sunt onorat că am venit la acest club de mare tradiţie. Sunt optimist şi am convingerea că voi reuşi să ajut această echipă să-şi îndeplinească obiectivele. Doar pentru acest lucru am venit la Piteşti!. Împreună cu băieţi şi cu staff-ul, îmi doresc să avem rezultate foarte bune şi să facem performanţă”.

Sorin Tăbăcariu, la Aerostar Bacău

Mijlocaşul Sorin Tăbăcariu este unul dintre cei doi jucători de care FC Argeş s-a despărţit în această iarnă.

Fotbalistul care a venit la Piteşti de la FC Voluntari nu a stat prea mult fără echipă. Jucătorul s-a prezentat miercuri la reunirea celor de la Aerostar Bacău. Emil Săndoi, antrenorul echipei, noastre ştia de viitoarea destinaţie a fostului său elev: “A fost dorit foarte mult la Aerostar Bacău de către antrenorul Florin Bratu. Din câte ştiu eu, a mai avut şi o ofertă de la Energeticianul. A avut de unde alege. Este bine că a plecat la o echipă unde are posibilitatea să joace”. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani a rămas tot în Liga a II-a şi se va bate cu gruparea din Moldova pentru evitarea retrogradării.

Emil Săndoi: „Vreau calitate, nu cantitate!“


FC Argeş a început de câteva zile pregătirea pentru returul campionatului. Luni, la primul antrenament al echipei noastre, a fost prezent şi mijlocaşul Eduard Florescu care a fost împrumutat de FC Botoşani la Piteşti. Antrenorul Emil Săndoi îşi doreşte să întărească echipa cu jucători valoroşi şi va fi foarte atent în privinţa celor pe care îi va aduce în următoarea perioadă la echipă.

Tehnicianul a explicat strategia în privinţa transferurilor şi a spus că vrea să aducă doar jucători de valoare care sunt peste cei care sunt acum în lot: “E foarte greu să spun în ce compartiment am mai avea nevoie de întăriri. Noi nu am plecat setaţi din start pe un anumit jucător. Nu am spus că îl vreau neapărat pe cutare la echipă. Poate sunt echipe care au bugete foarte mari care îşi permit să ia jucători indiferent de preţ. Noi am transferat destui de puţini jucători până cînd s-a încheiat perioada de transferări din toamnă. Toată lumea se întreba de ce nu luăm şi noi cât mai mulţi. Eu eram în discuţii cu doi fotbalişti, care din punctul meu de vedere, au avut evoluţii bune. Mă refer la Rareş Enceanu şi Vasile Gheorghe. Am reuşit să-i aducem după ce s-a încheiat perioada de transferuri. Consider că au fost două transferuri reuşite pentru că au reuşit să şi înscrie când i-am adus şi au ajutat echipa. Enceanu venea după un an şi jumate în care nu jucase nici un meci amical şi a avut nevoie de o perioadă de timp ca să-şi intre în ritm. Ce ar fi însemnat să avem o echipă a doua unde să pregăteşti jucătorul respectiv după o perioadă mare de inactivitate. Să îţi joace două, trei meciuri şi după aceea să-l aduci la prima echipă!. Acum este ok. Nu mă intereseasă cantitatea, ci calitatea jucătorilor pe care îi vom aduce!“.

#„La noi nu au fost niciodată probleme cu banii!“

Principalul piteştenilor vizează să aducă la FC Argeş doar fotbalişti de Liga I: “În următoarea perioadă vom mai aduce jucători tineri pe care îi vom verifica. Vrem să vedem în primul rând dacă există perspective. Dacă ne apare posibilitatea de a transfera un jucător bun, de Liga I, în condiţiile pe care putem să le oferim noi, fiţi siguri că îl vom lua!. V-am dat exemplul lui Enceanu şi Vasile Gheorghe care au venit în condiţiile propuse de noi. Aşa, fiecare îşi doreşte să câştige cât mai mult!. Ca jucător, e important să îţi iei şi banii care ţi se promit!. La noi nu au fost niciodată probleme de acest gen. Cât li s-a promis, atât li s-a dat!. Pentru bugetul pe care îl avem, nu putem să reproşăm absolut nimic. Avem şi noi un buget pe care nu avem cum să-l depăşim pentru că nu avem de unde să susţinem cheltuielile suplimentare respective. Deja au început să cadă mulţi jucători de la prima ligă. Va fi o perioadă în care ei o să încerce să-şi caute echipe prin străinătate, prin campionate din astea sub nivelul campionatului nostru. Dacă nu reuşesc să primească salariile pe care le vor, vom sta şi noi la cotitură, cum se spune aşa pe româneşte!. Important e să transferăm calitate şi nu cantitate!. Asta ne interesează. Sunt şi cluburi care au bugete mari care spun că-l vor jucătorul X şi nu-i interesează suma pe care acesta o cere. Avem şi noi un buget pe care trebuie să-l respectăm şi îl vom respecta. De fiecare dată şi conducerea clubului a respectat ce a discutat cu noi. Eu sunt sigur că la startul returului vom avea un lot omogen şi vom fi mult mai puternici!“, a spus Emil Săndoi, la emisiunea Repriza de Sport, de la Antena 1 Piteşti, moderată de Ionuţ Manta.

Turda şi Barbu vor FC Argeş pe podium

Fundaşul Grigore Turda are aşteptări mari de la returul campionatului. Fotbalistul şi-a câştigat un loc de titular în angrenajul gândit de Emil Săndoi ca urmare a evoluţiilor convingătoare pe care le-a avut în prima parte a sezonului.
Turda îşi doreşte ca echipa să nu mai aibă fluctuaţii în rezultate “Returul sper să fie mai bun decât turul. Am avut rezultate bune, dar era loc şi de mai bine. Am avut şi câteva sincope nedorite, dar acesta e fotbalul. Sper să nu mai repetăm greşelile făcute în tur. Derbyurile au fost câştigate de noi, ne-am mobilizat, dar am clacat cu echipe mai slab cotate. Mă simt foarte motivat pentru acest retur de campionat. Toţi trebuie să ne facem treaba cât mai bine pe teren şi să terminăm cât mai sus”. 
#”Vom fi mult mai puternici”
Şi colegul său, atacantul Cătălin Barbu îşi doreşte un parcurs foarte bun în cele 18 etape care au mai rămas de jucat: “După o vacanţă destul de lungă, am revenit la antrenamente. În tur, am avut meciuri foarte bune, dar şi mai puţin reuşite. În derby-uri am învins, dar au fost şi aspecte negative în meciurile pierdute. Acum suntem nerăbdători să începem returul şi cu siguranţă vom fi mai puternici. Eu cred că putem termina campionatul în primele trei locuri”.

Florescu: “Am ales FC Argeş pentru că este un club mare!”

Mijlocaşul Eduard Florescu nu regretă că a ales să vină la FC Argeş. Fotbalistul îşi doreşte să se impună la gruparea din Trivale şi să devină un om de bază în acest retur de campionat. 
Nou-venitul a explicat la conferinţa de presă de ce s-a întors la echipa unde a învăţat ABC-ul fotbalului. Florescu promite să dea totul pe teren în acest retur de campionat: “Am ales FC Argeş pentru că este un club mare. Aici am făcut primii paşi în fotbal, aici am început. Vreau să terminăm cât mai sus în clasament cu echipa. Îmi doresc să joc cât mai mult şi să ajut cât mai mult echipa la care am acceptat să vin cu mare plăcere. Mă voi antrena foarte bine şi voi da totul pe teren”.

Săndoi: “Putem obţine rezultate foarte bune în retur!”

Înainte de primul antrenament al echipei din acest an, antrenorul Emil Săndoi a participat şi la o conferinţă de presă alături de jucătorii Eduard Florescu, Grigore Turda, Cătălin Barbu şi preparatorul fizic Dan Vasilică. Tehnicianul a vorbit despre perioada de pregătire, despre jucătorii pe care i-a adus şi cei pe care mai vrea să-i aducă la Piteşti, dar şi despre aşteptările pe care le are de la retur.

Săndoi a spus că Florescu este unul dintre fotbaliştii pe care şi i-a dorit foarte mult: “Băieţi aşteptau această reunire pentru că vacanţa a fost mai mult decât suficientă. Este prima zi de pregătire. Începem cu speranţe pentru acest an şi în primul rând pentru acest retur de campionat. Am zis să vină jucătorii foarte tineri din echipă la această conferintă. Barbu este un jucător tânăr, de perspectivă, care a avut evoluţii bune de-a lungul campionatului, a reuşit să şi înscrie câteva goluri. Turda la fel, a fost unul dintre cei mai constanţi jucători. Pe Florescu l-am vrut din tur, dar la vremea respectivă a optat pentru Vitorul, dar acum ni s-a alăturat nouă. Şi el este un jucător tânăr şi de perspectivă. Asta nu înseamnă că dacă au venit numai jucători tineri, o să jucăm numai cu tineri. Nu va fi aşa, vor fi în teren în funcţie de randamentul pe care-l vor da. De asemenea, Dan Vasilică este noul preparator al nostru după ce la finalul anului trecut, Dan Didiţă şi-a exprimat dorinţa de a pleca la Universitatea Cluj. Nu ne-am putut opune şi am fost de acord. Ne dorim să formăm un staff tehnic solid”.

#”Trebuie să ne încadrăm în buget”

Principalul piteştenilor spune că vor mai veni şi alţi jucători la echipă: “Ca program, îl ştiţi deja, noi l-am anuntat deja. Ne vom antrena pe plan local 2 săptămâni, apoi vom merge o săptămână la Curtea de Argeş, vom veni acasă şi o săptămână vom merge în cantonamnet aici, pe plan local, după care vor urma ultimele două săptămâni înainte de reluarea campionatului. Avem câteva jocuri amicale perfectate, dar nu prea multe, lotul este cam acelaşi, ca şi componenţă. În perioada asta sunt multe echipe de Liga 1 care renuntă la mulţi jucători, vedem pe parcurs ce vom mai transfera. Avem un buget pe care nu trebuie să-l depăşim. Trebuie să ne încadrăm în el. Am adus şi copii de la grupele de juniori. Ştiţi foarte bine că în timpul campionatului am avut multe meciuri amicale cu grupele de juniori pentru a monitoriza jucătorii tineri şi de perspectivă pe care-i avem la Centrul de Copii şi Juniori. În această perioadă de pregătire ni se vor alătura cinci băieţi: Teodorescu, Niţu, Vochin, Oprescu şi Udrea, care s-a mai pregătit cu noi, dar nu a apucat să debuteze. Sunt jucători tineri, 2001, 2002, 2003 şi în funcţie de cum se vor acomoda la cerinţele noastre, este posibil să rămână în continuare alături de noi”.

#”Avem jucători de calitate”

Săndoi este convins că FC Argeş poate avea un retur foarte bun de campuionat: “Din punct de vedere al condiţilor create, evident în limita bugetului, este destul de bine la Piteşti. Bineînţeles că sunt echipe de liga a doua care merg în pregătire în Antalya sau în altă parte pentru a avea condiţii foarte bune de pregătire. Şi conducerea clubului nostru a făcut eforturi foarte mari pentru a ne oferi condiţii optime. Nu ne putem compara cu Universitatea Cluj sau Petrolul, care au bugete mult mai mari şi îşi permit mult mai multe lucruri. Starea mea de spirit trebuie să fie optimistă, indiferent de ce se întâmplă. Şi după un eşec trebuie să fim optimişti. Trebuie să învăţăm şi din eşecuri. Am avut parte de foarte puţine, îmi pare rău că am avut parte şi de acelea, pentru că au fost nemeritate. Am demonstrat că putem obţine rezultate foarte bune cu orice echipă din Liga 2. Am spus că vreau să rămână ceva în urma mea la Piteşti. Eu cred că avem jucători de calitate, jucători care se pot impune. Au şi demonstrat-o şi cred că putem face o figură foarte frumoasă în retur. Celelalte probleme privind dreptul de promovare nu ţin nici de conducerea noastră. Dacă nu a vrut nimeni să se implice, nu e nimeni vinovat, nici conducerea, nici noi. Poate se vor rezolva aceste probleme. Ştiu că se fac eforturi ca să putem promova, toţi şi-ar dori să se rezolve, în frunte cu mine”.

Florescu şi cinci juniori la primul antrenament!

După o vacanţă de o lună şi jumătate, fotbaliştii de la FC Argeş au început în această dimineaţă pregătirea pentru returul campionatului. La primul antrenament condus de Emil Săndoi au fost prezenţi 27 de jucători, marea majoritate a acestora făcând parte din lotul cu care echipa noastră a abordat turul campionatului.

La capitolul veniri, singura noutate este mijlocaşul Eduard Florescu, ajuns la Piteşti sub formă de împrumut de la FC Botoşani. Jucătorul care aparţinea de Viitorul Constanţa s-a transferat înainte de începerea sezonului la Botoşani unde a prins însă minute destul de puţine. Fotbalistul care în acest an va împlini 22 de ani a cerut să fie lăsat să plece de la Botoşani pentru a avea meciuri în picioare şi a ales să vină la FC Argeş, club la care s-a format ca junior. Florescu a jucat 67 de partide în Liga a II-a, la CS Mioveni, marcând opt goluri. Fotbalistul a fost evaluat în iulie 2018 de site-ul transfermarkt la 200.000 de euro.

# Cinci juniori promovaţi la prima echipă

Tot la capitolul veniri sunt Andrei Udrea, Ionuţ Teodorescu, Andrei Niţu, David Vochin şi Ionuţ Oprescu, toţi juniori de la grupele Under 17 şi Under 19 ale clubului FC Argeş. De la primul antrenament al echipei noastre au lipsit motivat Raul Costin, Vasile Buhăescu şi Ionuţ Năstăsie. Aceştia se vor alătura lotului începând de mâine. În această perioadă precompetiţională antrenorul Emil Săndoi a renunţat la fundaşul Sorin Tăbăcariu şi la mijlocaşul Radu Bîrzan, căruia i-a expirat împrumutul de la CSU Craiova. Principalul echipei noastre şi-a completat staff-ul tehnic cu preparatorul fizic Dan Vasilică. Acesta este şi absolvent al Şcolii Naţionale de Antrenori cu Licenţa B.

# Pregătire pe plan local şi cantonament

Emil Săndoi, tehnicianul echipei noastre a stabilit şi programul perioadei de pregătire din această iarnă. După antrenamentul de astăzi care a fost unul de reacomodare la efort, alb-violeţii îşi vor continua pregătirea pe plan local până pe 26 ianuarie. Pe 28 ianuarie, piteştenii vor pleca în cantonament la Curtea de Argeş unde vor sta până pe 2 februarie. Argeşenii mai au programat încă un stagiu de pregătire centralizată, care se va efectua pe plan local, în perioada 4-9 februarie. În cele aproape şase săptămâni de pregătire, FC Argeş are programate şi 6 meciuri de verificare cu adversari de liga a patra, a treia şi a doua. Cel mai puternic dintre aceştia este Academica Clinceni, ocupanta locului secund din Liga a II-a. Programul meciurilor amicale mai poate suferi modificări, întrucât sunt discuţii cu alte câteva formaţii fruntaşe din eşalonul secund pentru perfectarea câtorva jocuri.


Lotul FC Argeş prezent la reunire:

Portari: Octavian Popescu, Nicuşor Grecu, Andrei Ureche
Fundaşi: Ionuţ Mihăescu, Grigore Turda, Bogdan Vişa, Raul Hreniuc, Cătălin Stan, Dănuţ Şerbănică, Costinel Gugu
Mijlocaşi: Andrei Panait, Ionuţ Şerban, Rareş Enceanu, Vasile Gheorghe, Dorinel Oancea, Andrei Tofan, Alin Popa, 
Atacanţi: Cătălin Barbu, Alin Buleică, Andrei Nilă, Cezar Mihalache

Învoiţi: Raul Costin, Vasile Buhăescu, Ionuţ Năstăsie. 
Au plecat: Sorin Tăbăcariu, Radu Bîrzan.
Noutăţi: Eduard Florescu(FC Botoşani), Adrian Udrea, David Vochin, Ionuţ Teodorescu, Andrei Niţu, Ionuţ Oprescu – toţi juniori de la grupele Under 17 şi Under 19 ale clubului FC Argeş.

Programul echipei FC Argeş:
16-26 ianuarie – Pregătire pe plan local
28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş
4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:
26 ianuarie FC Argeş – Real Bradu
2 februarie FC Argeş -Atletic Bradu
6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni
9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov
13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi
16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)
# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi modificări întrucât sunt discuţii pentru încă un amical cu o echipă fruntaşă din Liga a 2-a
# Locaţia şi orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteorologice.

FC Argeş îşi reia antrenamentele

După o vacanţă de o lună şi jumătate, fotbaliştii de la FC Argeş vor începe luni pregătirea pentru partea secundă a sezonului. Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, va suna adunarea la ora 11, la stadionul Nicolae Dobrin. Înainte de primul antrenament, argeşenii au programată vizita medicală la Policlinica Sportivă din Piteşti.

# Două cantonamente

Primul antrenament al alb-violeţilor va fi unul de reacomodare la efort după această vacanţă, urmând ca începând de zilele viitoare, intensitatea şedinţelor de pregătire să crească progresiv. Conducerea şi staff-ul tehnic al echipei FC Argeş a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire. Reacomodarea la efort se va face pe plan local, până pe 26 ianuarie, după care se va pleca în cantonament. Argeşenii au programate în această iarnă şi două stagii de pregătire centralizată, unul la Curtea de Argeş, iar celălalt, pe plan local, la Piteşti. Cantonamentul din oraşul Basarabilor este programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, iar cel de la Piteşti, în perioada 4-9 februarie.

# Şase meciuri de verificare

În cele aproape şase săptămâni de pregătire, piteştenii vor disputa şi 6 meciuri amicale. Cel mai puternic adversar din perioada de pregătire va fi Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din liga secundă. Ceilalţi cinci adversari ai argeşenilor din această perioadă de pregătire sunt formaţii de liga a patra şi a treia. Programul de pregătirea al echipei FC Argeş mai poate suferi modificări, având în vedere că se încearcă perfectarea a încă unui joc amical cu o formaţie aflată pe podiumul ligii secunde. Primul meci oficial din acest an pentru piteşteni este programat pe 23 februarie, când FC Argeş va întâlni în deplasare, pe un teren sintetic, pe Metaloglobus Bucureşti. Alb-violeţii vor începe partea secundă a sezonului de pe locul 6 al clasamentului. În cele 21 de etape disputate până acum, FC Argeş a acumulat 41 de puncte, cu 5 mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la 4 în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

#”Să terminăm sezonul pe podium”

Emil Săndoi, tehnicianul echipei noastre, se aşteaptă la un retur destul de greu, însă are încredere în potenţialul elevilor săi cu care îşi doreşte să termine sezonul pe podium: “În retur îmi doresc să avem un parcurs cât mai bun. Vreau să urcăm în clasament şi să terminăm sezonul pe podium. Între primele şase locuri este o diferenţă foarte mică de puncte şi se poate întâmpla orice. Îmi doresc să etalăm un joc spectaculos pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă să primim cât mai puţine goluri, dacă se poate. Aşteptăm publicul la stadion să ne susţină. Meciurile care au mai rămas de jucat din retur vor fi mult mai grele decât cele din tur. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliştii pe care îi am, dar ne vom întări şi noi!. De la echipă vor pleca 2-3 jucători şi vom aduce alţi 2-3. Nou – veniţii trebuie să fie ca valoare peste cei care sunt acum în lot. Îmi doresc foarte mult să scot maximul de la fiecare jucător. Vreau să arătăm că suntem o echipă disciplinată şi să eliminăm sincopele pe care le-am avut în prima parte a campionatului”.

Programul echipei FC Argeş:

14 ianuarie – Vizita medicală şi reunirea lotului
16-26 ianuarie – Pregătire pe plan local
28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş
4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie FC Argeş – Real Bradu
2 februarie FC Argeş -Atletic Bradu
6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni
9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov
13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi
16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi modificări întrucât sunt discuţii pentru încă un amical cu o echipă fruntaşă din Liga a 2-a
# Locaţia şi orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteorologice.

Săndoi: “Vreau să terminăm sezonul pe podium!”

Conducerea şi staff-ul tehnic al echipei FC Argeş a stabilit în linii mari programul perioadei de pregătire din această iarnă. Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, va suna adunarea pe 14 ianuarie, la ora 10, la stadionul Nicolae Dobrin. În zilele de 15 şi 16 ianuarie, fotbaliştii argeşeni au programată vizita medicală la Policlinica Sportivă din Piteşti.

Reacomodarea la efort se va face pe plan local, până pe 26 ianuarie, după care se va pleca în cantonament. Argeşenii au programate în această iarnă şi două stagii de pregătire centralizată, unul la Curtea de Argeş, iar celălalt, pe plan local, la Piteşti. Cantonamentul din oraşul Basarabilor este programat în perioada 28 ianuarie – 2 februarie, iar cel de la Piteşti, în perioada 4-9 februarie. În cele aproape şase săptămâni de pregătire, alb-violeţii vor disputa şi 5 meciuri amicale. Cel mai puternic adversar din perioada de pregătire va fi Academica Clinceni, ocupanta locului 2 din liga secundă. Ceilalţi patru adversari ai argeşenilor din această perioadă de pregătire sunt formaţii de liga a patra şi a treia. Programul de pregătirea al echipei FC Argeş mai poate suferi mici modificări, având în vedere că se încearcă perfectarea a încă unui joc amical cu o formaţie aflată pe podiumul ligii secunde. Oficialii grupării din Trivale şi-ar fi dorit ca şi în această iarnă, FC Argeş să dispute un joc de verificare cu Chindia Târgovişte, partenerul tradiţional, însă acest lucru nu este posibil întrucât alb-violeţii vor da piept cu dâmboviţenii pe 2 martie. Primul meci oficial din acest an pentru piteşteni este programat pe 23 februarie, când FC Argeş va întâlni în deplasare, pe un teren sintetic, pe Metaloglobus Bucureşti.

#”Să etalăm un joc spectaculos”

Alb-violeţii vor începe partea secundă a sezonului de pe locul 6. În cele 21 de etape disputate până acum, FC Argeş a acumulat 41 de puncte, cu 5 mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la 4 în spatele Petrolului Ploieşti, ocupanta ultimei trepte a podiumului. Antrenorul Emil Săndoi îşi doreşte ca FC Argeş să se implice în lupta pentru promovarea în Liga I şi intenţionează să întărească lotul în această iarnă cu jucători valoroşi.

Ce aşteptări aveţi de la acest retur?

-În primul rând vreau să nu mai avem parte de accidentări şi să avem un parcurs cât mai bun. FC Argeş şi Universitatea Cluj sunt singurele echipe din liga secundă care sunt neînvinse acasă. Îmi doresc să urcăm în clasament şi să terminăm sezonul pe podium. Între primele şase locuri este o diferenţă foarte mică de puncte şi se poate întâmpla orice. Îmi doresc să etalăm un joc spectaculos pe faza ofensivă, iar pe faza defensivă să primim cât mai puţine goluri, dacă se poate. Aşteptămpublicul la stadion să ne susţină.

Care au fost cele mai mari realizări şi cele mai mari dezamăgiri în 2018?

-Ca şi plusuri în sezonul trecut, pot trece rezultatele bune cu echipele de top. Este un aspect pozitiv. Am preluat echipa de pe locul 7 şi am terminat sezonul pe locul 4. Am fost foarte aproape de locul 3 şi de o prezenţă la barajul pentru promovare. La capitolul dezamăgiri pot trece înfrângerile suferite. Din punctul meu de vedere, consider că FC Argeş ar fi meritat mai mult. Rezultatele pozitive obţinute de noi au fost pe deplin meritate, iar înfrângerile, în majoritatea meciurilor, au fost contrar cursului jocului.

Cum vedeţi partea secundă a sezonului?

-Meciurile care au mai rămas de jucat din retur vor fi mult mai grele decât cele din tur. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliştii pe care îi am, dar ne vom întări şi noi. De la echipă vor pleca 2-3 jucători şi vom aduce alţi 2-3. Nou – veniţii trebuie să fie ca valoare peste cei care sunt acum în lot. Îmi doresc foarte mult să scot maximul de la fiecare jucător. Vreau să arătăm că suntem o echipă disciplinată şi să eliminăm sincopele pe care le-am avut în prima parte a campionatului.

#”Vom promova cât mai mulţi juniori din propria pepinieră”

Având în vedere faptul că din sezonul viitor fiecare echipă de liga secundă va fi obligată să joace în teren cu 2 jucători sub 20 de ani şi nu cu 3 sub 21 de ani, cum este acum, oficialii grupării din Trivale nu vor să fie luaţi prin surprinde de această schimbare de regulament pe care doresc să o implementeze încă de acum: “În sezonul 2019-2020 va fi obligatoriu să avem în teren doi jucători născuţi după data de 1 ianuarie 2000. Strategia clubului FC Argeş este de a promova cât mai mulţi juniori din propria pepinieră. De aproape doi ani se lucrează intens la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi, iar rezultatele încep uşor, uşor, să apară. Avem copii care cochetează cu loturile naţionale şi în curând ne vor putea baza pe ei. Veţi vedea că în fiecare an, cei mai valoroşi 4-5 jucători de la grupele de juniori mari, vor face pasul la echipa de seniori. Strategia clubului FC Argeş este de a promova cât mai mulţi tineri din propria pepinieră pentru că acesta este viitorul în fotbal” a declarat Vasile Popa, directorul sportiv al echipei FC Argeş.

Programul echipei FC Argeş:

14 ianuarie – Reunirea lotului

15-16 ianuarie – Vizita medicală

16-26 ianuarie – Pregătire pe plan local

28 ianuarie – 2 februarie – Cantonament Curtea de Argeş

4-9 februarie – Cantonament Piteşti

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie FC Argeş – Real Bradu

6 februarie FC Argeş – Academica Clinceni

9 februarie FC Argeş – Unirea Bascov

13 februarie FC Argeş – CSO Filiaşi

16 februarie CSM Slatina – FC Argeş (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi mici modificări întrucât sunt discuţii pentru încă un amical cu o echipă fruntaşă din Liga a 2-a

# Locaţia şi orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcţie de condiţiile meteorologice.