Connect with us

Judo

Judoka Florentina Ivănescu, aur la Cupa Europei!

În perioada 8-10 martie, în Croaţia, s-a desfăşurat Cupa Europeană la judo, competiţie rezervată cadeţilor. La această întrecere la care au luat startul cei mai buni judoka de pe Bătrânul Continent, CSM Piteşti – FC Argeş a participat cu trei sportivi pregătiţi de antrenorii Valentin Ioniţă, coordonatorul lotului naţional de cadeţi şi juniori al României şi Corneliu Pălărie, antrenor voluntar la CSM Piteşti.


La concursul de la Zagreb, Florentina Ivănescu a câştigat medalia de aur la categoria 57 kg. Sportiva de la clubul piteştean a învins în toate meciurile prin Ippon înainte de timpul regulamentar. În primul tur, argeşeanca a trecut de portugheza Fatima Costa, iar în cel de-al doilea, de franţuzoaica Lemire. În turul trei, piteşteanca a învins-o pe israelianca Yemima Zohar, iar în semifinale a trecut de austriaca Rosalie Woess. În finala mare a competiţiei, românca a întrecut-o pe Fationa Kasapi din Kosovo. La categoria la care a concurat Florentina Ivănescu au fost înscrise în concurs 47 de judoka.

Evoluţii bune pentru Botofei şi Bădiceanu

O comportare foarte bună la competiţia din Croaţia a avut şi Ionuţ Botofei. Sportivul argeşean care este şi component al lotului naţional de cadeţi, s-a clasat pe locul 5, la categoria 66 kg. Judoka piteştean a câştigat primele patru meciuri, însă a pierdut semifinala în faţa unui sportiv din Italia, ratând astfel medalia de bronz. O evoluţie peste aşteptări la întrecerea de la Zagreb a avut şi Florina Bădiceanu. Sportiva legitimată la clubul din Ştrand a ocupat locul 5, la 52 kg, categorie la care au fost înscrise în concurs 42 de sportive. Competiţia din Croaţia este foarte importantă pentru că punctează pentru calificarea la Campionatul European din acest an de la Varşovia.

Următorul meci BASCHET

FC Arges Pitesti - CSO Voluntari

29 martie 2024
LNBM Getica 95 23/24 - Faza II - Grupa 1-10

Următorul meci VOLEI

Advertisement
Advertisement

Stiri

Mai multe despre Judo

Follow by Email
Twitter
Instagram
WhatsApp